היא שיחתי כתב:הרב ביניש (מידות ושיעורי תורה) הוציא ספר על מחשבת החסידות וביאור מונחים לפיה או משהו כזה
ספרן כתב:היא שיחתי כתב:הרב ביניש (מידות ושיעורי תורה) הוציא ספר על מחשבת החסידות וביאור מונחים לפיה או משהו כזה
"שערים אל הפנימיות" - פרקי מבוא ומושגי יסוד במחשבת הקבלה והחסידות" / הרב חיים פ. בניש (מח"ס "מדות ושעורי תורה" "הזמנים בהלכה" ועוד)
[ במק"א כתבתי: "בינתיים הספקתי לעבור על הספר הקריא והמוסבר ובעיקר, מסודר מאד. יותר ממה שהוא משמש כלכסיקון/אנציקלופדיה למושגי יסוד בקבלה וחסידות (ובספר מוסברים בהרחבה בכ"מ ההבדלים ביניהן, כלומר "מה חידשה תורת החסידות ?" כשמו של השער השלישי, שלדעתי מומלץ להתחיל ממנו עד סוף שער רביעי, ואח"כ ללמוד את הספר כולו, כך אפשר "להשתלט" עליו ביתר קלות) הריהו בעיקרו מבוא מוצלח לספ' "שפת אמת" שהספר החדש כולו שזור בלשונותיו ומתבסס עליהן. אכן בנושאים מרכזיים משתדל המחבר להרחיב מעט את היריעה ולמסור את שלל הדעות בענין אולם רק כרקע ומבוא להבנת מקום שיטתו של השפ"א בסוגיא. לשם כך, עושה המחבר שימוש גם במקורות כמו "נפש החיים", "משך חכמה", "מכתב מאליהו" הערות ר"ח פרידלנדר לספ' רמח"ל וכו'. כמובן שספרי המהר"ל והרב בעל התניא נזכרים כמעט תמיד, שכן שימשו כידוע כמקורות עיקריים לעולם המושגים הרעיוני של השפ"א. כללו של דבר: למי שלא עסק כמעט בענינים האמורים, עתיד הספר, להערכתי, לשמש כמבוא מועיל ונפוץ" ]
היא שיחתי כתב:הרב ז'ימיטרובסקי זה המוציא של הקצות?
איציק כתב:הרבה אנשים שואלים אותי, "מה עדיף"?
שוטנשטין? מתיבתא? שפה ברורה? ושננתם?
לכן הקמתי סקר, שבעז"ה יהיה תשובה מספקת לשאלה.
http://www.alterbooks.co.il/site/detail ... _id=203199
הוגה כתב:איציק כתב:הרבה אנשים שואלים אותי, "מה עדיף"?
יוזמה נאה, אך ברשותך אתלוצץ קמעא..
בתור מוסכניק וותיק... הרבה אנשים שואלים אותי, "מה עדיף"?
סובארו? וולבו? ג'יפ? מטוס? אוניה? חללית? אולי בכלל טרקטור?
נעשה סקר...?
--- התשובה ברורה כמובן, תלוי מה אתה רוצה/צריך, ומה הם יכולותיך (כסף, מקום, וכו').
כדאי לסקר כל גמרא וגמרא, מעלות מול החסרונות, כך יידע מי שעדיין לא מתמצא - מה הוא רוצה.
(נ.ב. הייתי עושה זאת בעצמי, אלא שלצערי המוסך שלי עמוס לקוחות כרגע).
עשוי לנחת כתב:זמירות שבת 'מתיבתא' של עוז והדר
מרשים מאוד
[נמכר גם בכריכת עור]
ספרן כתב:ספרן כתב:היא שיחתי כתב:הרב ביניש (מידות ושיעורי תורה) הוציא ספר על מחשבת החסידות וביאור מונחים לפיה או משהו כזה
"שערים אל הפנימיות" - פרקי מבוא ומושגי יסוד במחשבת הקבלה והחסידות" / הרב חיים פ. בניש (מח"ס "מדות ושעורי תורה" "הזמנים בהלכה" ועוד)
[ במק"א כתבתי: "בינתיים הספקתי לעבור על הספר הקריא והמוסבר ובעיקר, מסודר מאד. יותר ממה שהוא משמש כלכסיקון/אנציקלופדיה למושגי יסוד בקבלה וחסידות (ובספר מוסברים בהרחבה בכ"מ ההבדלים ביניהן, כלומר "מה חידשה תורת החסידות ?" כשמו של השער השלישי, שלדעתי מומלץ להתחיל ממנו עד סוף שער רביעי, ואח"כ ללמוד את הספר כולו, כך אפשר "להשתלט" עליו ביתר קלות) הריהו בעיקרו מבוא מוצלח לספ' "שפת אמת" שהספר החדש כולו שזור בלשונותיו ומתבסס עליהן. אכן בנושאים מרכזיים משתדל המחבר להרחיב מעט את היריעה ולמסור את שלל הדעות בענין אולם רק כרקע ומבוא להבנת מקום שיטתו של השפ"א בסוגיא. לשם כך, עושה המחבר שימוש גם במקורות כמו "נפש החיים", "משך חכמה", "מכתב מאליהו" הערות ר"ח פרידלנדר לספ' רמח"ל וכו'. כמובן שספרי המהר"ל והרב בעל התניא נזכרים כמעט תמיד, שכן שימשו כידוע כמקורות עיקריים לעולם המושגים הרעיוני של השפ"א. כללו של דבר: למי שלא עסק כמעט בענינים האמורים, עתיד הספר, להערכתי, לשמש כמבוא מועיל ונפוץ" ]
תוספת קטנה:
המחבר כמעט ואינו עושה שימוש בספרות החבדי"ת הענפה לדורותיה, מימות בעל התניא ואילך, מלבד איזכורים בודדים. אף שזו משופעת בהסברים ומשלים והרחבות לרוב. אולי מפני שאינו רוצה להפוך את הספר לחבד"י מדי אלא להציגו כמיועד לכלל הציבור, או מאהבת הקיצור, כספר שפ"א עצמו.
ישיבע בוחער כתב:ספר כמוצא שלל רב שבועות ומגילת רות ספר נורא!
ישיבע בוחער כתב:ספר כמוצא שלל רב שבועות ומגילת רות ספר נורא!
עשוי לנחת כתב:ישיבע בוחער כתב:ספר כמוצא שלל רב שבועות ומגילת רות ספר נורא!
נורא או נויירא?...
ישיבע בוחער כתב:עשוי לנחת כתב:ישיבע בוחער כתב:ספר כמוצא שלל רב שבועות ומגילת רות ספר נורא!
נורא או נויירא?...
נויירא ספר עם וורטים מבהילים
http://www.alterbooks.co.il/site/detail ... _id=203199
חקר כתב:הופיע ספר 'חשקת התורה' מאוצרו של בעל משמר הלוי.
כשמו כן הוא להלהיב הלבבות לחשקת לימוד התורה [מהשער].
כונסו לתוכו כמה מן החוברות שכבר י"ל, ואאל"ט נוספו כמה שיחות חדשות.
ספר נפלא מאד כידוע ליודעי סגנונו היחודי של בעל המשמ"רות, יבואו חובבי תורתו דבאתרא הדין וישלימו אחרי.
היא שיחתי כתב:מישהו יכול להוסיף פרטים על הספר על האדמו"ר מראדזימין שחילקו במסיבות האיחוד של גור?
ישיבע בוחער כתב:VUPHG XPR JHAUEH JNS GK NXF, BSV
היא שיחתי כתב:ישיבע בוחער כתב:VUPHG XPR JHAUEH JNS GK NXF, BSV
זה גרוזינית?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 495 אורחים