מחפש משמעות כתב:השבוע הופיע בחנויות הספרים ספר חדש מלא וגדוש מתורת מרן הגרי"ז הלוי מבריסק על התורה, הספר נקרא 'רשימות תלמידים ממרן הגרי"ז וכו' כולל מאות ווארטים חדשים ושטיקלאך מדהימים מתורת הגרי"ז הלוי מבריסק. לפי הרשום ע"ג הספר יצא לאור ע"י מכון דעת סופרים בארה"ק הפצה: יפה נוף לא היה בידי מעות לרכוש הספר ואינו תחת ידי כעת אבל מי שיוכל לתועלת כולם להעלות את פרטי הספר לפרטיו ומתוך ההקדמה ומהות הכתבים וכו' יהיה זה לתועלת כולם.
לומד_בישיבה כתב:
בעזרת ה' אכתוב בדיוק שזה תורת הגריז כפי שלמדתי מכל המהדורות, איני מתכוון לשקר חלילה, וניתן לבדוק, הכל בנוי מתורת הגריז, לא תמיד ניתן למצוא אותם באיזה שהוא מקום, כי זה לפי איך שאני הבנתי אותם, חלק נכבד מזה, כבר מסרתי שיעורים ובדיבוק חברים, ונהנו מזה מאוד.
עדיאל ברויאר כתב:נראה לי שלכל השיטות חרגתם מעניינו של האשכול. מכיוון שנראה לי שאני לא היחיד שרואה זאת כך, אני רואה לנכון להזמינכם להמשיך את הדיון במקום אחר.
נהר שלום כתב:מגילת אסתר עם פירוש קרן יהושע להבן איש חי מכת"י על הרב יוסף חיים מזרחי.
ישראל אליהו כתב:נהר שלום כתב:מגילת אסתר עם פירוש קרן יהושע להבן איש חי מכת"י על הרב יוסף חיים מזרחי.
צ"ל קרן ישועה.
זה ספר שהודפס לפני שנים רבות.
גימפעל כתב:אולי נבקש מהרב הקי"ק שיספר לנו על הספר 'יוסף אומץ' שנערך מחדש.
שומר-הגחלת כתב:אפשר להעלות לכאן את הסכמת הראב"ד הגרי"י פישר?
מעניין לראות כיצד הוא מתייחס לסוגיא והצדדים שמביא.
תודה.
מעט מים כתב:ראיתי בחנות שיצא לאור מחדש שו"ת שאילת יעב"ץ ג' כרכים גדולים
"שערי הזמנים"
ספר חדש וייחודי השופך אור חדש על ימי הפורים וחודש אדר
מתוך שפע חבורים על המועדים רבי האיכות והכמות שהתברך בהם דורנו מצטיין בתוכנו העשיר הספר "שערי הזמנים פורים - להתעלות ולהתרומם בזמני קודש". מאת המשגיח הגאון הצדיק רבי אליהו אליעזר דסלר שליט"א.
הספר שהופיע ויצא לאור בימים אלו, הינו הכרך השני בסידרת "שערי הזמנים - להתעלות ולהתרומם בזמני קודש" שיופיע אי"ה על כל מועדי השנה.
כרך זה המכיל כאמור פרקי הדרכה לעבודת ימי הפורים, נכתב ונערך ע"י שומעי לקחו של המשגיח שליט"א מתוך השיחות שנמסרו בישיבת פוניבז' במשך עשור השנים האחרונות. הספר נערך במתכונת של הספר הנודע "שערי הישיבה - לדרכו של בן ישיבה".
בעלעול בין פרקי הספר נוכחנו לראות כי מתבאר בו באופן ברור במיוחד - התוכן הפנימי של ימי הפורים, ההכנה הרוחנית הנדרשת, ההרגשות המרוממות הצריכות להתלוות אל מצוות היום, הדרך לבקוע בו שערי שמים, והלקחים ממנו לימים יבואו בענייני השקפת חיים וטהרת המידות, דבר דבר על אופנו ועל מקומו, מן הקל אל הכבד.
הפצה ראשית "יפה נוף".
שומר-הגחלת כתב:יצא לאור
"הגדה של פסח משלחנו של בעל כף החיים"
אוצר פירושים וחידושים, מנהגים ופסקים, משלים וסיפורים, אמרות טהורות והנהגות טובות
מתורתו של בעל כף החיים.
בסוף הספר כ-40 עמו' מתולדותיו.
הפצה: יפה נוף.
פרטים נוספים בהמשך.
סה"כ 640 עמ'
שומר-הגחלת כתב:סיפור זה לא נשמט, הובא בתוך ההגדה בעמוד שע"ג
צולניק כתב:ספר חדש: 'רבי חיים' מאמרים ומכתבים ממרן הגר"ח קניבסקי שליט"א.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 415 אורחים