אום אני חומה כתב:שמעתי פעם מהרב פינקוס שאמרו אחרי ת"ח ות"ט שלא יהיו עוד גזירות שמד להעביר על דת, ואכן נתקיים.
נוטר הכרמים כתב:אום אני חומה כתב:שמעתי פעם מהרב פינקוס שאמרו אחרי ת"ח ות"ט שלא יהיו עוד גזירות שמד להעביר על דת, ואכן נתקיים.
האם כל גזירות היבסקציה והקומניזם לא היו גזירות שמד להעביר על הדת?, יעויין בתשובות והנהגות ח"ה סי' שצט, וידוע המעשה הנורא מהח"ח בזה.
סגי נהור כתב:[img]/img]
(כת"י אדמו"ר מליובאוויטש זי"ע)
משולש כתב:נוטר הכרמים כתב:אום אני חומה כתב:שמעתי פעם מהרב פינקוס שאמרו אחרי ת"ח ות"ט שלא יהיו עוד גזירות שמד להעביר על דת, ואכן נתקיים.
האם כל גזירות היבסקציה והקומניזם לא היו גזירות שמד להעביר על הדת?, יעויין בתשובות והנהגות ח"ה סי' שצט, וידוע המעשה הנורא מהח"ח בזה.
וכן גזירות הציונים היו להעברה על דת כמו ילדי טהרן תימן מרוקו גרוזיה ועוד.
אום אני חומה כתב:המדובר על גזירות של 'או תתנצר או תיהרג'- ת"ח ות"ט מסעי הצלב ה'ק"ט וכדו', שהגויים באו והעמידו מדורה וכנגדה צלב וכו'.
הציונים עם כל רשעותם לא רצו להרוג אף אחד, ואפילו הקומוניסטים אפשרו לעיתים קיום מצוות בינו לבין עצמו, וודאי שלא כפו להתנצר. בתי הכנסת היו פעילים גם בתקופת סטאלין ימ"ש.
מש"כ הרבי מחב"ד שבשואה מי שהמיר דתו (לא בגרמניה) ניצל -בעיני הוא תימה רבה ולא שמעתי בלתי היום.
אמנם מש"כ אודות הפרעות והשמדות ברוסיה אינני יודע.
אום אני חומה כתב:מש"כ הרבי מחב"ד שבשואה מי שהמיר דתו (לא בגרמניה) ניצל -בעיני הוא תימה רבה ולא שמעתי בלתי היום.
משולש כתב:הקומוניסטים לא היו שולחים לסיביר על לימוד תורה וכדו'?
הציונים היו שוללים פרנסה ומזון משומרי מצוות, וזה היה אז קצת פיקו"נ.
סגי נהור כתב:אום אני חומה כתב:מש"כ הרבי מחב"ד שבשואה מי שהמיר דתו (לא בגרמניה) ניצל -בעיני הוא תימה רבה ולא שמעתי בלתי היום.
כתב שהיו מקומות כאלו, שכאשר קיבל אדם תעודה שנוצרי הוא - ניצל.
משולש כתב:אום אני חומה כתב:המדובר על גזירות של 'או תתנצר או תיהרג'- ת"ח ות"ט מסעי הצלב ה'ק"ט וכדו', שהגויים באו והעמידו מדורה וכנגדה צלב וכו'.
הציונים עם כל רשעותם לא רצו להרוג אף אחד, ואפילו הקומוניסטים אפשרו לעיתים קיום מצוות בינו לבין עצמו, וודאי שלא כפו להתנצר. בתי הכנסת היו פעילים גם בתקופת סטאלין ימ"ש.
מש"כ הרבי מחב"ד שבשואה מי שהמיר דתו (לא בגרמניה) ניצל -בעיני הוא תימה רבה ולא שמעתי בלתי היום.
הקומוניסטים לא היו שולחים לסיביר על לימוד תורה וכדו'?
לייטנר כתב:משולש כתב:אום אני חומה כתב:המדובר על גזירות של 'או תתנצר או תיהרג'- ת"ח ות"ט מסעי הצלב ה'ק"ט וכדו', שהגויים באו והעמידו מדורה וכנגדה צלב וכו'.
הקומוניסטים לא היו שולחים לסיביר על לימוד תורה וכדו'?
חשוב לא להזכיר את גזרותיהם של הקומוניסטים הצדיקים בסמוך לגזרותיהם הנוראות והאיומות של הציונים.
ירח מלא כתב:הופתעתי לגלות בשבת זו (בקשר לפיוטי כ' סיון) כי באשל אברהם סימן ס"ח (בוטשטש) הובא כי היות שהובטחנו שמימות האר"י לא יהיו גזירות שמד על הציבור יש מקום להקל בפיוטים אלו על צרות.
האם יש למישהו מה להוסיף?!
יש''כ.
אפרקסתא דעניא כתב:השואה לא הפריכה את זה?
אום אני חומה כתב:משולש כתב:אום אני חומה כתב:שמעתי פעם מהרב פינקוס שאמרו אחרי ת"ח ות"ט שלא יהיו עוד גזירות שמד להעביר על דת, ואכן נתקיים.
וכן גזירות הציונים היו להעברה על דת כמו ילדי טהרן תימן מרוקו גרוזיה ועוד.
המדובר על גזירות של 'או תתנצר או תיהרג'- ת"ח ות"ט מסעי הצלב ה'ק"ט וכדו', שהגויים באו והעמידו מדורה וכנגדה צלב וכו'.
נוטר הכרמים כתב:בספר ישמח משה פרשת בלק עה"פ איעצך אשר יעשה העם הזה: במוצאי חג השבועות אלי דבר יגונב בחלומי דהאר"י ז"ל חי ל"ד שנין משום שתיקן מה שקלקל בלעם הרשע בל"ד שנין דחי, כמבואר בגמ' סנהדרין קה: דחי ל"ד שנין, ואתבונן אלי בבוקר והנה הוא אמת דבלעם הרשע פעל השמדות ע"י חטא פעור נפערו לגזור עליהם שמדות, והיינו איעצך אשר יעשה העם הזה לעמך באחרית הימים, והבן זה, והאר"י ז"ל תיקן שלא יהיו שמדיות, והבן זה.
ירח מלא כתב:הופתעתי לגלות בשבת זו (בקשר לפיוטי כ' סיון) כי באשל אברהם סימן ס"ח (בוטשטש) הובא כי היות שהובטחנו שמימות האר"י לא יהיו גזירות שמד על הציבור יש מקום להקל בפיוטים אלו על צרות.
יש''כ.
לייבעדיג יענקל כתב:הסיפור שהובא לעיל על הרה"ק מבעלזא אינו מדויק. היה זה כבר פה בארה"ק, אחד הרבנים אמר לרה"ק מבעלזא שכנראה השואה היתה חבלי משיח, והרה"ק נענה "לא, חבלי משיח כבר ביטל הרבי ר"א, המלחמה היתה גזירה שיש לקבלה באהבה".
מטה עז כתב:ירח מלא כתב:הופתעתי לגלות בשבת זו (בקשר לפיוטי כ' סיון) כי באשל אברהם סימן ס"ח (בוטשטש) הובא כי היות שהובטחנו שמימות האר"י לא יהיו גזירות שמד על הציבור יש מקום להקל בפיוטים אלו על צרות.
יש''כ.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 417 אורחים