תוכן כתב:א. מנין לך, שהעופות מהמזרח הרחוק אין להם ביצים כד כד או חד חד? האם ידוע לך כך, או שאתה אומר כן בהשערה.
ב. ההתרשמות שלי שאתה לא צודק. והא ראיה, שרק בעופות הפטם התעוררה לאחרונה השאלה של חולקים את רגליהם שנזקק לה בשו"ת קנה בושם, ולא לפני כן.
ג. מנין לך מה משתלם או לא? עם כל הכבוד, אתה ממציא, כי אין לך את המידע הדרוש לומר מה שאמרת.
ד. מנין לך שלא מערבים עופות טמאים. הרי תרנגול דאגמא טמא ותרנגולתא דאגמא טהורה, הרי לך שני מינים דומים מאד בפשטות ומשום כך שמותיהם דומים, וכל שכן אם אמרינן שמין אחד הם אלא שמחלקים בין הזכר והנקבה, ומכל מקום אחד טמא ואחד טהור. וא"כ מנין לך שכל מה שנקרא תרנגול הוא טהור?
ה. הסיבה לאסור עופות אלו הוא בגלל הריעותות של הביצים ושל חולקים את רגליהם, משא"כ בתרנגול הודו שאחרי אין סוף בדיקות הוברר שטהור הוא, ומשום כך התקבל. אבל תרנגולים אלו לעולם לא נבדקו.
ו. לא אמרתי שום דבר אם אוכלים מאכלות אסורות אם לאו, כל מה שאמרתי הוא, שכלל וכלל לא פשוט שעופות אלו טהורים עד שאין צורך לדון בדברים. בסך הכל הערתי מה שצריך להעיר, וכל אחד יחליט בהתאם.
א. מידיעה, (לא בדקתי אישית, אבל כך קראתי) אצל הקורניש קורה לפעמים, אצל הפטם זה באחוזים די ניכרים.
ב. השו"ת בקנה בושם מדבר על ה'לגהורן' [הביצים המטילות] ובכלל לא על עופות הפטם.
הלגהרון היה לו מסורת מאז ...
ג. מנין לך את הוודאות ש'אני ממציא', או שאין לי את המידע הדרוש???
לגופו של ענין, דברתי עם מומחה להכלאות וגניטקה. והוא הסביר לי שכל הכלאה בין מינים רחוקים מביא לסיכונים רבים. ובדרך כלל התוצאות אינם פוריות. ובוודאי שלא מסחריות. כך שכל שכל המשחקים בין הזנים, הם אך ורק מתוך הזנים הקרובים זה לזה, ואשר הוכחו שהם מתרבים יחד.
גם בדקתי חומר רב מחו"ל, ומכולם עולה אותו תמונה.
האם יש לך מידע אחר, אנא שתף אותנו. (מידע מקצועי לא מהפשקווילים לכאן ולכאן).
ד. ההגדרה בלשון חז"ל 'תרנגולתא דאגמא', אינו שוה למושג 'תרנגול' כמקובל היום.
לדוגמא, בראשונים יש שזיהו זאת עם 'אויערהאן', ויש אפילו עם 'דוכיפת', [ויש עם הפנינית]. ועוד. הדמיון של כל אלו עם 'תרנגול' המוכר לנו רחוק מאוד.
פשוט בימי חז"ל, לא היה שם מפורט לכל זן ולכל מין. ולכן מה שהיה איזה דמיון קלוש נכלל במשפחה אחת.
כאשר אני מדבר על מין תרנגול, הכוונה למה שמכונה כיום 'תרנגול' בהגדרה מדעית. (אשר מתרבה בצורה טבעית עם תרנגולים).
למיטב הידיעה כל המינים המצוים בשוק הם עופות טהורים (יש להם כל ג' סימנים הטהרה), והנידון רק אודות שאין להם מסורת.
(ישנם גם זנים נדירים יותר, שיש עליהם פקפוקים ושאלות אודות סימני הטהרה, כגון בעלי 5 אצבעות. או 'אצבע יתירה' בצורה שונה. אבל לא אלו הם המינים שבשימוש לפטם].
ה. מה פירוש לא נבדקו. תבדוק...
ג' סימני טהרה ניכרים לעין כל בעופות הפטם.
איזה 'אין ספור בדיקות' נעשו בתרגול הודו???
כאמור השאלה של 'חולק רגליו', הוא דוקא בעופות שיש עליהם מסורת הרבה יותר מעופות הפטם.
ו. 'מכבסת מילים'.
להגיד 'לא פשוט שעופות אלו טהורים', בעוד שכמעט כל כלל ישראל אוכל זאת ב60 שנים האחרונות, יש בו משום העזה נוראה.