בר ששת כתב:א. בנוגע לספר חידה"ר על הש"ס - האם זו רק התרשמות שלי, שבדורנו גם המתעסקים בדבריו, עושים זאת מתוך ציטוטים של אחרים?! שימו לב הביאו כאן הרבה ראיות מציטוט הספר בשיעורים, אך האם יש עדיין קהל לומדים שסבורים שחידה"ר הוא ספר קלאסי, שיש למהר לרוכשו לאוצה"ס של ישיבה או כולל, כמו פני יהושע או שאגת אריה? האם בישיבות שהוא מצוי, הוא מוהה משימוש?! ההתרשמות שלי, כמו שכתב הרב לא-ידען, שישנם כמה שטיקלעך ידועים שהכל דשים בהם. אך כמובן שיתכן והפרזתי.
זו ואי"צ לומר שבעלי קומה כמו הר"ג הרץ - ואף בדורנו כבר הוזכר הגר"ש אלטר - מהיחידים שהוגים בספר על הסדר. (דומני שגם בספרי הגרי"ם קנובלביץ שליט"א מתעסק הרבה בבירור שיטות החידה"ר, ובו מוכח שפעמים הרבה הוא ראשון לראשי הישיבות הבאים אחריו)
לפחות בבא קמא, שם יש כרך שלם במהדורה החדשה והמפוארת, רוב התורות וה'רעד' הישיבתי הקלאסי, מופיע בראשונה בספרי הרי"מ מוורשה. אלא שמביא עוד 10 דרכים אחרים, עמוקים מהם, ולזה ובשל זה לא מסכינים הלומדים ה'עממיים' יותר. אבל גם היום העמקנים עוסקים בזה.
ואגב, הרושם שלי שמרוב ספרי הלומדעס' נזנח מעט הלימוד בפני יהושע המתרכז בפשט העמוק. ובוודאי בשאגת ארי'. אשמח לשמוע כי רק אני כזה..