שש ושמח כתב:אשמח לקבל:
מאמר 'האורז ומוצריו בספרותנו העתיקה' ספר הזכרון לפרופ' חורגין, הוצ' אוניברסיטת בר אילן, עמ' 177 ואילך
ובכלל חומר על דרך גידול האורז [בעיקר בזמן המשנה]
אביעד כהן, על מידת שימושו של ר' יוסף קארו בתלמוד הירושלמי, הקונגרס העולמי העשירי למדעי יהדות, חלק ג, 1 (תשנ"ג), עמ' 209-216
איש_ספר כתב:האם יש למישהו את הפרסום הבא
רשימת כתבי היד של ר' נחום דובער פרידמן מסד"ג
הנה קישור לפרסום מהסה"ל (הוא סרוק שם אבל ניתן לצפיה רק בין כתלי הספריה)
https://www.nli.org.il/he/books/NNL_ALEPH002046347/NLI
דרופתקי דאורייתא כתב:אשמח לקבלאביעד כהן, על מידת שימושו של ר' יוסף קארו בתלמוד הירושלמי, הקונגרס העולמי העשירי למדעי יהדות, חלק ג, 1 (תשנ"ג), עמ' 209-216
מצר כתב:האם אפשר להעלות את הקונטרס 'אבן השתיה או אבן הטועים' של ר' מיכאל ברוור משנת תרצ?
יאיר אתמר כתב:אבא יודן כתב:אם ככה אתה עושה לי, אולי תוריד גם..
בתוך הגולה כתב:אני מעוניין בעבודת הד"ר של ג'רמי וידר Wieder, Jeremy, Mishnah Eduyot: A Literary History of a Unique Tractate, PhD Dissertation, New York, 2005.
(אליה הגעתי בעקבות המלצתו החמה של פרופ' בר אשר תוספת של מובאות מהמשנה ומהתלמודים בחיבורי קראים לשוננו 79 (אלול תשע"ז) הערה 130)
מחיפוש קל מצאתי שהמחבר מציע את עבודתו לפונים אליו אלא שאני מתקשה בכתיבה חופשית בשפה האנגלית.
אם יש כאן מאן דהו שיוכל לבקש מהמחבר ולאחמ"כ להעלות לכאן (או, אם המחבר יקפיד בכך, לשלוח לי באישי) אודה לו מאד ושכרו כפול מ"ה
קאצ'קלה כתב:ח' סולובייצ'יק, היין בימי הביניים, עמ' 144-145. בבקשה, אם אפשר.
נוריאל עזרא כתב:בתוך הגולה כתב:אני מעוניין בעבודת הד"ר של ג'רמי וידר Wieder, Jeremy, Mishnah Eduyot: A Literary History of a Unique Tractate, PhD Dissertation, New York, 2005.
(אליה הגעתי בעקבות המלצתו החמה של פרופ' בר אשר תוספת של מובאות מהמשנה ומהתלמודים בחיבורי קראים לשוננו 79 (אלול תשע"ז) הערה 130)
מחיפוש קל מצאתי שהמחבר מציע את עבודתו לפונים אליו אלא שאני מתקשה בכתיבה חופשית בשפה האנגלית.
אם יש כאן מאן דהו שיוכל לבקש מהמחבר ולאחמ"כ להעלות לכאן (או, אם המחבר יקפיד בכך, לשלוח לי באישי) אודה לו מאד ושכרו כפול מ"ה
הקישור שנתת זה לא בדיוק שהמחבר מציע את עבודתו, אלא זו אפשרות באתר לכל העבודות שמתפרסמות שם שהם יפנו אל כותבי המאמרים וישאלו ובמידה ויש אישור יעדכנו במייל בעבר ניסיתי את זה ולא זכיתי למענה.
עכ"פ ניסיתי שוב לגבי המאמר הזה ובמקביל חיפשתי המייל שלו בישיבה אוניברסיטה שרשום בה שהוא הראש ישיבה.
https://www.yu.edu/faculty/pages/wieder-jeremy
ושלחתי גם למייל שלו הבקשה, נראה אם ישיב בחיוב בע"ה.
זה המייל:
[email protected]
בתוך הגולה כתב:נוריאל עזרא כתב:בתוך הגולה כתב:אני מעוניין בעבודת הד"ר של ג'רמי וידר Wieder, Jeremy, Mishnah Eduyot: A Literary History of a Unique Tractate, PhD Dissertation, New York, 2005.
הקישור שנתת זה לא בדיוק שהמחבר מציע את עבודתו, אלא זו אפשרות באתר לכל העבודות שמתפרסמות שם שהם יפנו אל כותבי המאמרים וישאלו ובמידה ויש אישור יעדכנו במייל בעבר ניסיתי את זה ולא זכיתי למענה.
עכ"פ ניסיתי שוב לגבי המאמר הזה ובמקביל חיפשתי המייל שלו בישיבה אוניברסיטה שרשום בה שהוא הראש ישיבה.
זה המייל:
[email protected]
צרור תודות וברכות!!
יש"כ גדול
נוריאל עזרא כתב: ובמקביל חיפשתי המייל שלו בישיבה אוניברסיטה שרשום בה שהוא הראש ישיבה.
זה המייל:
[email protected]
בברכה המשולשת כתב:נוריאל עזרא כתב: ובמקביל חיפשתי המייל שלו בישיבה אוניברסיטה שרשום בה שהוא הראש ישיבה.
זה המייל:
[email protected]
לא הראש ישיבה כי אם ראש ישיבה, וכך קוראים שם לכל אחד מהרמי"ם, כידוע.
אבא יודן כתב:יאיר אתמר כתב:אבא יודן כתב:אם ככה אתה עושה לי, אולי תוריד גם..
מישהו יכול לסכם תוצאות משני מאמרים הנ"ל אודות הנונין הפוכין.
אבא יודן כתב:יאיר אתמר כתב:אבא יודן כתב:אם ככה אתה עושה לי, אולי תוריד גם..
גבול ים כתב:אני זקוק למאמרו של י׳ פנקובר, ״הגהות רש״י, הגהות תלמידיו, והגהות אנונימיות בפירוש רש״י לספר יהושע״, שנתון לחקר המקרא ט״ז, וכמו"כ למאמרו בנושא זה בחלק טו.
יאיר אתמר כתב:אבא יודן כתב:יאיר אתמר כתב:אבא יודן כתב:אם ככה אתה עושה לי, אולי תוריד גם..
במאמר הראשון נטען שהנ' הוא קיצור של 'ניקוד' (לשעתו הסימן המקורי היה ניקוד). עוד נטען כי למרות שבמס' סופרים מופיע 'שיפור', צ"ל שיעור.
כותב המאמר השני חולק על זה. לדעתו אין הסימן אלא אובלוס, סימן יווני עתיק שנועדה לציין טעות בטקסט (במקרה זה - לציין שמקומו בנסיעת הדגלים). אובלוס ביוונות פירושו שפוד, וכצ"ל במס' סופרים.
פולסברג כתב:ד' שפרבר, 'על הלגיטימיות והצורך בשיטות מדעיות לשם הבנה נכונה של סוגיות בתלמוד', בד"ד 6 (תשנ"ח).
יאיר אתמר כתב:פולסברג כתב:ד' שפרבר, 'על הלגיטימיות והצורך בשיטות מדעיות לשם הבנה נכונה של סוגיות בתלמוד', בד"ד 6 (תשנ"ח).
(הוא הרחיב את מאמרו בפרק הראשון של ספרו נתיבות פסיקה)
עובר ושב כתב:שלום, מישהו ציטט מהספר "המדריך המספיק" את הערך "פאה" ואני רוצה לבדוק במקור אם זה מדוייק. למי שיש את הספר (אלמרשד אלכאפי) אשמח אם יוכל לצלם את הקטע.
חד ברנש כתב:מצורף (עם עוד שני השלמות)
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: לענין ו־ 222 אורחים