היא שיחתי כתב:הפתרונות הללו לא רלוונטיים
אין איזה ריסוס וזהו?
אני יכול להביא שממית [לטאה] הביתה
אבל אני מפחד שהיא תתרבה איכשהו
עט סופר כתב:ספרן הגר בחשמונאים כמדומני של הספריה הלאומית א"ל שהדבר היחיד שעובד הכי יעיל והכי נח זה להקפיא את הספרים 48 שעות כל החרקים מתים, ויותר לא מתרבים.
האם אין חשש בריאותי כשנוגעים אח"כ בספרים במקום הריסוס?ארי כתב:מנסיון:
להוציא את הספרים כמו ערב פסח ולדפוק [אפשר מדף מדף כדי לא לעשות את כל הבית באוירת פסח] ולאחר מכן להתיז K300 או K600 על הספרים מלמעלה, יותר לא תראה אותם במשך השנה, אולי לקראת סוף שנה תראה ממש בודדים ואז קצת התזה ואין זכר מהם.
י. בנימין כתב:האם יש מי מחברי הפורום שיש לו נסיון עם הK600 ויכול לומר מה מידת היעילות שלו, באיזה מצב היו הספרים לפני הריסוס ומה מצבם לאחריו? וכן באיזה אופן היה הריסוס?
בתודה מראש.
ארץ כתב:שנקראים בלשון העם כיני ספרים או מילבים
אוהב אוצר כתב:ארץ כתב:שנקראים בלשון העם כיני ספרים או מילבים
מהיכן המקור?
אני נרעש כי יותר הגיוני שהם יקראו כך מאשר האיקריות שהרב ויא שליט"א אמר שלהן התכוון הב"ח ביו"ד. זה ממש חשוב לי לדעת.
פלגינן כתב:ישנם חרקים רבים, זעירים ובקושי נראים לעין, שמטיילים על הספרים, בעיקר חדשים. להקפיא אלפי ספרים זה עדיין לא מעשי. "כיסיתי" את הספרייה בכמויות של ספריי K-600, אבל תוך שבועות בודדים הם חזרו בהמוניהם.
האם יש פתרון מקצועי לעניין? האם שווה להזמין ריסוס בתשלום כמו שעושים במטבחים ובמקומות בעייתיים?
צביב כתב:פלגינן כתב:ישנם חרקים רבים, זעירים ובקושי נראים לעין, שמטיילים על הספרים, בעיקר חדשים. להקפיא אלפי ספרים זה עדיין לא מעשי. "כיסיתי" את הספרייה בכמויות של ספריי K-600, אבל תוך שבועות בודדים הם חזרו בהמוניהם.
האם יש פתרון מקצועי לעניין? האם שווה להזמין ריסוס בתשלום כמו שעושים במטבחים ובמקומות בעייתיים?
תחילה ''לקנות עוד ארון'' החרקים צריכים חום, וכשאין צפיפות - פחות חרקים.
ב. מקום החרקים בעיקר בכריכות, צריך לעבור ספר אחרי ספר, ולראות ששני הדפים הסמוכים לכריכה, במקום הסמוך לכריכה נקי מנקודות שחורות,
ג. בספרים חדשים ( נטול עץ) לא מצויים כ''כ חרקים מהסוג הישן.
ד. אם רואים עכביש קטן על הספרים, לשמוח, הוא אוכל בע''ח.
ה. כדאי גם לנקות את כל החדר בעיקר בפינות ובפנלים מכל הנקודות השחורות, בעיקר לאחר עשיית אות ב. למעלה.
פלגינן כתב:
החומר היעיל ביותר לחרקים בספרים הוא K-600 או שיש חומרים טובים יותר (שניתנים להשגה בכל מקום)?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 79 אורחים