אהרון 37 כתב:היכן נמצא האריז"ל שלעתיד לבוא קורח יהיה הכהן הגדול?
מכילתא פרשת משפטים עה"כ: ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש "מכאן אמרו: ראויין היו כל ישראל לאכול בקדשים עד שלא עשו העגל. משעשו העגל ניטלו מהם וניתנו לכהנים".
ובתורת כהנים פרשת צו פרק יז עה"כ כי את חזה התנופה וגו' לקחתי מאת בני ישראל וגו': "ראויים היו לישראל, וכשנתחייבו ניטלו מהם וניתנו לכהנים. יכול כשם שנתחייבו ניטלו מהם כך אם זכו ינתנו להם, ת"ל ואתן אותם לאהרן הכהן ולבניו לחק עולם נתונים לכהן מתנה לעולם" (עיי"ש במשך חכמה).
ובירושלמי יבמות פ"ח ה"ו הגרסא היא: "כך אם יזכו יחזירו להם וכו' מה מתנה אינה חוזרת, אף אלו אינם חוזרים". (ועיין נודע בשערים חידושי תורה פרשת תצוה).
מילה בסלע כתב:צ"ע על חכמי הפורום שלא ציינו ל..
בברכה המשולשת כתב:אך הפסוק בדברי הימים ויבדל אהרן להקדישו ק"ק אינו עוסק במתנות כהונה
בברכה המשולשת כתב:למיטב זכרוני עיקר הכוונה שמסבירים בדברי האר"י הקדוש הנה שלעתיד לבוא שורש קין יהיו כהנים וממילא אין כל מניעה לומר שיהיו ביחוסי כהונה מבחינה גופנית.
(ואיני נוגע בדבר שכן אני גם בכור)
מילה בסלע כתב:צ"ע על חכמי הפורום שלא ציינו למכילתא פרשת משפטים עה"כ: ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש "מכאן אמרו: ראויין היו כל ישראל לאכול בקדשים עד שלא עשו העגל. משעשו העגל ניטלו מהם וניתנו לכהנים".
ובתורת כהנים פרשת צו פרק יז עה"כ כי את חזה התנופה וגו' לקחתי מאת בני ישראל וגו': "ראויים היו לישראל, וכשנתחייבו ניטלו מהם וניתנו לכהנים. יכול כשם שנתחייבו ניטלו מהם כך אם זכו ינתנו להם, ת"ל ואתן אותם לאהרן הכהן ולבניו לחק עולם נתונים לכהן מתנה לעולם" (עיי"ש במשך חכמה).
ובירושלמי יבמות פ"ח ה"ו הגרסא היא: "כך אם יזכו יחזירו להם וכו' מה מתנה אינה חוזרת, אף אלו אינם חוזרים". (ועיין נודע בשערים חידושי תורה פרשת תצוה).
בדיעבד כתב:ישנה אגדה... שלעתיד לבא תחזור העבודה לבכורות...
בעיקר קשיא לי איך זה מסתדר עם ברית מלח עולם לאהרן ולזרעו. וכן יש להקשות על מה שמביאים בשם האריז"ל שלע"ל יהיה קורח הכהן הגדול.
קושר כתרים כתב:על עצם המימרא שעתידה העבודה לחזור לבכורות, יש לעיין מדברי הגמרא במס' תענית דף י"ז ע"א...
ולכאורה מבואר שהעבודה לעתיד כשיבנה המקדש תהיה בכהנים ולא בבכורות? ומצוה ליישב.
מילה בסלע כתב:כעין החילוק של "בדיעבד" חשבתי כשלעצמי, אבל באופן אחר. ודאי שעבודת הכהנים לא תתבטל, אלא שיש הסוברים שגם הבכורות יתקדשו.
עושה חדשות כתב:במידה והעבודה בבכורות, האם הבכור מאכיל את אשתו וכו' בתרומה? או שזה ודאי ענין מיוחד דוקא בשבט הכהונה?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 61 אורחים