ירח מלא כתב:נראה לי שהיה שם סנדקאות מיוחדת [כולל קוואטר ועמידה לברכות וגו']
אוצר החכמה כתב:שמעתי פעם ששאלו את הגרח"ק מדוע לא התעשר מכל הסנדקאות שנותנים לו, והשיב שוודאי התעשר, שבשבילו אין עושר גדול מכל הספרים שזכה להוציא.
הוד_והדר כתב:סנדקאות מעשירה שהכוונה ברוחניות, מטי משמיה מכמה גדולים.
אני שמעתי בעצמי פעם מהגר"ח קרייזוירטה, שהרבה שנים חשב על זה שכבר היה לו הרבה סנדקאות ומעולם לא העשיר, עד שיום אחד עלה במחשבתו שאולי הכוונה לסנדקאות שלימה, היינו גם בעמידה, ופעם איקלע לידו איזה מכיר אחד שיוכל לבקש ממנו לתת לו את שני חלקי הסנדקאות, ואכן באותו יום נפל לחיקו איזה ענין והרוויח 100 אלף דולר, או אולי אמר ליש"ט, לא זוכר הסכום במדוייק, וראה בחוש שהכוונה להמקבל סנדקאות בשלימות
אוצר החכמה כתב:שמעתי פעם ששאלו את הגרח"ק מדוע לא התעשר מכל הסנדקאות שנותנים לו, והשיב שוודאי התעשר, שבשבילו אין עושר גדול מכל הספרים שזכה להוציא.
וילנאי כתב:מי שמעוניין להתעשר שיחפש לעצמו ברית כזה..
וילנאי כתב:לאחרונה ביררתי שיש כל מיני יהודים שאין להם כסף, ולכן הם מוכרים את הסנקאות לכל המרבה במחיר, אז מי שמעוניין להתעשר שיחפש לעצמו ברית כזה..
קראקובער כתב:אחי התלבט אם לתת סנדקאות לאבי מורי או לחמיו ושכנעתי אותו לתת לאבי, האם מגיע לי אחוזים..?!
תוכן כתב:סגולה זו סגולה, הכל טוב ויפה, אבל צריך לעשות גם השתדלות. צריך לקבל סנדקאות שלימה, וגם לעבוד במרץ, ואז מן הסתם יתעשר.
קראקובער כתב:תוכן כתב:סגולה זו סגולה, הכל טוב ויפה, אבל צריך לעשות גם השתדלות. צריך לקבל סנדקאות שלימה, וגם לעבוד במרץ, ואז מן הסתם יתעשר.
בנדה ע: כתוב אחרת:
מה יעשה אדם ויתעשר אמר להן ירבה בסחורה וישא ויתן באמונה אמרו לו הרבה עשו כן ולא הועילו אלא יבקש רחמים ממי שהעושר שלו שנאמר (חגי ב, ח) לי הכסף ולי הזהב מאי קמ"ל דהא בלא הא לא סגי.
היימישער כתב:וילנאי כתב:לאחרונה ביררתי שיש כל מיני יהודים שאין להם כסף, ולכן הם מוכרים את הסנקאות לכל המרבה במחיר, אז מי שמעוניין להתעשר שיחפש לעצמו ברית כזה..
אני מכיר יהודי שקנה סנדקאות כזו (אם אני זוכר נכון - דרך ארגון ברית יצחק), ודרש שהסנדקאות תכלול גם את הקוואטער ועמידה בברכות, ואכן התעשר תוך זמן קצר.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 424 אורחים