מיללער כתב:מח"ב - לאיזה ספר הכוונה?
(שערי תשובה או"ח סי' תרע"א סק"ח ועיין מ"ש במח"ב בזה ושם ובמח"ב כתב כיון שהרי"ף וכו')
מן הסתם מחזיק ברכה.
מיללער כתב:מח"ב - לאיזה ספר הכוונה?
(שערי תשובה או"ח סי' תרע"א סק"ח ועיין מ"ש במח"ב בזה ושם ובמח"ב כתב כיון שהרי"ף וכו')
לענין כתב:ארחות חיים כהנא.
דרופתקי דאורייתא כתב:מה הם ראשי התיבות בסוף השורה?
יוצא פוניבז' כתב:פרושים וחסידים
מעט דבש כתב:(אין במטה אפרים דיני קדיש).
שברי לוחות כתב:תקס"ז לפ"ק
מה לא מובן?
אורייתא! כתב:שברי לוחות כתב:תקס"ז לפ"ק
מה לא מובן?
אולי אני לא רואה...
איך הגעת מין"ל ללפ"ק??
שברי לוחות כתב:אורייתא! כתב:שברי לוחות כתב:תקס"ז לפ"ק
מה לא מובן?
אולי אני לא רואה...
איך הגעת מין"ל ללפ"ק??
תק"ס זי"ן ל[פ"ק] - קיצור מקובל
חיימקה כתב:מיהו נתה"ש המוזכר בנתינה לגר וישלח לג יג?
בקרו טלה כתב:מקומות שלא צוין במהדו' מכון ירושלים [או שצ"ל מ"כ]
מגן אברהם סימן נח ס"ק ז
הלילה וה"ל מ"ע שלא הזמן גרמא דומיא דתפל' כמ"ש סי' ק"ו ס"ב ובגמרא אי' בהדיא דה"ל מ"ע שהזמן גרמא ול"נ דקושיא מעיקר' ליתא דבשלמא בשכבך פי' כ"ז שהוא שוכב אבל קימה לא מקרי אלא כשעומד ממטתו אבל אח"כ לא מקרי קימה רק עמידה או ישיבה או הילוך וכ"מ בס' חינוך וכ"כ בס' מ"ב [מ"כ – מנחת כהן] בח"ה מ"ה ומ"ש מבני מלכים כ"כ מזה בס"ה:
סימן קנט ס"ק ד [במהדו' ב"א]
וע' פ"ל דכלים: כתוב בשל"ה דאין ליטול ידיו מהקנקן שקורין גיסקא"ן דרך הדד שבולט כי לא נעשה לקבלה ע"ש וצ"ע דעיקר נט"י בכלי ילפינן מכיור והכיור היו לו דדים כדאיתא ביומא, וצ"ל דאותם היו עשוים כמין שפופרת שמקבלין מים אבל כשעושים כמין צינור הפתוח למעלה והם כמו חצי עגולה לא (וכן מ"ב [מ"כ - מצאתי כתוב] בשם גאון אחד וכ"מ בשל"ה)
סימן רסג ס"ק יט
מקבלת שבת - ותתפלל מנחה תחלה (מ"ב?):
סימן רעג ס"ק טו
והכי מסתברא - במצטער הרבה הא לאו הכי צריך לאכול במקום נר (מ"ב [מצאתי כתוב] בשם רש"ל):
סימן רפב ס"ק ד
חוץ מבש"ת - ואפי' בחתונה או כשיש חיובים הרבה לא נהגו להקל וכתוב במ"ב? ראיתי מקילים גם בחתונה: viewtopic.php?f=7&t=93#p348242
סימן שא ס"ק יז [יח]
ומ"ש כגון מפתחות ה"ה נדן של כסף דרגילין להתקשט בו [מ"ב?] ואם יש בו סכין פשיטא דאסור:
סימן שז ס"ק ד [בדי בי אס]
לפוסק לשבות ע"ש שכתב שאין היתר אלא לומר קנה לעצמך וכו' וזה ברור דלא כב"י וה"ה כשיום השוק בשבת אסור ליתן לו דבר למכור וכ"כ בס' (מ"ב) [מנחת כהן] וכתב דבד' וה' מותר כמ"ש סי' רמ"ז ורנ"ב
ועי"ע עזרה ב"מגן אברהם"
בר ישראל כתב:בשו"ת שמש צדקה (ח"א סי' כד) מביא רשימה של כמה מנהגי תפילה שקיימום גדולי עולם אע"פ שלפום סברה חיצונה הם נראים קשה להבין. מביניהם הוא מצטט מנהג "קריאת ספר תורה בט"ב על איש כפוף ועומד לפני הארון לדב"ש סי' רמ"ט". האם מישהו יודע לאיזו ספר "דב"ש" הוא התכוון?
דמשק כתב:
מה ר"ת וכ"ע הב"א?
י. אברהם כתב:מש"ס עוז והדר
אשרי יושבי ביתך כתב:מי יוכל לומר לי מה ראשי תיבות "די"ס" שכתב הבן איש חי זיע"א בתוך דבריו בבן יהוידע בברכות נג, ב:
דמשק כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:מי יוכל לומר לי מה ראשי תיבות "די"ס" שכתב הבן איש חי זיע"א בתוך דבריו בבן יהוידע בברכות נג, ב:
די' ספירות.
דמשק כתב:
מה ר"ת וכ"ע הב"א?
תבא כתב:י. אברהם כתב:מש"ס עוז והדר
אכן. באר אברהם לבעל המצפה איתן, והוא בחידושי ביצה שם.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 70 אורחים