אתר המכון.דרומי כתב: . . מכון צפונות . .
מעט מים כתב:מי יכול להעלות חוברת מה טובו אהליך יעקב גליון של חודש אייר
י. אברהם כתב:המוציא לאור קונ' הנ"ל מציין שהוא המו"ל של "מאמרים בתורת רבינו הבני יששכר וממשיכי דרכו"
לא מצאתי באוצר החכמה.
האם יצא ספר בשם הנ"ל? היכן ניתן להשיג מאמרים האלו?
ezranuriel כתב:בס"ד
נתפרסם בירחון הדרך של השבוע פרשת במדבר(מחילה על הסריקה המטושטשת):
(כתוב במודעה ששניתן לקבל דוגמא במייל)
עני בן פחמא כתב:ezranuriel כתב:בס"ד
נתפרסם בירחון הדרך של השבוע פרשת במדבר(מחילה על הסריקה המטושטשת):
(כתוב במודעה ששניתן לקבל דוגמא במייל)
קשור לפסקי הגר"ע יוסף?
האם הם עשו היתר עיסקא? יש בעייה של רבית במבצע שלהם, הם מוזילים תמורת הקדמת המעות.
ezranuriel כתב:עני בן פחמא כתב:האם הם עשו היתר עיסקא? יש בעייה של רבית במבצע שלהם, הם מוזילים תמורת הקדמת המעות.
לגבי הריבית אינני בקיא בהלכות ריבית לצערי. ואולי אחד הקוראים פה ירחיב בעניין ויחכים אותנו.
יהודה בן יעקב כתב:ezranuriel כתב:עני בן פחמא כתב:האם הם עשו היתר עיסקא? יש בעייה של רבית במבצע שלהם, הם מוזילים תמורת הקדמת המעות.
לגבי הריבית אינני בקיא בהלכות ריבית לצערי. ואולי אחד הקוראים פה ירחיב בעניין ויחכים אותנו.
אם הם מתחייבים למחיר זה לכל כמות הסטים המצויינת, אף למי שיקנה לאחר ההדפסה, ללא הקדמת מעות, יש להקל, שהרי זו הוכחה שאין כאן הוזלה מחמת ההקדמה אלא מחיר מיוחד לקונים הראשונים.
כמו"כ לא צויין במפורש שיש להתחיל לשלם בשעת ההרשמה, וישנם מקומות שנותנים הנחה לרישום מראש, אף ללא תשלום מראש, בכדי לבטח שיהיו קונים למוצר, וכמובן שבכה"ג אין איסור.
גביר כתב:לעיל ישנו פרסום על מהדורה של הש"ס בשם 'ש"ס יביע אומר', ללא פירוט, אודה למי שיוכל להרחיב עליו.
יקוטיאל כתב:אני שלחתי ושלחו לי מצו"ב המו"ל הוא הרב פנחס ראובן מב"ב.
עושה חדשות כתב:ספר
חוקת משפט
עם ספר
נימוקי משפט
חו"מ קפב-רמ
מאת;
הרב מנחם זאב גוטמן
הרב שלמה אינדיג
אראל כתב:ראיתי היום ב'המבשר'
יצא לאור
'שפת אמת' על התורה ה"כ, מהדורא 'מנוקדת'....
אראל כתב:כעת אני ממתין בכליון עינים שעוד יצא לאור 'קצות החושן' מנוקד....
אראל כתב:ראיתי היום ב'המבשר'
יצא לאור
כעת אני ממתין בכליון עינים שעוד יצא לאור 'קצות החושן' מנוקד....
ארזי ביתר כתב:אראל כתב:ראיתי היום ב'המבשר'
יצא לאור
כעת אני ממתין בכליון עינים שעוד יצא לאור 'קצות החושן' מנוקד....
היטב חרה לי על הדבר הזה. לפני מספר שנים כאשר החל מכון 'פאר מקדושים' לפרסם את סדרת ספרי החסידות שבהוצאתו, התקשרתי לברר את מחירי המינוי וכו'. בין הדברים שאלתי את האדם הנחמד שענה לי מעבר לקו, האם בכוונתם לנקד את הספרים. משהשיב לי בחיוב, הבעתי בפניו את מורת רוחי בשל הילדותיות שמשדר ספר מנוקד. התגובה היתה משונה להפליא: נשאלתי לקהילה אליה אני משתייך, ומיד נשלף הסיפור המעניין שהם נכנסו לאדמו"ר שלי והראו לו את הספר, והאדמו"ר מאוד נהנה וכו' וכו' ולא הפריע לו שזה מנוקד... בתגובה אמרתי לו: [לו יהי הסיפור נכון, עדיין] אין קשר בין מה שמציק לי באופן אישי לבין מה ש[אולי ]לא מציק לרבי שלי [או שבעדינות נפשו החליט לא להעיר...]...
ובכל אופן, הדבר מציק לי מאוד. ואולי כאן המקום לקרוא לפתיחת אשכול שיפרסם את המהדורות המוצלחות שאינן מנוקדות שיוצאות לאור.
אליהו חיים כתב:קשה היום למצוא משנה ברורה דפוס ברור וחד שגם אינו מנוקד [או שאינו מודגש הסיכומים בשער הציון ובה"ל] ולפשוט כמוני שרגיל ללמוד משנ"ב בלי ניקוד איני לומד היטב במשנ"ב מנוקד וכ"ש במודגש, ובחנויות כולם עם ניקוד, לכן נשארתי עם הסט הקרוע של פעם (בלי פיתוח מראה מקומות ובלי תוספות וכמו שהיה מקובל שלא מוסיפים על הגליון אפילו פסקי החזו"א- עוד זוכרני איך שזה הפריע למו"ר הגרא"מ שך זצ"ל).
ארזי ביתר כתב:אליהו חיים כתב:קשה היום למצוא משנה ברורה דפוס ברור וחד שגם אינו מנוקד [או שאינו מודגש הסיכומים בשער הציון ובה"ל] ולפשוט כמוני שרגיל ללמוד משנ"ב בלי ניקוד איני לומד היטב במשנ"ב מנוקד וכ"ש במודגש, ובחנויות כולם עם ניקוד, לכן נשארתי עם הסט הקרוע של פעם (בלי פיתוח מראה מקומות ובלי תוספות וכמו שהיה מקובל שלא מוסיפים על הגליון אפילו פסקי החזו"א- עוד זוכרני איך שזה הפריע למו"ר הגרא"מ שך זצ"ל).
אכן גם אני מחפש בנרות אחר מהדורה כזו. ברשותי רק סט שגילו קרוב ל-20 ונאלצתי לכורכו כבר פעמיים...
האם לא יהיה ביקוש במידה ותודפס מהדורה בלתי מנוקדת?
ארזי ביתר כתב:אליהו חיים כתב:קשה היום למצוא משנה ברורה דפוס ברור וחד שגם אינו מנוקד [או שאינו מודגש הסיכומים בשער הציון ובה"ל] ולפשוט כמוני שרגיל ללמוד משנ"ב בלי ניקוד איני לומד היטב במשנ"ב מנוקד וכ"ש במודגש, ובחנויות כולם עם ניקוד, לכן נשארתי עם הסט הקרוע של פעם (בלי פיתוח מראה מקומות ובלי תוספות וכמו שהיה מקובל שלא מוסיפים על הגליון אפילו פסקי החזו"א- עוד זוכרני איך שזה הפריע למו"ר הגרא"מ שך זצ"ל).
אכן גם אני מחפש בנרות אחר מהדורה כזו. ברשותי רק סט שגילו קרוב ל-20 ונאלצתי לכורכו כבר פעמיים...
אראל כתב: וספר 'ויואל משה' מהדורת מוסד הרב קוק
ezranuriel כתב:ארזי ביתר כתב:אליהו חיים כתב:קשה היום למצוא משנה ברורה דפוס ברור וחד שגם אינו מנוקד [או שאינו מודגש הסיכומים בשער הציון ובה"ל] ולפשוט כמוני שרגיל ללמוד משנ"ב בלי ניקוד איני לומד היטב במשנ"ב מנוקד וכ"ש במודגש, ובחנויות כולם עם ניקוד, לכן נשארתי עם הסט הקרוע של פעם (בלי פיתוח מראה מקומות ובלי תוספות וכמו שהיה מקובל שלא מוסיפים על הגליון אפילו פסקי החזו"א- עוד זוכרני איך שזה הפריע למו"ר הגרא"מ שך זצ"ל).
https://oz-vehadar.net/product/%D7%9E%D ... %99%D7%9D/
אליהו חיים כתב:ezranuriel כתב:ארזי ביתר כתב:אליהו חיים כתב:קשה היום למצוא משנה ברורה דפוס ברור וחד שגם אינו מנוקד [או שאינו מודגש הסיכומים בשער הציון ובה"ל] ולפשוט כמוני שרגיל ללמוד משנ"ב בלי ניקוד איני לומד היטב במשנ"ב מנוקד וכ"ש במודגש, ובחנויות כולם עם ניקוד, לכן נשארתי עם הסט הקרוע של פעם (בלי פיתוח מראה מקומות ובלי תוספות וכמו שהיה מקובל שלא מוסיפים על הגליון אפילו פסקי החזו"א- עוד זוכרני איך שזה הפריע למו"ר הגרא"מ שך זצ"ל).
https://oz-vehadar.net/product/%D7%9E%D ... %99%D7%9D/
כבר נפלתי בפח שמהדורה אחת שלהם לא מנוקד אך מודגש הסיכומים שהחליט מאן דהו שהם הנחוצים הלכה למעשה וכל העמוד אכן לא מנוקד אבל נקודים עקודים וברודים במודגשים ולא מודגשים (לא ידעתי והזמנתי ומונח אצלי בארון הספרים על מקומו יבוא בשלום). אולי זה כבר מהדורה אחרת לא מנוקד ולא מודגש.
ישראליק כתב:אראל כתב: וספר 'ויואל משה' מהדורת מוסד הרב קוק
...היום קיבלתי מידיד שבקרוב יצא לאור תולדות (ביוגרפיה) על האדמו"ר מסאטמאר זצ"ל בעל ויואל משה ע"י מרכז זלמן שזר
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 394 אורחים