זאב ערבות כתב:ייש"כ לכל המברכים, תבורכו אף אתם. איני י...."י
ברצוני להוסיף דבר חשוב, נקודת השפל בהכנת הספר היתה כאשר לפני כ12 שנה אמר לי ת"ח אחד שבזבזתי את זמני מכיוון שכעת שיש אוצר החכמה ובר אילן לא צריך ספרים מסוג זה. אומר את האמת, זה שבר אותי ואיני זוכר איך בדיוק התגברתי על כך אך תקופה ארוכה זנחתי את הרעיון. על זה נאמר חכמים הזהרו בדבריכם.
כדכד כתב:זאב ערבות כתב:ייש"כ לכל המברכים, תבורכו אף אתם. איני י...."י
ברצוני להוסיף דבר חשוב, נקודת השפל בהכנת הספר היתה כאשר לפני כ12 שנה אמר לי ת"ח אחד שבזבזתי את זמני מכיוון שכעת שיש אוצר החכמה ובר אילן לא צריך ספרים מסוג זה. אומר את האמת, זה שבר אותי ואיני זוכר איך בדיוק התגברתי על כך אך תקופה ארוכה זנחתי את הרעיון. על זה נאמר חכמים הזהרו בדבריכם.
היה על כת"ר לומר לו ש"עם הארץ אימת שבת עליו"...
ואף אני מתכוון כנגד המברכים ומברך את הרב המחבר שזכה לברך על המוגמר
יאיר אתמר כתב:גם אני מצטרף בברכות חמות ולבביות לידידנו הדגול!!
שתזכה להפיץ מעיינותיך חוצה, ישוטו בהם רבים ותרבה הדעת.
אני משתמש באופן קבוע בטיוטה שהעלה המחבר שליט"א בעבר,
ומוצא בה בכל פעם אוצר בלוס של מקורות ומראה מקומות חשובים ומעניינים.
מדובר בכלי עזר חשוב ושימושי מאוד, ספר מיוחד במינו.
עמלו רבת-השנים של ידידנו המחבר ניכר לאורך הספר.
פייביש אופטובסקי כתב:אין כאן הגהות גרידא על ספרו של אבינרי
גביר כתב:יש בזה נפק"מ גם למיון -
לו היה הספר מעין הרחבה לספרו של אבינרי היה מקום למיינו כך שיעמוד במדף סמוך להיכל רש"י, כלומר לתת לו את מספר מיון דומה [כלומר אם היכל רש"י קיבל כאן את מספר המיון PJ 4621.A86 אוצר רש"י היה ממוין במספר PJ 4621.A862, אמנם השתא, אחרי שהמחבר שליט"א הודיענו שהוא ספר שונה בתכלית, הרי שיש לקבוע לו נוטציה נפרדת, PJ 4621.V3 אולי [וגנר כותבים ב -V או ב-W?],
הקטלוג היחיד שמצאתי לע"ע הוא של בר אילן [לכאן הספר טרם הגיע], והם אכן לא ציינו זיקה כלשהי להיכל רש"י של אבינרי לא בקטלוג ולא במספר המיון [B475.1 שלמ(וגנ) תשפ"ג, לפי שיטת שלום עם התאמותיו של אריה בן יוסף הנהוגה שם, 'שלמ' מסמן רש"י - שלמה, ו(וגנ) הוא קיצור של וגנר]
צופה_ומביט כתב:לא הצלחתי להבין האם הספר דנן כולל בתוכו גם את כל מה שהביא אבינרי.
זאב ערבות כתב:ואספר פרט שלפני שנים כתבתי מכתב עם כמה דפים דוגמא למוסד הרב הקוק והצעתי לתת להם את כתב היד ללא תשלום או תמלוגים כלשהם ולא קבלתי תשובה (לאחרונה הצעתי את הספר לעוד כמה הוצאות שאיני רוצה לפרט את שמם והם לא הראו ענין כלשהו, כנראה הציבור מעוניין יותר בקומיקס).
החוזר כתב:זה פותח נושא אחר, כאוב עד מאוד. אני יודע על מישהו שהגיש ספר שעוסק בהגות עצמאית למוסד הרב קוק, ותוך שעות ספורות (אולי שלוש שעות) הוא קיבל הסכמה לפרסמו תמורת כחמישים אלף ש"ח (למתקשים: את הכסף ישלם המחבר להוצאה).
נוריאל עזרא כתב:שאלו אותי היכן אפשר להשיג בבני ברק?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 655 אורחים