שייף נפיק כתב:נו...
נסמכתי באילן גדול הלוא הוא חכם באשי שהזמין את הציבור לקידוש בבית הכנסת הוירטואלי של הפורום.
ואכמ"ל בזה עוד....
ארזי ביתר כתב:קוגל אינך 'מפרגן' לנו?
עמקן כתב:אני מאחל מכל הלב שתזכו לגדלה לתורה ולחופה ולמעשים טובים. רק צ"ע אם יש ערך לברכה זו דרך הפורום. יש להסתפק אם כתיבה כדיבור לגבי ברכת חבירו, אבל אף את"ל שהוא כדיבור עדיין צ"ע מנ"ל שכתיבה וירטואלי ככתיבה.
שומר הגחלת כתב:מזל טוב. תזכו לגדלה לתורה לחופה ולמעשים טובים
הרבה נחת מכל יוצ"ח הקרובים והרחוקים.
ולאשר ביקש:ארזי ביתר כתב:קוגל אינך 'מפרגן' לנו?
צירפתי
ארזי ביתר כתב:לא כתבת איפה יתקיים הקידוש...
יזכו אביה ואמה לגדלה לתורה ולהשיאה לבן תורה, ולחנכה ולחכמה במדות טובות ומעשים טובים. ויראו ממנה ומשאר יוצ"ח, רוב נחת דקדושה מתוך בריות גופא ונהורא מעליא.
קו ירוק כתב:ע"ז סמכו הליטאים (פעם...) שלא עושים קידוש לבנותיהם כלל, אלא התברכו בברכות המברכים בעת עליה לתורה וכיו"ב. (וגם החסידים היו עושים בלא"ה כל שבת קידוש מרעים בבית הכנסת, ובעל שמחה היה מוסיף יותר בשבת מיוחדת שלו..) ורק חדשים לבקרים מזה כ-25 שנה בערך התפתחת המנהג הזה במחזותינו ..
ושוב אכפול ברכתי ברכת הדיוט לשייף נפיק למלא שמחה ורוב חפניים נחת מכל יוצ"ח ומבתו הרכה הנולדת בשעטו"מ.
שייף נפיק כתב:נו...
נסמכתי באילן גדול הלוא הוא חכם באשי שהזמין את הציבור לקידוש בבית הכנסת הוירטואלי של הפורום.
ואכמ"ל בזה עוד....
מענה איש כתב:"העתק הדבק" לכל הברכות האמורות מעלה.
רון כתב:מענה איש כתב:"העתק הדבק" לכל הברכות האמורות מעלה.
כשדיברנו פעם מענין שומע כעונה בברכת כהנים אי מהני דהלא בעינן קול רם וכידוע מהבית הלוי,
בתוך הדברים הבאנו דוגמא אם יבא אדם לגר"ח קנייבסקי ויבקש ברכה, ויאמר לו הגר"ח תשמע שאני מברך למי שקדם לך ותהיה שומע כעונה! ודאי שלא ייטב הדבר בעיני המתברך.
לברך צריך "לברך"! לא שומע כעונה ולא העתק....
מענה איש כתב:רון כתב:מענה איש כתב:"העתק הדבק" לכל הברכות האמורות מעלה.
כשדיברנו פעם מענין שומע כעונה בברכת כהנים אי מהני דהלא בעינן קול רם וכידוע מהבית הלוי,
בתוך הדברים הבאנו דוגמא אם יבא אדם לגר"ח קנייבסקי ויבקש ברכה, ויאמר לו הגר"ח תשמע שאני מברך למי שקדם לך ותהיה שומע כעונה! ודאי שלא ייטב הדבר בעיני המתברך.
לברך צריך "לברך"! לא שומע כעונה ולא העתק....
מ''ש מ ''ובאו עליך כל הברכות האלה והשיגוך''
רון כתב:טוב מאד,
כאלה וורטים טובים אני קונה ומוכר הלאה, וכמובן שקונה אחרים בחליפין שמגיעים לכאן ג"כ. בקיצור בורסה מצויינת.
אלא שלא אדע לומר בשם מי שמעתי, אבל כאן אוכל לומר שמעתי מצורב אחד....
שייף נפיק כתב:שוב אני עושה קידוש בס''ד... ויקרא שמה בישראל חנה.
בשמחות אצלכם...
בשמחות אצלכם...
בשמחות אצלכם...
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 515 אורחים