אליעזר בלוי כתב:חוט שני . .
שבת ח"ג פמ"ה.
יהודה בן יעקב כתב:
איש פלוני כתב:מישהו יכול להעתיק לי פה את לשון הפמ"ג או"ח שי"ח משבצו"ז ז' (עדיף טקסט, אבל יועיל גם צילום).
די דחוף לי לעכשיו, ואני ללא ספרים כלל כעת...
תודה רבה
יהודה בן יעקב כתב:איש פלוני כתב:מישהו יכול להעתיק לי פה את לשון הפמ"ג או"ח שי"ח משבצו"ז ז' (עדיף טקסט, אבל יועיל גם צילום).
די דחוף לי לעכשיו, ואני ללא ספרים כלל כעת...
תודה רבה
פרי מגדים אורח חיים משבצות זהב סימן שיח ס"ק ז
(ז) אפילו. עיין ט"ז. למדה ממלח. ואף למאן דאמר מלח שרי, פת רכיך טפי. ולענין איסור והיתר, ביו"ד, יע"ש. והוי יודע, מלשון הר"א ממיץ [יראים השלם סימן רעד קלד, ב] שכתב המחבר נאפה ונצלה "במשקה", משמע דווקא משקה כיין ומים ושמן באפשר, עיין ב"י [עמוד תה ד"ה וסמ"ק], הא נתבשל בשומן טיגון הוה, עיין סנהדרין פרק קמא [ד, ב] בחלב כו' ואין בישול, ולא מבטל אפיה וצליה. ומיהו י"ל בשר נצלה שרי אח"כ בשומן, אבל לחם במרק שומן חם בכלי ראשון אסור, דמכל מקום צליה אחר אפיה נמי מבטל, ועיין ר"מ פרק (ט') [ח] מהלכות קרבן פסח הלכה ח' וכסף משנה ולחם משנה שם, ולפי דברי לחם משנה משמע כט"ז וכר"א ממיץ, עיין אות וי"ו, דצלאו ואח"כ בשלו נפיק ממצה, והתם טעם מצה בעינן כדדחי בברכות ל"ח [ע"ב], שמע מינה פסח נמי הכין הוא, וצלי קדר מ - בשל מבושל מכל מקום [פסחים מא, א], ואי לאו קרא צלי קדר צלי גמור הוא, א"כ בשר צלי אח"כ בשומן נמי כצלי קדר דמי, והבן זה:
עובדיה חן כתב:מי שיכול למסור לי קובץ תשובות הרב אלישיב סימן רה. תודה ויש"כ.
פייש כתב:מישהו יכול להעלות בבקשה מה שנדפס בקובץ מוריה שנה עשרים ושנים גליון ח-ט (רס-רסא) תמוז תשנ"ט
שם בעמוד נ"ד מה שיש מר' שרגא פייבל הורוויץ זצ"ל
https://tablet.otzar.org/en/pages/?&res ... 0235780026
תודה רבה
באר בשדה כתב:פייש כתב:מישהו יכול להעלות בבקשה מה שנדפס בקובץ מוריה שנה עשרים ושנים גליון ח-ט (רס-רסא) תמוז תשנ"ט
שם בעמוד נ"ד מה שיש מר' שרגא פייבל הורוויץ זצ"ל
https://tablet.otzar.org/en/pages/?&res ... 0235780026
תודה רבה
מצר כתב:אודה מאוד למי שיעלה מכתבי הלש"ו מספר מעין משה (לרב שץ)מעמ' רעב(כולל)עד הסוף.
עובדיה חן כתב:אודה למי שיכול לשלוח לי מתוך קובץ הישר והטוב חלק כא בעניין תיווך.תודה רבה.
חבר פורום אוצר החכמה כתב:
חבר פורום אוצר החכמה כתב:תורה ומדע כרך יא לא מצאתי באוצר
חבר פורום אוצר החכמה כתב:כלומר להוריד את הספרים בשלימות?!
עובדיה חן כתב:עובדיה חן כתב:אודה למי שיכול לשלוח לי מתוך קובץ הישר והטוב חלק כא בעניין תיווך.תודה רבה.
חלק כ"ב מאמר בעניני תיווך.
עובדיה חן כתב:עובדיה חן כתב:אודה למי שיכול לשלוח לי מתוך קובץ הישר והטוב חלק כא בעניין תיווך.תודה רבה.
בקרו טלה כתב:עובדיה חן כתב:עובדיה חן כתב:אודה למי שיכול לשלוח לי מתוך קובץ הישר והטוב חלק כא בעניין תיווך.תודה רבה.
אוהב עמו כתב:זיו המנהגים לצערי לא צויין מקום מדוייק...
תודה רבה
עובדיה חן כתב:בקרו טלה כתב:עובדיה חן כתב:עובדיה חן כתב:אודה למי שיכול לשלוח לי מתוך קובץ הישר והטוב חלק כא בעניין תיווך.תודה רבה.
ישר כוח גדול.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 428 אורחים