איתן כתב:רק הגבתי לטענת הדרומי שהעולים יעלו את מחירי הדיור. וטענתי שזה לא בהכרח נכון. כמובן שגם אם בעקבות העליה ההמונית מחירי הדיור אכן היו עולים - עדיין הייתי מעדיף שכמה שיותר יהודים יעלו.
אני אישית מעדיף לגור בצריף בארץ ולא בארמון בחו"ל. ואני גרתי מחצית מחיי בחו"ל, אף שלא בסיר הבשר של ארצות המערב.
הגולה בימינו אינה אלא בית קברות ענקי ליהדות וליהודים (אני מדבר יותר על בית קברות הרוחני, אף שאת השואה אף אחד לא ביטל).
ואני לא מדבר על רק על ההתבוללות, נישואי תערובת וכו' גם אם אתה דתי וחי בקהילה דתית, ואפילו בעיר שכולה חרדית... בארץ אפשר לחנך את הילדים להיות ילדים במלוא מובן המילה. ואילו בחו"ל אפשר רק לחנכם ע"פ אגדות עם של יהודים הקדמונים שרק בקושי קשורים למציאות. והקב"ה ללא ספק נתן תורה לעם ישראל ע"מ שיבנו ממלכת קודש בא"י, לא בארה"ב, שוויץ וכו' בארץ יש המון בעיות, אך יש לתקן מה שאפר. ואילו בחו"ל...
אינני באתי לשכנע אף אחד. אני יודע שהסיכוי קלוש, לכן גם אין טעם לנסות.
רב איתן, לצערי אתה כותב דברים משוללי מציאות.
אתיחס אליהם אחד לאחד וראשית בנושא מחירי הדירות. מחירי הדירות לא עולים ויורדים בגלל עליה המונית או ירידה המונית אלא בגלל כל מיני כוחות המושכים מכיוונים שונים ואין לשום גורם ארצי בודד כח לשנות את המחירים. ראשית יש את ענין המיקום, לאחר מכן את הגודל והאיכות, עד כמה המקום מבוקש ע"י אנשים מסויימים אפילו שהמיקום הוא לא מי יודע מה, מצב בכלכלה, סכום המסים (בגלל זה עוברים ליהודה ושומרון כי שם יש הטבות), וכו' וכו' ואין להאריך.
זה שאתה מעדיף לגור בצריף בארץ הקודש תבורך, גם לי לא איכפת לגור בצריף אם תנאי מזג האויר מאפשרים אך יש נתונים אחרים וכמה אנשים אתה מכיר שגרים בצריף? הורי כשבאו לארץ מצאו מבנה ערבי נטוש בבית דגון בלי גג ובלי חלונות ובלי חשמל ובלי מים ובלי שירותים ובלי מקלחת ובלי מטבח ונחשים מסתובבים בין הרגליים וג'קלים ואחיותי מספרות שזו היתה התקופה המאושרת בחייהם. דרך אגב בשירותי הצבאי גרתי חצי שנה באהל ושנתיים במבנה לא יותר טוב מצריף! בלי מים ובלי שרותים ומקלחת!
אך דבריך הלאה ממש הזויים:
הגולה בימינו אינה אלא בית קברות ענקי ליהדות וליהודים (אני מדבר יותר על בית קברות הרוחני, אף שאת השואה אף אחד לא ביטל).
ואני לא מדבר על רק על ההתבוללות, נישואי תערובת וכו' גם אם אתה דתי וחי בקהילה דתית, ואפילו בעיר שכולה חרדית... בארץ אפשר לחנך את הילדים להיות ילדים במלוא מובן המילה. ואילו בחו"ל אפשר רק לחנכם ע"פ אגדות עם של יהודים הקדמונים שרק בקושי קשורים למציאות.אתה רציני? יהדות אמריקה החרדית היא בית קברות ענקי? האם אתה יודע איזו פריחה תורנית ורוחנית ענקית יש פה? לא יאומן כי יסופר, אני גר כאן כבר 40 שנה וממש קשה להאמין, ישיבות ותלמודי תורה נפתחים מדי יום ביומו והריכוזים החרדיים גדלים ופורחים ברוחניות. על איזה התבוללות אתה מדבר? בארץ יש כמליון חרדים כמו פה וכחמשה מליון חילוניים מקביל לחילוניים פה, היהדות החרדית פורחת בשניהם והחילונית דועכת בשניהם, לצערינו זה המצב, האם אתה סבור שבתל אביב ובחיפה ובשאר הריכוזים החילוניים המצב יותר טוב מאשר פה? אקח אותך לסיבוב לילי בת"א, לא תאמין למראה עיניך מה קורה במדינה שלך אצל החילוניים.
אך לגבי הנקודה השניה שאתה כותב שאפשר בארץ לחנך את הילדים להיות ילדים במלוא מובן המילה ובחו"ל... היה רצוי שתמחוק כמה שיותר מהר. רוב האוכלוסיה החרדית כאן היא מקושרת היטב היטב למציאות. לעומת זאת האם אתה מודע כמה נושרים ונוער בסיכון יש בארץ? (יש גם פה אך כמדומני שבארץ המספרים הרבה יותר גדולים).
האם רק בארץ ניתן לתקן את הבעיות? נכון שהקב"ה נתן את התורה ע"מ שיבנו ממלכת קודש בארץ, אך בעוונותינו החריב לנו את בתי המקדש והגלה אותנו ולדעת האדמו"ר מסאטמאר וגדולים אחרים עדיין לא הגיעה עת הגאולה כך שאין לבוא בטענות לאלו שגרים בחו"ל.
לסיום בקשר לשכנוע, איני יודע במה אתה מנסה לשכנע, מדוע שארצה לחיות במדינה מונהגת ע"י חילוניים שהרבה מהם שמאלנים שונאי דת שבהזדמנות הראשונה שתנתן להם ימררו את חיי החרדים כפי שעשו בשלשים שנות המדינה הראשונים וגם עתה החרדים לא מלקקים דבש וצריכים להלחם על כל דבר קטן, הנה רוצים לבטל כעת את הסכם הפטור מהגיוס.