חד ברנש כתב:זולות תוכל גם לרכוש ב-800 ש"ח.
אני מדבר על סופר יר"ש ובעל כתב יפה.
חד ברנש כתב:זולות תוכל גם לרכוש ב-800 ש"ח.
כדכד כתב:שלשת אלפים רק הפרשיות?
נשמע לי הרבה
חד ברנש כתב:אני, ברוך השם, 'בירמצתי' כמה ילדים, ואע"פ שאיני עשיר (רחוק מאוד מכך), יש דברים שלא חוסכים. דווקא את שמחת בר המצוה עשיתי לבד. רעייתי והבנות בישלו, אפו ורקחו בכוחות עצמם, והיה כיבוד עשיר וטעים ובשפע, אבל בזול. כך גם חסכתי בדברים נוספים של הבר מצוה, אבל בתפילין - שהנער אמור להניחם עד מאה ועשרים, אסור להתקמצן ולחסוך! הזמנתי פרשיות אצל סופר יר"ש ומומחה, וזה המחיר ששילמתי. האמת שיש יותר יקרים, ואילו הייתי זוכה הייתי מתאמץ ורוכש מהם...
לצערי יש כאלו שחושבים הפוך, ושופכים על הבר מצוה המון כסף, ורק כשמגיעים לפרשיות ולבתי התפילין הם מתחילים לבדוק בזכוכית מגדלת כמה זה עולה ואם זה לא מדי יקר וכו' וכו'. עולם הפוך ראיתי!
פרנקל תאומים כתב:כדכד כתב:שלשת אלפים רק הפרשיות?
נשמע לי הרבה
3000 ש''ח הוא מחיר סביר בהחלט בשוק עבור הסופרים המומחים הדייקנים והמדקדקים.
יש הרבה מהנ''ל שלוקחים 3500 ש''ח.
לענ''ד המחיר הוא מוצדק, מדובר בעבודה קשה הזקוקה לדיוק רב והקפדה גדולה אם רוצים להיזהר בכל דקדוקי האותיות ועוד, ובפרט בפרשיות התפילין שהכתב קטן מאד.
כדכד כתב:פרנקל תאומים כתב:כדכד כתב:שלשת אלפים רק הפרשיות?
נשמע לי הרבה
לענ''ד המחיר הוא מוצדק, מדובר בעבודה קשה הזקוקה לדיוק רב והקפדה גדולה אם רוצים להיזהר בכל דקדוקי האותיות ועוד, ובפרט בפרשיות התפילין שהכתב קטן מאד.
על הדיוק וההקפדה והיראת שמים הדרושים כבר דובר כאן.
אי טוען שגם אחרי הדיוק וכו' ניתן להשיג פרשיות במחיר הרבה יותר נמוך
סוף סוף כותרת האשכול היא "מחיר ממוצע" ולא "המחיר היקר ביותר".
פרנקל תאומים כתב:כדכד כתב:פרנקל תאומים כתב:כדכד כתב:שלשת אלפים רק הפרשיות?
נשמע לי הרבה
אין הכ''נ, ניתן להשיג גם במחיר נמוך יותר (אם הרבה יותר נמוך? צ''ע), היות שלפעמים ישנם סופרים מעולים שעוד לא פקע שמם והם מוכרים במחירים זולים יותר.
אבל אם השאלה היא מה המחיר הממוצע אצל הסופרים המעולים (מכל הבחינות), אזי תשובתו של הרב חד ברנש הי'''ו די נכונה, ואפי' מעט מקילה. עכ''פ אצל אשכנזים-ליטאים.
כדכד כתב:פרנקל תאומים כתב:כדכד כתב:פרנקל תאומים כתב:כדכד כתב:שלשת אלפים רק הפרשיות?
נשמע לי הרבה
אין הכ''נ, ניתן להשיג גם במחיר נמוך יותר (אם הרבה יותר נמוך? צ''ע), היות שלפעמים ישנם סופרים מעולים שעוד לא פקע שמם והם מוכרים במחירים זולים יותר.
אבל אם השאלה היא מה המחיר הממוצע אצל הסופרים המעולים (מכל הבחינות), אזי תשובתו של הרב חד ברנש הי'''ו די נכונה, ואפי' מעט מקילה. עכ''פ אצל אשכנזים-ליטאים.
כתבתי מה שכתבתי מתוך נסיון ולא אצל סופרים שלא פקע שמם.
כל מה שכתבתי הוא בהבנה שהשאלה התייחסה לפרשיות בלבד ללא בתים ורצועות
לענין כתב:עצה טובה. יתכן סופר צעיר מעולה ומשובח, שאם היה דר בירושלים או בני ברק היה לוקח למעלה משלשת אלפים, ובגלל מושבו בעיר כמודיעין עילית למשל, יקח רק כאלפים. תבדקו ותתפלאו.
סגי נהור כתב:חד ברנש כתב:זולות תוכל גם לרכוש ב-800 ש"ח.
מעניין, האם הסופרים גובים תוספת תשלום על יראת שמים?
כדכד כתב:מה יש פה לא להבין?
הרב אוצר החכמה כותב שכת"ר צודק בכך שהתפלין הן המתנה הגדולה ביותר מהאב לבר המצווה ושתלווה אותו שנים חוץ מעצם העובדה שמכניסו לתורה (אך את זה כנראה אי אפשר למדוד בכסף)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 46 אורחים