מלך שלם כתב:(קצת בדחיפות)
אני מחפש ספרים שיש בהם שאלות חזרה על הגמרא רש"י, לע"ע מסכת בבא מציעא.
בתודה מראש.
אביגדור דרור כתב:אני מחפש ספרי פשט בין של האחרונים ובין של בני דורנו וכן ספרי ליקוט טובים.
יוצא פוניבז' כתב:איזהו מקומן
חיים סגל כתב:יוצא פוניבז' כתב:איזהו מקומן
ישר כח!
אך לצערי איננו באוצר המקוון.
יש לכם מושג היכן ניתן להשיג בימים אלו?
חיים סגל כתב:מ"מ על מסכת ביצה
אביגדור דרור כתב:ספרים מומלצים עמ"ס חגיגה
חיים סגל כתב:אשמח להמלצה על ספר מוצלח - כדוגמת 'דבר יעקב'
ישר כח!
עושה חדשות כתב:חיים סגל כתב:מ"מ על מסכת ביצהאביגדור דרור כתב:ספרים מומלצים עמ"ס חגיגה
יש ספרים נפלאים של הרה"ג ר' אריה קולדצקי
"אבני המקום"
ממש כרכא דכולא ביה.
נמצא באוצר.
יוצר אור כתב:ידוע למ"ד על ספרי מפתח לקבצים-מאספים תורניים\כתבי עת\ספרי זכרון וכד'?
יש"כ למפרע.
שלומי חי כתב:אני מחפש ספרים מראי מקומות
מאמרים נדונים בנושא אהבת ישראל
נכב"ב.סליחות כתב: . . מצאתי שקיים ספר בשם "פרשת נגעי עור אדם", ואם יש מי שמחזיק בו ויוכל לתת סקירה או ביקורת קצרה במה מדובר . .
בן אליהו כתב:הלכות אבידה ומציאה:
ספר של הרב שוורץ, חסיד צאנז מבית"ר. יש את הספר באוצר. לא זוכר את השם.
פרדס שמחה של הרב מרדכי גרוס.
מצוי באוצה"ח (ואף רעהו - 'משנת המשפט' - כן).אמיר כרמי כתב:הספר של הרב גרוס על אבידה נקרא משפט האבידה . .
לבי במערב כתב:מצוי באוצה"ח (ואף רעהו - 'משנת המשפט' - כן).אמיר כרמי כתב:הספר של הרב גרוס על אבידה נקרא משפט האבידה . .
עני בן פחמא כתב:אני מחפש ספר טוב ללימוד מעמיק של הלכות מליחה, הכולל הבנת השיטות בצורה טובה והבאת פסקים של נו"כ שאינם על הדף ופסקי זמנינו.
מאוד נהנתי מהילקוט יוסף שעושה עבודה טובה בסימנים אלו, אני מכיר את הספר דברי סופרים, אך הוא קשה להשגה ועדיין לא עמדתי על טיבו, אם מישהו יודע אודות השגת הספר ועל טיבו אשמח גם לשמוע.
ובהזדמנות זו אשאל על שאר הנושאים שבאיסור והיתר, תערובות ובב"ח איזה ספר טוב? צריך בסגנון של פתחי דעת (פטרובר) ונתיבות שלום (גלבר). (לא התלהבתי מבדי השולחן, אריכות רבה מאוד, ומעט מאוד תועלת, במחילה מכת"ר)
עני בן פחמא כתב:אני מחפש ספר טוב ללימוד מעמיק של הלכות מליחה, הכולל הבנת השיטות בצורה טובה והבאת פסקים של נו"כ שאינם על הדף ופסקי זמנינו.
מאוד נהנתי מהילקוט יוסף שעושה עבודה טובה בסימנים אלו, אני מכיר את הספר דברי סופרים, אך הוא קשה להשגה ועדיין לא עמדתי על טיבו, אם מישהו יודע אודות השגת הספר ועל טיבו אשמח גם לשמוע.
ובהזדמנות זו אשאל על שאר הנושאים שבאיסור והיתר, תערובות ובב"ח איזה ספר טוב? צריך בסגנון של פתחי דעת (פטרובר) ונתיבות שלום (גלבר). (לא התלהבתי מבדי השולחן, אריכות רבה מאוד, ומעט מאוד תועלת, במחילה מכת"ר)
איש גבעות כתב:הרב העני
קצת יותר זהירות בכבודו של ת"ח מופלג לא תזיק בערב יום הכיפורים.
אמיר כרמי כתב:עני בן פחמא כתב:אני מחפש ספר טוב ללימוד מעמיק של הלכות מליחה, הכולל הבנת השיטות בצורה טובה והבאת פסקים של נו"כ שאינם על הדף ופסקי זמנינו.
א. לא הבנתי את ההשוואה בין בדי השולחן שהוא כעין משנה ברורה לספר כמו נתיבות שלום(פתחי דעת אינני מכיר)
ב. ספר דברי סופרים אפשר להשיג בגיטלר בבני ברק לא למדתי הלכות מחייב אז אינני יודע איך הוא אבל מהמעט שראיתי עושה רושם שהוא מביא הרבה אבל לא יוצא לנושאים מסועפים מדי אלא הדברים החשובים ביותר
ג. יש ספר מעדני השולחן אבל הוא גם כן כעין משנ"ב אני הפקתי ממנו המון תועלת יש על מליחה בב"ח ותערובות
יש גם ספר פתחי תשובות כמו פסקי תשובות. השתמשתי בו בהלכות שנה והיה מצויין אינני יודע איך הוא באו"ה.
כמו כן יש ספרים על בב"ח ותערובות "אוצר דברי הפוסקים" שמביא המון דעות חלקם יחסית נידחות על כל עניין בצורה מעוררת השתאות
יש גם ספרי "יורה דעה" הגר"י ענבל גם כן רב הכמות והאיכות אך סגנון מיוחד יש יאמרו מיוחד מדי
יש גם ספרי פסקי הוראה(בב"ח ותערובות) ובשר בחלב(הרב דוד הופשטטר) שהם ספרי קיצור הלכה אבל הערות מלאים זמן אל זן מאוד נהנתי (פסקי הוראה על סדר השו"ע)
יש גם שערי דעה הגר"מ לוריא (למדתי מעט בספרו שערי שבת ואהבתי מאוד)
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 472 אורחים