שבע כתב:הוגה ומעיין כתב:
ב.
השדות הקיימים ב"אלף"
ועדיין אינם ב"מרחב"
- 3 מתוך 13 -
יעברו אליה בתוך חודשיים.
עובדים על כך כעת במלא המרץ.
האם הכוונה שבסופו של תהליך
הכל יעבור ל''אלף''?
ואיפה העיקר:
browse (דפדוף)?!
כן, הכוונה שהכל יעבור. ונקווה שאכן יסיימו את התהליך במהרה.
בנוגע לדפדוף, זו בעיה שנכון להיום אין לה פתרון. אודה שפחות התמקדתי בה, כיון שאישית אני לא משתמש בה לצרכיי ולא מכיר את מעלותיה. כוונתך למעבר נוח ממספר מדף אחד למספר המדף הסמוך לו? או למעבר מחיבור לחיבור בתוך כתב יד? או מדף לדף? או מחלקי טפסים שהתפזרו לכרכים שונים? אני שואל מסקרנות, ובעצם כדי לדעת מה הפסדתי בכך שלא ידעתי לנצל את הכלי הזה.
גילוי מילתא כתב:הוגה ומעיין כתב:ר' עזרא,
יש דרך שבה אנחנו, כקהילה, יכולים לתרום לשיפור המידע המוצג ב"כתיב"?
דרכי. אני אמיין את הבקשות והעצות ואעביר בהתאם לכתובות הנכונה. יש להתמקד במאפייני חיפוש הדרושים, עם דוגמא. לוודא קודם שאינם כבר נמצאים ב"כתיב".
תודה, כעת הבנתי את כוונתך.
אוסיף עוד, שקיבלתי ממנהל תחום ייעוץ והדרכה (המקור ל"תשובת הספרייה" דלעיל) את הדברים דלהלן, המתייחסים בעיקר לטענה הנוספת שעלתה למעלה, שהספרייה הולכת ומתנתקת מקהל היעד העיקרי שלה ומטרותיו:
כיון שהתייחסת לפורום אוצר החכמה, לא אחזור על הדברים שכתבתי שצוטטו שם (אני מקור "תשובת הספרייה" שפורסמה שם). אסתפק בלומר שהשינוי הוא נדרש עקב חוסר התמיכה ב-Aleph, עקב יתרונות הטכנולוגיה של עלמא, ועל הצורך להישאר ברמה הטכנולוגית המקובלת של אבטחה, קישורים וכו'. {אגב, תיקון טעות נפוצה: לקוראים אין קשר לעלמא, היא תוכנה פנימית לצוות בלבד. הדיון צריך הישאר ממוקד ביחס בין הקטלוג הישן (Aleph) ומרחב (ששמו הגנרי הוא Primo)}.
לטענה שהספרייה פוגעת במשתמשיה ומנותקת מהם, אינני מקבלה. אמת שהספרייה הרחיבה פעילותה בכדי לכלול משתמשים נוספים (וכן, הם אכן עושים רעש, אך אי אפשר להוסיף בלי לפגוע באופן חלקי, והאמן לי – יש קרב פנימי על כל שעה של חיבורי מיקרופון). אולם רק בבחינת השינויים לטובה שנעשו באוסף האולם, אלפי הספרים שנוספו בה בכל תחומי המחקר, ההדרכות המתקדמות שמועברות על ידי הספרניות בהשתתפות חוקרים רבים, הדגיטציה הענפה, הכללת קבוצות חומרים נוספים כקטעי הגניזה ועוד תחת קורת גג אחת – קשה לאמר שפעולות אלו מיועדות עבור תלמידי בתי הספר המבקרים בספרייה. שלא לדבר על שיפורים בהזמנות (התשובות השליליות ירדו באופן מדהים; מהירות האספקה) מהמחסן ועוד.
ואכן זו הזדמנות להוקיר את החידושים שבעיני הם העיקריים, ובלעדיהם לא היה שייך לעשות מה שאנחנו עושים היום מהבית: הדיגיטיזציה וכל המסתעף ממנה וכלול בה.