ירושלים כתב:באחד הכרכים האחרונים של "ישורון" , ואינו תח"י, יש מאמר על סימני הפסוקים במסורה (נדמה לי מהרב קמינצקי) ומתייחס הרבה לדברי הגריח"ס המובאים לעיל, מי שיכול להעלות הדברים יתברך.
שכניה בן יחיאל כתב:אם יש למישהו את הספר: 'חכמת המסכן' 'והוא ספר קרוב"ץ שנהגו לאומרם קהל קדוש ארגיל' (נדפס בליוורנו תקל"ב וב-תקנ"ג). בpdf או בכל צורה שהיא, אשמח באם ישלח לי אותו. או אם ידוע האם והיכן ניתן להורידו.
בתודה מראש, יחיאל.
אר"ץ ומלואה: מחקרים בתולדות קהילת ארם צובה (חלב) ותרבותה, א, ירושלם תשס"ט, עמ' 53 הערה 4.
איתן כתב:האם יש למישהו מאמרו של דב שוורץ, 'על טעמי מצוות המילה בהגות היהודית בביזנטיון בשלהי ימי הביניים', בתוך: אסופה ליוסף: קובץ מחקרים שי ליוסף הקר, בעריכת י' בן-נאה (ואחרים), ירושלים תשע"ד, בעמ' 205–206; נספח עמ' 208–210.
תודה מראש.
חד ברנש כתב:מצורף
מרחביה כתב:איתן כתב:האם יש למישהו מאמרו של דב שוורץ, 'על טעמי מצוות המילה בהגות היהודית בביזנטיון בשלהי ימי הביניים', בתוך: אסופה ליוסף: קובץ מחקרים שי ליוסף הקר, בעריכת י' בן-נאה (ואחרים), ירושלים תשע"ד, בעמ' 205–206; נספח עמ' 208–210.
תודה מראש.
לב האבן כתב:אני זקוק ל: ש' אסף 'מפירושיהם ותשובותיהם של ראשונים' תרביץ י"ט (תש"ח) 35-41
והייתי נהנה לקבל: ש' אידלברג, 'צרור הערות', תרביץ נב תשמ"ג עמ', 650-647
תודה רבה מעומק הלב! (לב בשר)גבול ים כתב:לב האבן כתב:אני זקוק ל: ש' אסף 'מפירושיהם ותשובותיהם של ראשונים' תרביץ י"ט (תש"ח) 35-41
והייתי נהנה לקבל: ש' אידלברג, 'צרור הערות', תרביץ נב תשמ"ג עמ', 650-647
מצו"ב.
איש.dot כתב:אבקש:
"מקורות המשנה ודרך סידורה", הרב י.י. וינברג, תלפיות ז (תשרי תשח).
תודה רבה!
איש.dot כתב:אבקש:
"מבוא לנוסח המשנה", י.נ. אפשטיין, כרך ב עמודים 980-1006.
תודה רבה!
חד ברנש כתב:זה מצוי באוצר.
חפץ דעת כתב:לצורך פולמוס נדרשתי למאמר החוקר אייזיק הירש וויס אודות ר"ג ובית מדרשו ביבנה
נתפרסם באחד מירחוני ההשכלה
ואיני מוצא דרך להשיגו
איש.dot כתב:ב"דרכי המשנה" (פרנקל) עמוד 272 מציין המחבר "בשנת תע"ט נדפס בפ"פ דאדר ספר עיר חומה על המשך המסכתות, והוא ע"ד פלפול של הבל וקושיות ותירוצים מראשונים ואחרונים".
יגעתי ולא מצאתי להשיג את ספר "עיר חומה" זה, ואשמח לעזרה.
חפץ דעת כתב:ידעתי גם ידעתי אך איני מוצאו שם
אני זכרתי כי התפרסם בגיליון בעריכת סמאלענסקין (_התועה) אך איני מוצאו
זוכר אני בפירוש כי לא התפרסם באחד מירחוניו שלו....
חקר כתב:נחוץ לי מאמרו של בנימין ריצ'לר 'על מדרש הביאור התימני ומחברו', עלי ספר ב' - שבט תשלו, עמ' 91-96.
תודה גדולה למסייעים
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 468 אורחים