מאאמו"ר שליט"א שמעתי, כי ידועה לו זהות "אחד מגדולי התלמידים" בסיפור, שמכֻוון לידיד ר"ד מראדין - הגאון רבי יעקב משה שורקין זצ"ל, שאמנם נמנה על תלמידי ר"נ המובהקים. (נדמה לי שאאמו"ר שליט"א שמע זיהוי הנ"ל, מפי ידידו רבי ישעיהו פורטנוי שליט"א, אשר שמעו מחמיו - רד"ז זצ"ל).אופייני המקרה שכותב הטורים היה עד לו:
הלכתי פעם לטייל עם אחד מגדולי התלמידים. זה היה בשנה השנייה לאחר פטירתו של רבי נפתלי. הלכנו בכביש הגרודנאי ועברנו את בית העלמין.
פתאום עזב אותי הבחור, עבר את הגדר של בית העלמין, השתטח על קברו של רבי נפתלי ומירר בבכי: "רבי, על מי עזבת אותנו?"
שמעתי את בכיו וברור היה לי, כי דמעותיו של בן על קבר אביו אינן חמות יותר, ואינן צועקות יותר מאשר דמעות התלמיד הזה.
אז הבנתי עד כמה הייתה נפש התלמידים קשורה ברבם...
באמונתו כתב:באחד ממאמריו המיוחדים על ישיבת ראדין: https://daat.ac.il/daat/chinuch/mosdot/radin1-2.htm, הינו מספר:מאאמו"ר שליט"א שמעתי, כי ידועה לו זהות "אחד מגדולי התלמידים" בסיפור, שמכֻוון לידיד ר"ד מראדין - הגאון רבי יעקב משה שורקין זצ"ל, שאמנם נמנה על תלמידי ר"נ המובהקים. (נדמה לי שאאמו"ר שליט"א שמע זיהוי הנ"ל, מפי ידידו רבי ישעיהו פורטנוי שליט"א, אשר שמעו מחמיו - רד"ז זצ"ל).אופייני המקרה שכותב הטורים היה עד לו:
הלכתי פעם לטייל עם אחד מגדולי התלמידים. זה היה בשנה השנייה לאחר פטירתו של רבי נפתלי. הלכנו בכביש הגרודנאי ועברנו את בית העלמין.
פתאום עזב אותי הבחור, עבר את הגדר של בית העלמין, השתטח על קברו של רבי נפתלי ומירר בבכי: "רבי, על מי עזבת אותנו?"
שמעתי את בכיו וברור היה לי, כי דמעותיו של בן על קבר אביו אינן חמות יותר, ואינן צועקות יותר מאשר דמעות התלמיד הזה.
טוב לי כתב:באמונתו כתב:באחד ממאמריו המיוחדים על ישיבת ראדין: https://daat.ac.il/daat/chinuch/mosdot/radin1-2.htm, הינו מספר:מאאמו"ר שליט"א שמעתי, כי ידועה לו זהות "אחד מגדולי התלמידים" בסיפור, שמכֻוון לידיד ר"ד מראדין - הגאון רבי יעקב משה שורקין זצ"ל, שאמנם נמנה על תלמידי ר"נ המובהקים. (נדמה לי שאאמו"ר שליט"א שמע זיהוי הנ"ל, מפי ידידו רבי ישעיהו פורטנוי שליט"א, אשר שמעו מחמיו - רד"ז זצ"ל).אופייני המקרה שכותב הטורים היה עד לו:
ליתר דיוק הגר״י פורטנוי שליט״א שמע את זה מאביו ר׳ ישראל זצ״ל שהיה בעצמו תלמיד ראדין והיה ידיד קרוב של רבי יעקב משה שורקין זצ״ל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 101 אורחים