אמיר כרמי כתב:בשיחה עם ת"ח גדול אודות התכלת הועלתה הטענה לפי כל גדולי ישראל שחיו בתקופת פירסום הדוקטורט של הרב הרצוג (תר"פ) הכירו את עבודתו וסמכו עליו שהאק"ק אינו חילזון התכלת קרי הגרי"ח זוננפלד! הרב קוק! החזון אי"ש! (ועוד כמובן אלו השמות שהוא הזכיר במפורש) הטענה הזאת נשמעה זרה בעיני כי לי נראה שאף אחד מהגדולים הנ"ל לא שמעו על האפשרות הזאת אך שמח אם מישהו יפנה אותי לעובדות ושמועות בעניין הזה כי אין לי שום מידע סותר (וטען לכאורה בדק וכי הרב הרצוג היה בוואקום?)
אב בבינה כתב:אמיר כרמי כתב:בשיחה עם ת"ח גדול אודות התכלת הועלתה הטענה לפי כל גדולי ישראל שחיו בתקופת פירסום הדוקטורט של הרב הרצוג (תר"פ) הכירו את עבודתו וסמכו עליו שהאק"ק אינו חילזון התכלת קרי הגרי"ח זוננפלד! הרב קוק! החזון אי"ש! (ועוד כמובן אלו השמות שהוא הזכיר במפורש) הטענה הזאת נשמעה זרה בעיני כי לי נראה שאף אחד מהגדולים הנ"ל לא שמעו על האפשרות הזאת אך שמח אם מישהו יפנה אותי לעובדות ושמועות בעניין הזה כי אין לי שום מידע סותר (וטען לכאורה בדק וכי הרב הרצוג היה בוואקום?)
גם לא ידעו שצובע כחול.
איתן כתב:הרב הרצוג כתב את הדוקטורת שלו בשפה האנגלית. אינני בטוח, אל נראה לי שהוא הודפס רק בשנת 1987 למינינם (תשמ"ז). עכ"פ באופן חלקי העבודה הודפסה גם לפני כן, עיין בביליוגרפיה ב "התכלת" של הרב בורשטיין עמ' 240-1.
רוב גדולי ישראל לא ידעו אנגלית כלל.
בשנים תרצב-ה הרב הרצוג פרסם סדרה של מאמרים עבריים ב"ההד". במאמרים הללו יש את תקציר של עבודת הרב הרצוג, כולל דיון על אק"ק וינטינה. ויש גם את ההתכתבות בינו לבין הרב טיקוצינסקי ב"עיר הקודש והמקדש" כרך ה' פרק ה'.
לכל זה עיין "התכלת" של הרב בורשטיין עמ' 347-437.
אמיר כרמי כתב:איתן כתב:הרב הרצוג כתב את הדוקטורת שלו בשפה האנגלית. אינני בטוח, אל נראה לי שהוא הודפס רק בשנת 1987 למינינם (תשמ"ז). עכ"פ באופן חלקי העבודה הודפסה גם לפני כן, עיין בביליוגרפיה ב "התכלת" של הרב בורשטיין עמ' 240-1.
ומה בכך?! הרב הרצוג לא שיתף אף ת"ח מענקי ישראל שחיו בדורו?! זה נשמע לך הגיוני?
איתן כתב:אמיר כרמי כתב:איתן כתב:הרב הרצוג כתב את הדוקטורת שלו בשפה האנגלית. אינני בטוח, אל נראה לי שהוא הודפס רק בשנת 1987 למינינם (תשמ"ז). עכ"פ באופן חלקי העבודה הודפסה גם לפני כן, עיין בביליוגרפיה ב "התכלת" של הרב בורשטיין עמ' 240-1.
ומה בכך?! הרב הרצוג לא שיתף אף ת"ח מענקי ישראל שחיו בדורו?! זה נשמע לך הגיוני?
וודאי שהרב הרצוג שיתף, למשל את הרב טיקוצינסקי וכנ"ל.
כמו שכתבתי הרב הרצוג פרסם גם סדרה של מאמרים עבריים על התכלת ב"ההד". ואף תכנן לתרגם את הדוקטורת שלו.
אמנם זה לא אומר שכולם הכירו את המאמרים הללו. למשל, מההתכתבות של הרב הרצוג עם הרב טיקוצינסקי רואים שהאחרון לא הכיר את המאמרים הללו, והרב הרצוג מפנה אותו לעיין בכתב עת הנ"ל.
אמיר כרמי כתב:עדיין לא קיבלתי תשובה. הרב זוננפלד ידע? הרב קוק? החזון איש? אפשר להוסיף עוד רבים. איך הם לא התייחסו כלל?
את מי עוד הרב הרצוג שיתף?
חזור אל “תכלת ודין הקרבה בזמה"ז”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 52 אורחים