צביב כתב:אכן,
הקנס הוא רק על רכבים מלאחר השנה שבה התחיל החוק הזה שצריך שברכב יתקינו חגורה לכל נוסע.
ולא אל רכבים חדשים יותר.
פרנקל תאומים כתב:בדיוק לאחרונה סיפר לי אברך שהוא חטף על זה קנס של 600 ש"ח.
פעם היתה איזו שהיא עמימות בעניין, אבל היום ההוראה החד משמעית היא כמו שכתבו שמותר להסיע נוסעים רק כמספר החגורות.
בנוסף יש לדעת, שחגירת ילד ללא בוסטר עלולה להיות ח"ו קטלנית ממש בעת תאונה (קרעים באיברים פנימיים).
זאב ערבות כתב:פרנקל תאומים כתב:בדיוק לאחרונה סיפר לי אברך שהוא חטף על זה קנס של 600 ש"ח.
פעם היתה איזו שהיא עמימות בעניין, אבל היום ההוראה החד משמעית היא כמו שכתבו שמותר להסיע נוסעים רק כמספר החגורות.
בנוסף יש לדעת, שחגירת ילד ללא בוסטר עלולה להיות ח"ו קטלנית ממש בעת תאונה (קרעים באיברים פנימיים).
נהג שלא מקפיד על חגורת כל נוסע בחגורה משלו מזלזל בחיי אדם ועתיד לתת על כך את הדין בלי התיחסות לחוק. לידיעתכם חגורה מסובבת גרועה מאי לבישת חגורה כיון שח"ו בשעת עצירה פתאומית חותכת בבשר כסכין
פרנקל תאומים כתב:אתה צודק. אבל הרבה נכשלים בזה, בגלל שרכבים בעלי שבעה מקומות יקרים באופן משמעותי מרכבים רגילים, וגם הם נותנים פיתרון רק למשפחה עם חמישה ילדים.. ומה עושים כשנולד הילד השישי?... הערכים המעוותים של החברה המערבית הינם שרכב משפחתי הוא רכב בו יש מקום לזוג הורים ושלושה ילדים, או לכל היותר זוג הורים וחמישה ילדים. כיום, כמעט אין רכבים פרטיים (רישיון B) המתאימים למשפחה בה יותר מחמישה ילדים.
פרנקל תאומים כתב:מצד שני, מה תגיד? שיסעו באוטובוסים? הלא שמה המצב גרוע בהרבה, והכל עפ"י חוק: אין בוסטרים ואין כסאות בטיחות, אפי' סתם חגורת בטיחות אין, וגם אפשר בכלל ליסוע בהם בעמידה.
לענין כתב:ומה עם מונית [דדמיא להדדי ממש]?
עזריאל ברגר כתב:לענין כתב:ומה עם מונית [דדמיא להדדי ממש]?
החוק מתיר להסיע ילד במונית כשהוא יושב על המבוגר.
כנראה שזה לא כ"כ פיקוח נפש...
דרומי כתב:יש גם את החוק שבעל כלב צריך לנקות את הפסולת שהוא משאיר ברחוב, וצא ובדוק ברחובות תל אביב האם הוא מתקיים ומישהו חושב עליו.
ושמועה שמעתי שכוונה מכוונת יש בדבר, כדי לגרום לאנשים להסתכל כל הזמן על הרצפה לראות איפוא דורכים ונמצאו ניצלים מהרבה מראות בלתי ראויות הנמצאים קצת יותר גבוה מהקרקע.
הרואה כתב:מה??
אם אני אומר לילד שאת חוקי התנועה/אחר סתם פקיד זוטר קבע, הוא עלול לחשוב שאת התורה סתם פקיד זוטר קבע??
אולי צריך להזהר לא לזלזל במוחמד, כי אם נקרא לו משוגע, הילד עלול לראות שאביו מזלזל באיזה הלכה ולהסיק שגם משה רבינו היה משוגע. זה טיעון יותר הגיוני.
גם מה "דינא דמלכותא דינא" קשור לפה, כאן זה איסורי ולא דיני.
(אני חושב שצריך להזהר בחוקי התנועה בד"כ, כי לרוב הם הגיוניים ומטרתם למנוע אסונות, וכמובן שזה לא אומר שמה שמותר בחוק מותר לעשותו מצד פיקו"נ)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 52 אורחים