יאיר כתב:אולי זה?
https://he.wikisource.org/wiki/%D7%A7%D ... 7%9B%D7%92
אחד התלמידים כתב:אחד התלמידים כתב:כידוע יש שמונה מיני ניקוד: קמץ, פתח, צירי, סגול, חיריק, חולם, שורוק, שוא.
...
יש למצוא לפחות זוג אחד (למעשה יש שניים), של ניקוד ושל אות אשר - אינה באה (מיד) אחרי ניקוד זה בשום מקום בחומש למרות שהיא - כן באה (מיד) אחרי ניקוד זה בנ"ך?
...
האות ו' לא תבוא אחרי חולם, בשום מקום בחומש, אבל בנ"ך היא תבוא, בבנין קל בהווה בשרשים שבהם האות האמצעית היא ו' שנשמעת: גוע, לוה, קוה, שוה.
לבי במערב כתב:טור (ושו"ע) אה"ע סי' קכג (ס"ב). שם סי' קנז (ס"ד).
לבי במערב כתב:הל' ע"ז פ"ב ה"ה. שם ה"י.
עזריאל ברגר כתב:על איזה איש אפשר לומר שאני אח שלו והוא לא אח שלי (ע"פ הלכה!)?
עזריאל ברגר כתב:אח - ע"פ אחת ההגדרות ההלכתיות.
עזריאל ברגר כתב:עזריאל ברגר כתב:אח - ע"פ אחת ההגדרות ההלכתיות.
והתשובה נמצאת בספרים מפורסמים הנמצאים ברבים מבתי ישראל.
חגי פאהן כתב:עזריאל ברגר כתב:עזריאל ברגר כתב:אח - ע"פ אחת ההגדרות ההלכתיות.
והתשובה נמצאת בספרים מפורסמים הנמצאים ברבים מבתי ישראל.
האם התשובה בכיוון "שני אחים פיקח וחרש שנשאו שתי אחיות חרשות" לענין יבום או משהו כזה?
עזריאל ברגר כתב:אח - ע"פ אחת ההגדרות ההלכתיות.
עזריאל ברגר כתב:על איזה איש אפשר לומר שאני אח שלו והוא לא אח שלי (ע"פ הלכה!)?
לבנון כתב:עזריאל ברגר כתב:על איזה איש אפשר לומר שאני אח שלו והוא לא אח שלי (ע"פ הלכה!)?
קשור לחידתך הקודמת?
שו"ע אה"ע קנז ד-ה
לבנון כתב:עזריאל ברגר כתב:על איזה איש אפשר לומר שאני אח שלו והוא לא אח שלי (ע"פ הלכה!)?
קשור לחידתך הקודמת?
שו"ע אה"ע קנז ד-ה
אחד התלמידים כתב:המהרי"ל חותם כמה פעמים: תתת"ת הקטן. מה זה תתת"ת?
כגון בשו"ת החדשות סי' לט, מ (ומעי"ז שם סי' קמד).
אחד התלמידים כתב:איזה ביטוי (רמז: ביטוי תלמודי ידוע), קוצר (רמז: קוצר ע"י אחד מבעלי השו"ת הידועים), לראשי תיבות המכילים אות שמופיעה ברציפות ארבע פעמים - באופן שהגרש מופיע רק אחרי ההופעה האחרונה של האות הנ"ל (כלומר לאפוקי: בבב"ב = בבבא בתרא, דדד"ד = דדינא דמלכותא דינא)?
אחד התלמידים כתב:חידה קשה מאד, שמיועדת רק למיטיבי לכת בנתיבי לה"ק (אלא"כ משתמשים בתוכנות מתוחכמות ורבות עוצמה כדוגמת sql):
כידוע: תנועה, היא ניקוד שאינו שווא ושאינו חטף.
קל למצוא בתנ"ך מילים (לא קרי וכתיב), בעלות אותו מספר אותיות, באופן שבאחת-המילים יש לפחות ארבע תנועות יותר משיש במילה האחרת. למשל: מצד אחד, מילה שבה תנועה יחידה, כגון: שְֹמאוֹל, קְראוֹת, מְראוֹן, לְמאוֹל; ומצד שנִי, מילה בעלת אותו מספר אותיות, שבה חמש תנועות, כגון: וּמֵעַמֶּךָ, וַיִּקָּחֶהָ, וַתִּקָּחֶהָ, וַתִּטָּעֶהָ, וַיִּשָּׂאֶהָ, וַיפָּסֵחַ, מִמַּצָּבֶךָ.
החידה היא: למצוא בתנ"ך מילים (לא קרי וכתיב), בעלות אותו מספר אותיות, באופן שבאחת-המילים יש רק שתי תנועות, בעוד שבמילה האחרת יש לפחות שש תנועות...
קשה מאד!!
(לכן הפותר הראשון יזכה בש"ס עוז והדר. סתאם. בוא נגיד: ייחשב לו הדבר "כאילו" זכה בש"ס עוז והדר).
גל של אגוזים כתב:היכ"ת שיתחייב אדם לברך אחר אכילתו 23 ברכות?
רצוני לומר, שהאכילה מחייבתו ב23 ברכות.
עזריאל ברגר כתב:מי לכל הדעות נפטר בג' תשרי ושמו היה "גדליה"?
לבי במערב כתב:ר"ג אייזמן.
עזריאל ברגר כתב:כידוע, בעולם הדמוקרטי מקובל לחלק את ההנהגה ל"שלשת הרשויות" (המחוקקת, השופטת, והמבצעת).
אבל אצלנו היהודים אין הבחנה כ"כ ברורה ביניהן, ובפרט יש פסוק שאומר שהקב"ה הוא בעצמו המחוקק, השופט, והמבצע.
מהו הפסוק?
עזריאל ברגר כתב:עזריאל ברגר כתב:כידוע, בעולם הדמוקרטי מקובל לחלק את ההנהגה ל"שלשת הרשויות" (המחוקקת, השופטת, והמבצעת).
אבל אצלנו היהודים אין הבחנה כ"כ ברורה ביניהן, ובפרט יש פסוק שאומר שהקב"ה הוא בעצמו המחוקק, השופט, והמבצע.
מהו הפסוק?
רמז: אמרנו את הפסוק הזה בא' הימים האחרונים.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 717 אורחים