רבטוב כתב:דבר חידוש מצאתי בספה''ק צדקת הצדיק להכהן הגדול הרה''ק ר' צדוק הכהן מלובלין באות מ''ו בתוך הדברים שם ...וז''ל ולכך אמר להם משה והיא לא תצלח ונראה שעיצה היא אלא שלא תצלח . ודייק והיא . שבכל מקום דרשו רז''ל היא ולא אחרת .שיש זמן אחר שמצליח והוא זמננו זה שהוא עקבי משיחא . עכ''ל
הבונה כתב:רבטוב כתב:דבר חידוש מצאתי בספה''ק צדקת הצדיק להכהן הגדול הרה''ק ר' צדוק הכהן מלובלין באות מ''ו בתוך הדברים שם ...וז''ל ולכך אמר להם משה והיא לא תצלח ונראה שעיצה היא אלא שלא תצלח . ודייק והיא . שבכל מקום דרשו רז''ל היא ולא אחרת .שיש זמן אחר שמצליח והוא זמננו זה שהוא עקבי משיחא . עכ''ל
בתקופת המעפילים, כבר היה מי שדאג לפרסם קטע זה של הכהן, כהוכחה לצדקת דרכם. כך שמעתי פעם.
לייטנר כתב:הבונה כתב:רבטוב כתב:דבר חידוש מצאתי בספה''ק צדקת הצדיק להכהן הגדול הרה''ק ר' צדוק הכהן מלובלין באות מ''ו בתוך הדברים שם ...וז''ל ולכך אמר להם משה והיא לא תצלח ונראה שעיצה היא אלא שלא תצלח . ודייק והיא . שבכל מקום דרשו רז''ל היא ולא אחרת .שיש זמן אחר שמצליח והוא זמננו זה שהוא עקבי משיחא . עכ''ל
בתקופת המעפילים, כבר היה מי שדאג לפרסם קטע זה של הכהן, כהוכחה לצדקת דרכם. כך שמעתי פעם.
הערה מעניינת, ולדעתי אנכרוניסטית. הכינוי 'מעפילים' נגזר מהשיר של לוין קיפניס 'המעפילים', שכמובן מבוסס על הפסוק הנ"ל.
איש_ספר כתב:לייטנר כתב:הבונה כתב:בתקופת המעפילים, כבר היה מי שדאג לפרסם קטע זה של ר' צדוק הכהן, כהוכחה לצדקת דרכם. כך שמעתי פעם.
הערה מעניינת, ולדעתי אנכרוניסטית. הכינוי 'מעפילים' נגזר מהשיר של לוין קיפניס 'המעפילים', שכמובן מבוסס על הפסוק הנ"ל.
על ה"רהביליטציה" שנעשתה למעפילים המקראים ע"י הציונות, ראו מאמרו של ר' אלחנן סאמט בעיונים לפרשת שבוע. וואל"ט הביא שם את דברי ר' צדוק ועוד.
ואולי פרשה זו נמצאת לקריאה באתר דעת.
לייטנר כתב:הערה מעניינת, ולדעתי אנכרוניסטית. הכינוי 'מעפילים' נגזר מהשיר של לוין קיפניס 'המעפילים', שכמובן מבוסס על הפסוק הנ"ל.
הבונה כתב:לייטנר כתב:הערה מעניינת, ולדעתי אנכרוניסטית. הכינוי 'מעפילים' נגזר מהשיר של לוין קיפניס 'המעפילים', שכמובן מבוסס על הפסוק הנ"ל.
אינני יודע למה כונתך אנכרוניסטית, קטע זה בר' צדוק, הראה לי מישהו לפני כ-30 שנה, וסיפר לי ששמע מסבו שהוא זוכר שמישהו מצא ופירסם קטע זה באחד העיתונים, בעצם תקופת ההעפלה.
הבונה כתב:מי דיבר מאין בא השם 'מעפילים'?! כתבתי רק שמישהו עשה בזה שימוש בעיתון. ואני בטוח שהיו אז בארץ, אנשים רבים שידעו לעיין בר' צדוק, גם אם השקפתם היתה לאומית.
ואמנם לא באתי להתיר עגונה, אבל בהכירי את המספר ואת סבו, שהיו אנשים מיושבים ובעלי יידע, ברור לי שכך היה.
הבונה כתב:אתה שוב מיחס לי מה שלא כתבתי!!!
לא כתבתי שהשם "מעפילים" מקורו בר"צ, ולא שקיפניס הכיר את הקטע (ואני בכלל לא מכיר את שירו של קיפניס), בס"ה כתבתי שמישהו עשה שימוש בקטע של ר' צדוק בסערת התקופה, לאחר שכבר התקבל אז הכינוי 'מעפילים', וזה די סביר שהיו כאן בארץ אנשים רבים שהכירו את ספרי ר' צדוק, וקישרו בין המתחולל לבין מה שמופיע שם. וללכת לחפש בכל העיתונים דאז, אין לי ענין, רק סיפרתי עובדה מענינת שלא חורגת מגבול הסבירות, ואינני מבין מה נראה לך לא סביר בה.
יוד קרת כתב:אדון לייטנר, גם אני לא הבנתי מה אתה רוצה, וכן, אני כן יודע מה זה 'אנכרוניסטי'.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 665 אורחים