שייף נפיק כתב:בחכמת אדם שער בית הנשים כלל קיט מביא קליעות שערות דבוקות זב''ז ונעשים בלילה על ידי שד שקורין 'מאר לאקין או קאלטונעס'
חשבתי שמדובר כאן בשמות של שדים.. אך בשו''ת בנין עולם לרי''א חבר יו''ד מ''ד גם דן בדין זה ומביא שיש 'קאלטונעס' הנעשה על ידי רופאים (שלא ידוע עכ''פ שהם שדים..)
אז מה זה
מאר לאקין וקאלטונעס??
(הכיוון הוא קליעת שערות וכדו' אבל אני ישמח בתרגום מדוייק)
שייף נפיק כתב:בחכמת אדם שער בית הנשים כלל קיט מביא קליעות שערות דבוקות זב''ז ונעשים בלילה על ידי שד שקורין 'מאר לאקין או קאלטונעס'
חשבתי שמדובר כאן בשמות של שדים.. אך בשו''ת בנין עולם לרי''א חבר יו''ד מ''ד גם דן בדין זה ומביא שיש 'קאלטונעס' הנעשה על ידי רופאים (שלא ידוע עכ''פ שהם שדים..)
אז מה זה
מאר לאקין וקאלטונעס??
דרופתקי דאורייתא כתב:אודה מאד מאד למי שיוכל לתרגם לי כרוז זה הכתוב באידיש, בצורה מדוייקת.
ושכמ"ה
בקרו טלה כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:אודה מאד מאד למי שיוכל לתרגם לי כרוז זה הכתוב באידיש, בצורה מדוייקת.
ושכמ"ה
[מצאתי תרגום חוץ מהקטע הראשון מתחת הכותרת, והשורות האחרונות. (עוד יש תוספת הרבה חתימות בשרשרת הדורות)]
ובהיות שנשאר ל"ע ול"ע הגליון חלק אצרף עוד מהכף החיים
אזהרה חמורה
האיסור הנזכר לקמן וקללה חריפה הוציאו הרבנים הקדושים שלנו זצוק"ל זיע"א נגד כל אחד אחד שיקח חבל בבחירה הנותנת זכות לנשים לבחור ולהבחר ח"ו.
לאשר נתפרסם שהחפשים עם כתות שלהם שפרקו מעליהם עול תורה, ואלו שהתחברו עמהם לעשות מרידה נגד תורתינו הקדושה ולפרוץ פרצה גדולה בחומת דת ישראל על ידי השתתפות נשים באסיפת הנבחרים לבחור ולהבחר.
הננו מודיעים בזה, שכל מי שמשתתף בבחירה, נותן יד לפושעים ועוזר לעקור ולשרש עקרי ויסודות מוסר היהודי. ואסור לכל יהודי שרגלי אבותיו עמדו על הר סיני, הן איש והן אשה, להשתתף בבחירה.
וחוב קדוש על כל יראי ה', למנוע בכל יכולתם את קרוביהם ושכיניהם מללכת לבחירות האסורות המביאה שבר גדול על ארץ הקדושה וחורבן על כל היהדות ועל כלל ישראל
ופורץ גדר ישכנו נחש
וכל הציית יבואו עליו ברכות טובות, ושלו' על ישראל. ה"ש חדש מר חשון תרפ"ו עיה"ק ירושלם ת"ו
...חתימות...
לאיסור הנזכר על בחירות נשים הצטרפו אז גם כל גאוני וצדיקי עולם זצוק"ל זיע"א מחו"ל, כהחפץ חיים זצוק"ל, ר' מאיר שמחה זצוק"ל, ר' חיים עוזר גראדזינסקי זצוק"ל, וכו' וכו', כאשר אנו עומדים היום לבחירות "טריפה" כאלה מהעיריה בירושלים ת"ו, נתחזק איסור זה על ידי הרב הקדוש שלנו ר' זעליג ראובן בענגיס שליט"א עם בתי דינים שלו פרושים וחסידים שליט"א, כאשר הודיעו זאת במודעות נפרדות.
ישראליק כתב:שייף נפיק כתב:בחכמת אדם שער בית הנשים כלל קיט מביא קליעות שערות דבוקות זב''ז ונעשים בלילה על ידי שד שקורין 'מאר לאקין או קאלטונעס'
אז מה זה
מאר לאקין וקאלטונעס??
קאלטענעס או קאלטינעס וכו', פירושו שערות קליעות
ומאר לאקין, לפענ"ד הוא טעות וצ"ל "ה"אר לאקין, דהיינו האר - שערות, לאקין - (הפיאות קורים "לאקין")
https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=17&t=4601
הסרפד כתב:ישראליק כתב:שייף נפיק כתב:בחכמת אדם שער בית הנשים כלל קיט מביא קליעות שערות דבוקות זב''ז ונעשים בלילה על ידי שד שקורין 'מאר לאקין או קאלטונעס'
אז מה זה
מאר לאקין וקאלטונעס??
ומאר לאקין, לפענ"ד הוא טעות וצ"ל "ה"אר לאקין, דהיינו האר - שערות, לאקין - (הפיאות קורים "לאקין")
https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=17&t=4601
כבר מאוחר, אבל למען הדיוק, השערת מאר/האר איננה נכונה: 'מאר' הוא לשון של שד (או משהו כזה) בגרמנית - חפשו 'Mahr', ומובן.
דרופתקי דאורייתא כתב:כרוז זה, באיזה שפה הוא? ומי יוכל לתרגמו?
הטור הימני נראה ערבית, הטור השמאלי נראה לאדינו (בכתיב יידישאי, דהיינו א' מסמנת חולם וע' סגול - שלא כמנהג הלאדינו של הספרדים המשתמשים לסימן החולם באות ו' ולסגול/צירי י', זאת כנראה בהשפעת הקנאות האשכנזית כנגד הציונים המושפעים מהספרדים...)
ישראליק כתב:שפת לאדינו יש יחידים בעולם שמכירים אותה כהיום, וקשה לומר שתמצא אותם בבמה זו
דרופתקי דאורייתא כתב:ישראליק כתב:שפת לאדינו יש יחידים בעולם שמכירים אותה כהיום, וקשה לומר שתמצא אותם בבמה זו
לפו"ר מסתבר שזה אותו מכתב בשני שפות. וממילא, מספיק לי גם פיענוח ערבי.
הסרפד כתב:ישראליק כתב:שייף נפיק כתב:בחכמת אדם שער בית הנשים כלל קיט מביא קליעות שערות דבוקות זב''ז ונעשים בלילה על ידי שד שקורין 'מאר לאקין או קאלטונעס'
אז מה זה
מאר לאקין וקאלטונעס??
viewtopic.php?f=17&t=4601
כבר מאוחר, אבל למען הדיוק, השערת מאר/האר איננה נכונה: 'מאר' הוא לשון של שד (או משהו כזה) בגרמנית - חפשו 'Mahr', ומובן.
שייף נפיק כתב: תודה רבה מאוד!! זה מחזק את השערתי כי בזמן החיי אדם ידעו היטב ממעשי קליעת השערות על ידי השד, וכן נראה עוד בזמן ר' אייזיק חבר לפי המבואר בשו''ת בנין עולם.
הוגה ומעיין כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:ישראליק כתב:שפת לאדינו יש יחידים בעולם שמכירים אותה כהיום, וקשה לומר שתמצא אותם בבמה זו
לפו"ר מסתבר שזה אותו מכתב בשני שפות. וממילא, מספיק לי גם פיענוח ערבי.
זו אכן ערבית, אך לא בניב הספרותי התקני אלא בניב המדובר. אני יכול לתרגם בערך אבל אין לי פנאי. אם מספיק לך לדעת מה מדובר שם, בלי תרגום - אוכל.
הסרפד כתב:שייף נפיק כתב: תודה רבה מאוד!! זה מחזק את השערתי כי בזמן החיי אדם ידעו היטב ממעשי קליעת השערות על ידי השד, וכן נראה עוד בזמן ר' אייזיק חבר לפי המבואר בשו''ת בנין עולם.
לא ברירא לי אי בזמן החיי אדם ידעו מה זה 'מאר'. כמלה בפנ"ע זו תיבה גרמנית עתיקה, ואינו מוכרח שידעו פירושה.
שייף נפיק כתב:הסרפד כתב:שייף נפיק כתב: תודה רבה מאוד!! זה מחזק את השערתי כי בזמן החיי אדם ידעו היטב ממעשי קליעת השערות על ידי השד, וכן נראה עוד בזמן ר' אייזיק חבר לפי המבואר בשו''ת בנין עולם.
לא ברירא לי אי בזמן החיי אדם ידעו מה זה 'מאר'. כמלה בפנ"ע זו תיבה גרמנית עתיקה, ואינו מוכרח שידעו פירושה.
לע''ע לא ראיתי מח שמביא את זה לפניו
דרופתקי דאורייתא כתב:(אני רוצה את הנוסח שעליו חתם הכף החיים זצ"ל)
בקרו טלה כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:(אני רוצה את הנוסח שעליו חתם הכף החיים זצ"ל)
שוב מצאתי
הוגה ומעיין כתב:הנוסח ביידיש שהובא לעיל הרבה יותר מורחב.
בקרו טלה כתב:[מצאתי תרגום חוץ מהקטע הראשון מתחת הכותרת, והשורות האחרונות]
עד שיכלו מהם כל שופטים ושוטרים, שלא יהיה לישראל שום שבט המושל, כאשר עתה בעו"ה הרימו המצנפת והסירו העטרה מכלל ישראל, ושבט המושל נטולה היא מן היהודים, ואף מי שעומד לדין ישראל אם אינו יוצא בדימוס נוטל 'אפעלאציה' להשר
אַפֶּלַּצְיָה [לאטינית: appellation פנייה] עִרְעוּר, עֲרָר, קֻבְלָנָה, מְחָאָה אוֹ טַעֲנָה: אַפֶּלַּצְיָה נֶגֶד פְּסַק-דִּין.
ביקורת תהיה כתב:מילון אבן שושן:אַפֶּלַּצְיָה [לאטינית: appellation פנייה] עִרְעוּר, עֲרָר, קֻבְלָנָה, מְחָאָה אוֹ טַעֲנָה: אַפֶּלַּצְיָה נֶגֶד פְּסַק-דִּין.
אבא יודן כתב:הכוונה שאין פה מי שיודע לאדינו!?
למעלה ישראליק כתב:שפת לאדינו יש יחידים בעולם שמכירים אותה כהיום, וקשה לומר שתמצא אותם בבמה זו
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 707 אורחים