רבינו הגודל כתב:יצא לאור ספר חדש בשם "מילה שלמה" אודות מילה עם איורים, משיחה עם גורם המקורב למחבר עולה כי הדבר נעשה באישור ועידוד גדולי ישראל (כפי שנסקר בהרחבה במוסף שבת קודש של יתד נאמן) היתכן???
אבי עזרי כתב:זכורני [אולי כך היה כתוב בספר קורות חייו] שהגר"א פפופר רצה להוציא את ספרו על הלכות נדה עם ציורים, הוא ביקש רשות מגדו"י ולא הסכימו בעדו, ואכן הוא לא הוציא את הציורים.
רבינו הגודל כתב:אם יוציאו פירוש חי על מסכת נידה הרי לא יהיו שאלות, שאלתי היא מאי שנא לגבי מילה דהתירו?
רבינו הגודל כתב:אם יוציאו פירוש חי על מסכת נידה הרי לא יהיו שאלות, שאלתי היא מאי שנא לגבי מילה דהתירו?
ציבור כתב:לזכרוני היה כתוב ביתד נאמן, בסקירה על הספר, שהאיורים והציורים נעשו בשינויים מובהקים
סורגים כתב:כפי שכתב הרב אוצה"ח שאינו דומה, אבקש רק להוסיף, שאם חושש רבינו הגדול מפני שיכשלו במראות אסורות, זכור לי שכתבו הפוסקים שעד גיל שלוש אצל ילד אין כל איסור להסתכל במקום הברית, ואשמח אם מישהו ימצא מי שעמד על זה.
מאירי כתב:סורגים כתב:כפי שכתב הרב אוצה"ח שאינו דומה, אבקש רק להוסיף, שאם חושש רבינו הגדול מפני שיכשלו במראות אסורות, זכור לי שכתבו הפוסקים שעד גיל שלוש אצל ילד אין כל איסור להסתכל במקום הברית, ואשמח אם מישהו ימצא מי שעמד על זה.
אני לא יודע מקור להגדרה של גיל, אך אם מגיל 3 כבר יש בעיה, א"כ למה כתבו הפוסקים לגבי מילה שאין צריך לכסות הקטן בשעת ברכה עד גיל ט' שראוי לביאה?ואמנם יתכן שגם לדעות שלא מכסים, זהו רק בשעת מילה במעמד הנשגב, ויחד עם הציבור וכו', דלא שייך הרהור כ"כ, אבל בתמונות שאני כמובן, ולפי"ז מסתבר שגם בבן יומו, שהרי סו"ס יש הבדל בין ראיה של רגע לבין תמונות.
אך לגופו של ענין יתכן ויש הבדל גם אם מדובר בתמונות ממש או באיורים, ולא ראיתי מה המדובר, אך כפי שהוזכר בכתבה ביתד דייקו וכתבו "איורים ממוחשבים...", וכן "בשינוי מהמציאות..." וכו', ויל"ע.
אגב הכתבה הופיעה גם בhttp://www.shtaygen.co.il/?CategoryID=832&ArticleID=11047:
רבינו הגודל כתב:סקירה נוספת וטעימות מהספר http://www.shtaygen.co.il/?CategoryID=8 ... leID=11047
יאיר כתב:זו אותה סקירה מיתד.
אבי עזרי כתב:זכורני [אולי כך היה כתוב בספר קורות חייו] שהגר"א פפופר רצה להוציא את ספרו על הלכות נדה עם ציורים, הוא ביקש רשות מגדו"י ולא הסכימו בעדו, ואכן הוא לא הוציא את הציורים.
מבית ומחוץ כתב:כתבתי על כך באשכול הספרים, ששמעתי את המחבר על ספרו, ובאמת נשמע שעשה עבודה רצינית. ותמהתי על עניין האיורים, והפנו אותי לכאן. ולא מצאת תשובה המניחה את הדעת, והדבר נותר תמוה.
שבטיישראל כתב:בהיותי שוהה כעת בחו"ל עדיין לא ראיתי את הספר אך מהטעימות שבאתר שטייגען לא נראה שהוא מגיע לקרסוליו של ספר "אוצר הברית" של יוס'לה וינברג
בטעימות הנ"ל לא רואים את האיורים כך שאיני יכול להביע דעה בנושא - אשמח אם מישהו יעלה לכאן כמה סריקות
שבטיישראל כתב:בהיותי שוהה כעת בחו"ל עדיין לא ראיתי את הספר אך מהטעימות שבאתר שטייגען לא נראה שהוא מגיע לקרסוליו של ספר "אוצר הברית" של יוס'לה וינברג
בטעימות הנ"ל לא רואים את האיורים כך שאיני יכול להביע דעה בנושא - אשמח אם מישהו יעלה לכאן כמה סריקות
באופן כללי נראה שלדאבוננו המחבר הלך שולל אחר השגעון והטרנד החדש של הדור האחרון בענין שו"ת הקצרות [מותר, אסור, בהחלט וכדו'] של הגרח"ק והגריש"א והגרש"ז וכו'
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 657 אורחים