היא שיחתי כתב:מי שזוכר את האשכול על המהרי"ט אלגאזי הוצאת עו"ה...
ובכן עכשיו ראיתי בחנויות שיצא לאור שוב מהדורתם של הרב אוירבעך זצ"ל והרב שדמי שליט"א להבבחל"ח
חיים כתב:באחד מבתי המדרשות מצאתי ספר חדש שיצא זה עתה לאור, ספר י"ד משה, אסופת פסקים והוראות מאת מרן הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל.
המוציא לאור הוא הרב תנחום ישראל (או ישראל תנחום) דרדק ממודיעין עילית. ההוראות והפסקים ממוענים כולם לאביו ז"ל, והוא הוציאם בתוספות מרובה על העיקר של הערות ומראי מקומות וציונים הקובעים ברכה בפני עצמם.
יש בספר הרבה דברים מעניינים, והוא נח לקריאה גם מקופיא.
טפח כתב:שמעתי שיצא לאור ספר בשם "חזון איש - ח"י שעות". מי היודע במה המדובר?
קלונימוס הזקן כתב:חיים כתב:באחד מבתי המדרשות מצאתי ספר חדש שיצא זה עתה לאור, ספר י"ד משה, אסופת פסקים והוראות מאת מרן הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל.
המוציא לאור הוא הרב תנחום ישראל (או ישראל תנחום) דרדק ממודיעין עילית. ההוראות והפסקים ממוענים כולם לאביו ז"ל, והוא הוציאם בתוספות מרובה על העיקר של הערות ומראי מקומות וציונים הקובעים ברכה בפני עצמם.
יש בספר הרבה דברים מעניינים, והוא נח לקריאה גם מקופיא.
כמדומה שהוא לא חדש. נראה לי מתאים כקריטריון לאשכול זה לפרסם רק ספרים שיצאו לאור בשנה הנוכחית. כעת תשע"ב. אפשר לבדוק זאת בקלות בשער הספר
חקר כתב:הופיע בח"ס ספר 'נפשי יצאה בדברו' מקולמוסו הברוך של יעקב ב. פרידמן - אסופת ריאיונות על גדו"י, מרתק.
דרמה כתב:דרמה בענף ההוצאה לאור: הוצאת הספרים 'פלדהיים', מהגדולות והידועות במגזר החרדי, עומדת להגיש ביום ראשון בקשה להקפאת ההליכים נגד החברה. זאת לאחר שהחברה נקלעה למצב כלכלי קשה שהוביל לקריסה. מדובר רק בחברה המנהלת את ההוצאה לאור. 'פלדהיים' מפעילה גם רשת חנויות ספרים בכל הערים החרדיות, הפועלות תחת חברה נפרדת. טרם ברור כיצד ישפיע המהלך על רשת חנויות הספרים.
קלונימוס הזקן כתב:ספר חדש של הרב שמחה חסידה ובו אסופה ענקית בעניני חינוך. דומני ששמו 'עולמו של חינוך' או משהו דומה
הספר מושקע, 2 כרכים מלאים בטקסטים שרובם כבר נתפרסמו אך כאן מוהדרים יפה ומכונסים לפונדק אחד.
נחוצה סקירה מקיפה יותר אך כעת אין זמני בידי לעבור על הספר אפי' מלמעלה.
המחיר לא כ"כ רגיל במחוזותינו (116 ש"ח בחנות שאני ראיתי), אבל בכ"ז הוא נראה 'שוה'. (וגם בענין המחיר יש 'יחסיות' ראה בהודעה דלהלן)
<חיצוניות: כריכת בד מושקעת, שגם היא נדירה במחוזותינו, ועליה הטבעת צילום של תפילת מחנכים מדפוס ישן. בסגנון כריכת המורה נבוכים של אוניברסיטת ת"א של פרופ' שוורץ, למי שמכיר>
היא שיחתי כתב:קלונימוס, אולי "מעשי חייא"
איש_ספר כתב:קלונימוס הזקן כתב:ספר חדש של הרב שמחה חסידה ובו אסופה ענקית בעניני חינוך. דומני ששמו 'עולמו של חינוך' או משהו דומה
הספר מושקע, 2 כרכים מלאים בטקסטים שרובם כבר נתפרסמו אך כאן מוהדרים יפה ומכונסים לפונדק אחד.
המחיר לא כ"כ רגיל במחוזותינו (116 ש"ח בחנות שאני ראיתי), אבל בכ"ז הוא נראה 'שוה'. (וגם בענין המחיר יש 'יחסיות' ראה בהודעה דלהלן)
<חיצוניות: כריכת בד מושקעת, שגם היא נדירה במחוזותינו, ועליה הטבעת צילום של תפילת מחנכים מדפוס ישן. בסגנון כריכת המורה נבוכים של אוניברסיטת ת"א של פרופ' שוורץ, למי שמכיר>
בלי שראיתי את הספר אני שמשער שמדובר בספר הזכרון לאביו שהיה מחנך יקר, ספר עליו שקד ר' שמחה שנים רבות.
קלונימוס הזקן כתב:היא שיחתי כתב:קלונימוס, אולי "מעשי חייא"
ודאי שלא
איש_ספר כתב:קלונימוס הזקן כתב:ספר חדש של הרב שמחה חסידה ובו אסופה ענקית בעניני חינוך. דומני ששמו 'עולמו של חינוך' או משהו דומה
בלי שראיתי את הספר אני שמשער שמדובר בספר הזכרון לאביו שהיה מחנך יקר, ספר עליו שקד ר' שמחה שנים רבות.
ישיבישקייט כתב:חקר כתב:הופיע בח"ס ספר 'נפשי יצאה בדברו' מקולמוסו הברוך של יעקב ב. פרידמן - אסופת ריאיונות על גדו"י, מרתק.
כתיבתו מעולה, דא עקא שזוהי הגריעותא בספר כמו ראיונות כי הוא כותב את עצמו יותר מאת המרואיין.
שמתי לב לדברים בספר מפיהם שקיבץ הרבה ראיונות עם גדולי ישראל ובראיונות שהוא היה הכותב פשוט א"א להתבלבל שזה הוא.
מרן רבי שמואל אוייערבך פשוט לא מדבר ככה...
כתוב שם את יעקב ב. פרידמן יותר מאשר את הגר''ש אוייערבך שליט"א, ללא ספק.
מ"מ ברור שזה אמור להיות ספר יפה.
אבדוק ואשתדל לסקור בקצרה.
היא שיחתי כתב:קלונימוס הזקן כתב:היא שיחתי כתב:קלונימוס, אולי "מעשי חייא"
ודאי שלא
ובכן הנחרצות אינה במקומה
הכותרת הראשית היא אוצר...חינוך או משהו מעין זה, ומתחת מופיע מעשי חיי"א
איש_ספר כתב:דגל מחנה ראובן.
ספר זכרון לאדם ביקר ר' ראובן אליצור (לשעבר מנהל ספרית הרמב"ם). בספר כונסו גם כל מאמריו המעניניים בתחום הביבילוגרפיה.
אם יהיה בכחי אסרוק את תוכן העניניים.
בגולה כתב:
אולי תועיל להעלות לכאן את הקובץ - להחסומים?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 225 אורחים