גם זו לטובה כתב:לא מניחים פרחים על קברי ישראל??? בסוגיא ד"תינוק בבית הקברות" מוכח דהיו רגילים להניח פרחים בבתי קברות.
דוע לי על יהודי שהלך לחוזה עתידות מהצפון, ולפני שהיא התחילה בטיפול שלה אמרה בא"י אמ"ה אקב"ו להדליק נר לאבנר בן נר.
גם זו לטובה כתב:לא מניחים פרחים על קברי ישראל??? בסוגיא ד"תינוק בבית הקברות" מוכח דהיו רגילים להניח פרחים בבתי קברות.
איש.dot כתב:ידוע שאין מנהג ישראל להניח זרים בבית החיים, אלא מנהג גויים הוא.
בגרמניה, ובמקומות נוספים באירופה, ישנה הקפדה על זרים עם מספר אי זוגי של פרחים. לעומת זאת, ברוסיה מקפידים על מספר זוגי של פרחים כיוון שישנה אמונה טפלה לפיה מספר אי-זוגי עלול לגרום לאכזבה ולמפח נפש.
מאיר סובל כתב:תמיהני שעדיין לא ציינו כאן את המפורש בחז"ל במעשה דרשב"י שיצא מהמערה (בפעם השניה), וראה יהודי עם פרחים לכבוד שבת קודש, וכמה היו לו? שנים, אחד נגד זכור והשני נגד שמור.
מה שנכון נכון כתב:גם זו לטובה כתב:לא מניחים פרחים על קברי ישראל??? בסוגיא ד"תינוק בבית הקברות" מוכח דהיו רגילים להניח פרחים בבתי קברות.
ראה מנחת אלעזר ח"ד סימן סא.
אדג כתב:מאיר סובל כתב:תמיהני שעדיין לא ציינו כאן את המפורש בחז"ל במעשה דרשב"י שיצא מהמערה (בפעם השניה), וראה יהודי עם פרחים לכבוד שבת קודש, וכמה היו לו? שנים, אחד נגד זכור והשני נגד שמור.
"בהדי פניא דמעלי שבתא חזו ההוא סבא דהוה נקיט תרי מדאני אסא ורהיט בין השמשות" ופירש"י: "תרי מדאני - חבילות של הדס". ובכל חבילה וחבילה? מספר הדסים אי-זוגי...
אדג כתב:מאיר סובל כתב:תמיהני שעדיין לא ציינו כאן את המפורש בחז"ל במעשה דרשב"י שיצא מהמערה (בפעם השניה), וראה יהודי עם פרחים לכבוד שבת קודש, וכמה היו לו? שנים, אחד נגד זכור והשני נגד שמור.
"בהדי פניא דמעלי שבתא חזו ההוא סבא דהוה נקיט תרי מדאני אסא ורהיט בין השמשות" ופירש"י: "תרי מדאני - חבילות של הדס". ובכל חבילה וחבילה? מספר הדסים אי-זוגי...
----
אבל אם כבר ברוח פורים המשמש ובא עועכאביל"ט, יש לומר דלדבר מצווה שאני, ד"שומר מצווה לא ידע דבר רע", ויל"ע גבי ד' כוסות בליל הסדר מפני מה לא תירצו כן בגמ'.
מאיר סובל כתב:אדג כתב:מאיר סובל כתב:תמיהני שעדיין לא ציינו כאן את המפורש בחז"ל במעשה דרשב"י שיצא מהמערה (בפעם השניה), וראה יהודי עם פרחים לכבוד שבת קודש, וכמה היו לו? שנים, אחד נגד זכור והשני נגד שמור.
לו יהי כדבריך, כמה זה פעמיים מספר אי-זוגי? שוב מספר זוגי.
שיף כתב:אדג כתב:לדבר מצווה שאני, ד"שומר מצווה לא ידע דבר רע", ויל"ע גבי ד' כוסות בליל הסדר מפני מה לא תירצו כן בגמ'.
אכן זהו תירוץ למנהג שבכוס החמישי לאליהו הנביא [ורביעי למזיגה] פותחים אז את הדלת להראות שהוא ליל שימורים.
אוצר החכמה כתב:דוע לי על יהודי שהלך לחוזה עתידות מהצפון, ולפני שהיא התחילה בטיפול שלה אמרה בא"י אמ"ה אקב"ו להדליק נר לאבנר בן נר.
האמת, מגיע לו!
למה הוא הולך לחוזה עתידות? ולא סתם אלא עוד מן הצפון
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 446 אורחים