מלבב כתב:יצא למכירה? כי ככול הידוע השידרוג הוא תמיד בבין הזמנים פסח.
נוטר הכרמים כתב:גם אני כאחד המשתמשים קבלתי את ההצעה במייל.
כבר התעייפתי מלקבול בפניהם על החיסרון הגדול של כתבי רבינו הגר"א ותלמידיו, ולו החשובים והשימושיים ביותר, מה פשר?
גאולה בקרוב כתב:מהו ספר עזרת נשים לר"י בוניולש? סליחה על הבורות
ר' יעקב בן משה הוא אחד מבעלי ההלכה הבודדים מפרובאנס של המאה ה 14- שכתביהם נשתמרו. המעט שידוע לנו אודות ר' יעקב מבוסס על כתב היד הבודד המכיל את כתביו, אשר יתואר בהמשך. נסכם תחילה את הידיעות על המחבר. ר' יעקב תיאר את עצמו בתור נכדו של ר' דוד כוכבי. בכתביו הוא הזכיר את השנים 1357-1361, ומגוון מקומות בפרובאנס: אויניון, שאלון (Chalon-sur-Saône), קרפנטרץ. מסתבר שהוא נדד בין הערים השונות הללו. נויבאואר, ואחרים בעקבותיו, קבע שר' יעקב היה תלמידו של שין בוניאק נשיא, אך קביעה זו בטעות יסודה
בכתיבתו ההלכתית, ר' יעקב בן משה הלך בדרך אבותיו. הוא הסתמך רבות על משנה תורה לרמב"ם. הוא הביא שורה נכבדה של פוסקים מדרום צרפת, וביניהם ר' אברהם מן ההר, ר' מנחם המאירי, זקנו ר' דוד כוכבי, ובעל ספר 'בעלי אסופות'. לצד אלה, הוא הרבה לצטט גם מבעלי התוספות, ובעיקר מספר מצוות
גדול, שאת מחברו הוא כינה 'ר' משה מקוצין'.
עדיאל ברויאר כתב:נוטר הכרמים כתב:גם אני כאחד המשתמשים קבלתי את ההצעה במייל.
כבר התעייפתי מלקבול בפניהם על החיסרון הגדול של כתבי רבינו הגר"א ותלמידיו, ולו החשובים והשימושיים ביותר, מה פשר?
לא יודע מה הפשר, אבל זה זמן רב שאני לא מבין מדוע אין אצלם שערי דורא. לפחות כעת הוסיפו את תורת חטאת לרמ"א. אולי בסוף הר"ד דבליצקי יספיק להוציא את מהדורתו, ואם יסכים שיצרפו למאגר אז נרוויח (ושווה את ההמתנה, לענ"ד).
כנסת ישראל כתב:3 ראשונים בלבד.
איש_ספר כתב:עדיאל ברויאר כתב:נוטר הכרמים כתב:גם אני כאחד המשתמשים קבלתי את ההצעה במייל.
לא יודע מה הפשר, אבל זה זמן רב שאני לא מבין מדוע אין אצלם שערי דורא. לפחות כעת הוסיפו את תורת חטאת לרמ"א. אולי בסוף הר"ד דבליצקי יספיק להוציא את מהדורתו, ואם יסכים שיצרפו למאגר אז נרוויח (ושווה את ההמתנה, לענ"ד).
אכן עד עתה לא נכנס שע"ד לפרויקט בגלל שאלה של הנוסח הראוי והמהדורה הנכונה. (ואע"פ שהיה בידם טקסט מוכן של כל החיבור נמנעו מלהכניסו משום כך) ואכן בגי' הבאה תכנס מהדו' הר"ד דבליצקי.
נוטר הכרמים כתב:כבר התעייפתי מלקבול בפניהם על החיסרון הגדול של כתבי רבינו הגר"א ותלמידיו, ולו החשובים והשימושיים ביותר, מה פשר?
שיקול מרכזי בהחלטת איזו ספרים יכנסו למאגר הינו הבקשות של המשתמשים.
העברתי את הרשימה לוועדת קליטת ספרים.
בחלק מהספרים יש בעיות של זכויות יוצרים. למשל שדה חמד, ניסינו לקבל אישור ולא הצלחנו.
כנסת ישראל כתב:מעשה רב דווקא יש בגרסא 22. אבל אין אדרת אליהו על כל התנ"ך (כולל משלי אסתר איוב וכו')
שנות אליהו (זרעים) אליה רבא וביאורי הגר"א (טהרות) וביאורי הגר"א לירושלמי זרעים
קבלה (ביאור ספד"צ ספר יצירה תק"ז ויהל אור) אולי לא מכניסים,
אבל אם מכניסים חסידות אפשר ודאי להכניס אבן שלמה נפש החיים מעלות התורה וכו'
עדיאל ברויאר כתב:בעקבות הדברים שנכתבו פה, ופירוט ששלחו לי החברים בהודעה פרטית, שלחתי בקשה למישהו שאני מכיר בפרוייקט השו"ת והוא העביר הלאה לוועדה המייעצת, וכתב לי:שיקול מרכזי בהחלטת איזו ספרים יכנסו למאגר הינו הבקשות של המשתמשים.
העברתי את הרשימה לוועדת קליטת ספרים.
בחלק מהספרים יש בעיות של זכויות יוצרים. למשל שדה חמד, ניסינו לקבל אישור ולא הצלחנו.
כנסת ישראל כתב:כמה פעמים בקשתי שיכניסו את היחוסי/ערכי תנו"א ואת ערוגת הבושם על הפיוטים ועוד כיוצ"ב שהחיפוש ינגיש אותם מאוד, וכמעט לא נענתי.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: לענין ו־ 214 אורחים