מקדש מלך כתב:מספר הפרוטונים שבאטום קובע את היסוד שלו.
אם הוא זז ממקום למקום, היסוד היה אמור להשתנות. למה הוא לא משתנה?
מוליכות חשמלית תלויה בחוסר איזון? (רק שואל, לא מתקיף. אני כאמור לא יודע).
מקדש מלך כתב:כל אטום שהוא הטעון מטען חשמלי מחובר הרי למלקולה כלשהיא, [b]והנה כשיש פרוטון עודף על נייטרון נהיה מטען חיוב[/b]י, ואם להיפך המטען נהיה שלילי.
מקדש מלך כתב:אז למה כאן, כשהפרוטון הולך מהמלקולה ומשאיר אלקטרון עודף או (להיפך) לא נוצר את אותו מטען (חיובי או) שלילי?
האם כוונתכם לומר שבמטען חשמלי האלקטרון רק "מתארח" באטום, ויעוף ממנו בהזדמנות הראשונה, ואילו בחומצי או הבסיסי הוא נקשר אל המלקולה ויפרד רק בתגובה כימית?
מקדש מלך כתב:מה שכתבת על המטען החשמלי, אני שאלתי (לפי מה שהבנתי מדבריך) על תכונת "מוליכות". לא על מטען חשמלי. הבנתי מדבריך שתכונת המוליכות תלויה בחומר שאינו נייטרלי. ועל כך שאלתי. למיטב ידיעתי לתכונה זו אין קשר למטען חשמלי בפועל.
מקדש מלך כתב:והחילוק בינם לבין חשמל סטטי הוא מן הסתם בעובדה שכאן המטען החשמלי אינו אלקטרון תועה שמחפש להשתחרר בכל דרך אפשרית, אלא מבנה מולקולרי שמחובר מבחינה כימית, ואינו משתחרר אלא בתגובה כימית עם חומר אחר.
מקדש מלך כתב:הרבנים בריושמא וישא ברכה, תודה לכם וכן לרב קמנו ונתעודד.
ההסבר הבסיסי שבדברי הרב בריושמא מוכר לי.
אבל עזר לי מאוד מסקנת דברי הרב בריושמא (וכן הרב ישא ברכה בתגובה האחרונה). לדבריכם, אכן חומצי ובסיסי הם בפירוש בעלי מטען חשמלי חיובי או שלילי.
אלא שהם לא מסודרים במתכונת שתיצור מהם זרם.
ואכן, אם נסדר אותם במתכונת שתאפשר זרם חשמלי (מעגל ומתח מספיק), זה מה שיקרה, וזו בעצם הסוללה החשמלית (לפי דבריך חיפשתי באנציקלופדיה ומצאתי).
חומצי ובסיסי שמסודרים במתכונת שתריץ את האלקטרונים מהמחזר לחומצי.
והחילוק בינם לבין חשמל סטטי הוא מן הסתם בעובדה שכאן המטען החשמלי אינו אלקטרון תועה שמחפש להשתחרר בכל דרך אפשרית, אלא מבנה מולקולרי שמחובר מבחינה כימית, ואינו משתחרר אלא בתגובה כימית עם חומר אחר.
האם יש למישהו מהחברים מה לתקן?
מקדש מלך כתב:אם מישהו מחברינו הבקי בשבע חכמות יכול להסביר במילים פשוטות את החילוק, או להעלות מאמר שמסביר במילים פשוטות - יבורך.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 94 אורחים