יצג כתב:לא ברעש ה'.
אין שום סתירה בין שתי התשובות. צנועות כקמחית שלא ראו קורות ביתה כו' לא שמענו, אבל כהחת"ס שמענו.
גם אילו היתה סתירה (דבר מצוי בתשובות של כל גדולי ישראל), תמהני על הקלות שבה כותבים "זיוף חמור" כו'.
שומר מסורת כתב:יצג, אתה לא לבד, גם אני הקטן לא הבנתי מה הסתירה רק לא רציתי להתערב בנושא זה, פני יחשדוני למיקל בזה, עכ"פ ציפתי ממנהלי הפורום לשנות את נוסח הכותרת [כדרכם בקודש] כאילו ח"ו היו בניו או במו"ל מזייפים כדבר הזה, ובפרט שלא ידוע לי מנין לחבר שלא כך היה נהוג, עד כמה שידוע המשנ"ב הוא החמיר בד', עכ"פ נ"ל שהחבר דידן הוא לא החבר השגור בלשון רבנן...
חבר כתב:רבותי אתם לבד!!!! כי אפי' לקרוא לא למדתם!!!!! בתשובה ההיא כתוב מפורש שאי"צ לכסות כלל בביתה ושלא שמע מעולם מי שנוהג כך, כשכולם יודעים שאשתו כסתה את ראשה, וא"כ מה יש לי לומר אם לא שזה זיוף חמור.
ולכו תחפשו ותגלו שיש כבר מורי הוראה בחוגים מסוימים המתירים על סמך זה.
דראל כתב:כיון שידוע לי על בת ת"ח עצום וידוע, שהיא גם אשת ת"ח עצום, שנהגה כך כל השנים עוד בטרם יצא ח"ח, תצטרך החבר חבר להירגע.
מנחם זאב צוקרמן כתב:חבר כתב:רבותי אתם לבד!!!! כי אפי' לקרוא לא למדתם!!!!! בתשובה ההיא כתוב מפורש שאי"צ לכסות כלל בביתה ושלא שמע מעולם מי שנוהג כך, כשכולם יודעים שאשתו כסתה את ראשה, וא"כ מה יש לי לומר אם לא שזה זיוף חמור.
ולכו תחפשו ותגלו שיש כבר מורי הוראה בחוגים מסוימים המתירים על סמך זה.
אל תנסה להרתיע את האמת בסימני קריאה!!!!!!!!!!!!
ידוע שבליטא, מכורתו של הגאון ר' משה, לא נהגה אף אחת לכסות את ראשה בביתה, גם בנותיהם ונשותיהם של גדולי הדור. זכורני תיאור של חיים גראדה בספרו "מלחמת היצר" אודות אחותו של החזו"א, והדברים ידועים דיים. גם המחמירים אינם סבורים שדעת החת"ס היתה נהוגה מאז ומעולם, וכו"ע מודים שהיא מחודשת, אם כי נחוצה לדעתו. קמחית היתה יחידאית. כוונתו של הגר"מ שלא שמע מעולם על מי שנוהגת כך, הכוונה להתכסות בחדרי חדרים, ואכן בגלילות ליטא הס מלהזכיר מי שנהג כך בחדרי חדרים, וגם הדברים הללו ידועים וברורים, ואל תאלצני להמציא לך מקורות.
אותם מורי הוראה בחוגים מסוימים אינם צריכים לפסקו של הגר"מ, אלא למקורותיו, כשברור הדבר מדברי הראשונים שאין חובה לכיסוי ראש בבית.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 122 אורחים