תוכן כתב:המכון מנוהל על ידי ר' חיים יצחק פרוש והוא בדעה שעדיף ספר עם טעויות מאשר שלא יהיה הספר קיים כלל. לטענתו, הרי גם בספרים הישנים היו טעויות, אז למה יגרע חלקם של הספרים החדשים? ואף על פי שבמהדורותיו הוא מוסיף עוד ועוד טעויות, מ"מ עדיין עדיף מאשר שהספר לא יהיה בנמצא, או נמצא במהדורה הקשה לקריאה. מאי אית לך למימר שהוא יוציא ספר ללא טעויות, הרי בגישה כזו היה מוציא רק ספר אחד לשנה במקום העשר או עשרים שהוא מוציא כרגע.
כך הוא סבור, וסך הכל יש פה שיקול הדעת שאו שאתה מסכים אליו או שלא.
אוהב אוצר כתב:שאני חושב לעומק אז יותר מתחזקת לי המחשבה.
הרי הדבר מפריע למיעוט המומחים, אולם לרוב הלומדים, זה בכלל לא מדבר והם שמחים ללמוד בספרים אלו אז בודאי א"א לבוא ולהוציא לעז שהתורמים לא יודעים וכו'
הרי המטרה הושגה ולמדים בספרים שבדפוסים הישנים לא היו לומדים כלל אז מדוע לבוא ולהכפיש בריש גלי כך על מכון שלם?
[אגב (או לא), כל המעירים המומחים כאן, האם הם עברו ספר ספר של ההוצאה שהם מרשים לעצמם להכפיש בצורה גורפת???]
הבטחתי כתב:אוהב
היית צודק אולי, אם מראש היו מודיעים שזוהי רמת העבודה, אולם כשבפרסומיהם מופיע שהם מהדירים את הספר מחדש עפ"י כך וכך, וזה לא נעשה, זוהי גניבת דעת!
השני, והקשה יותר בעיני, שספרים אלו לא יוהדרו יותר ברמה גבוהה, עקב חוסר כדאיות כלכלית (אא"כ יקום 'משוגע לדבר', כמו שקורה לעתים).
ראה מה קרה למהדורות הנ"ך, מאז שיצאה מהדורה אחת משובשת במחיר זול, איש לא מוכן להשקיע בעבודה טובה, וכל המהדורות דהיום נראות בהתאם.
צופר הנעמתי כתב:אם הגירסא משובשת אז מי שסובל מזה זה כולם
חכם באשי כתב:אני מוכן להקדיש מזמני ולבדוק כמה ספרים, אך רק בתשלום. מדוע שאעבוד בחינם? ב'זכרון אהרן' עובדים בחינם?
אם האמת כ"כ חשובה לך, תשקיע בבקשה כמה מאות שקלים. מוסכם?
תוכן כתב:באשר לספרים שלי הנמצאים אצלך, אני מניח שאם טרחת להשיג את הספרים האלו, מן הסתם הם לא הוהדרו בצורה קלילה. (גם אני טוב במניפולציות...)
חכם באשי כתב:יש לי גם כמה מספרי 'דפוס זכרון אהרן'...
נוה הלבנון כתב:קשה לקבל את הסנגוריה על המכון.
יש עוד הוצאות שמדפיסות מחדש באותיות יפות, ולא מתיימרות להיות 'מכון', כל הצדדים החיוביים שעלו כאן בנוגע להוצאה בלתי מבוקרת הם נכונים להדפסות אלו.
ומאידך מי שטוען שהוא עבד על הספר ואין זה כך, כמה רעות יש כאן.
א. גניבה - מהרוכשים ע"ד הוצאה מבוקרת ואין זה כך.
ב. גניבה - מהמוכנים לשלם מחיר שמתאים לספר שיצא לאור ע"י מכון.
ג. הלומדים וסומכים ביתר שאת על הנכתב ועל הדיוק כי הרי"ז "הוגה בדקדוק ע"י חבר ת"ח"...
ד. נעלת דלת בפני הרוצים באמת לברר מקחן של ראשונים, כי מי יקנה את ההוצאה החדשה אחרי שהוא -וכל גבאי אוצה"ס - כבר רכש/ו את ההוצאה של מכון...
ולאוהב אוצר,
עשה כמוני ותעבור בניחותא על כל הקישורים שהובאו באכול זה ותראה שאף אחד לא מדבר באוויר.
תוכן כתב:חכם באשי כתב:יש לי גם כמה מספרי 'דפוס זכרון אהרן'...
אז כנראה שגם לך, מהדיר מומחה, הם הועילו ברמה זו או אחרת, בדיוק כפי מה שהם טוענים.
אהרון 37 כתב:בהיות שאני עוסק קצת בהגהת ספרים מטעויות, וגם בבדיקת המקורות בספרים, אני יכול לומר שגם במכונים הנחשבים יש טעויות.
אהרון 37 כתב:טעות פורימית.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 688 אורחים