שלמה בן חיים כתב:הדברים עתיקים וכבר רצו לחדשו לפני כמה דורות [הגאון רבי צבי הירש קלישר] וכל גדולי הדור התנגדו לזה מטעמים רבים.
ועיי"ש המשך התשובה שדן בכל ענייני ההלכה.שוכ"ט אורך ימים ושנות חיים עד זקנה ושיבה ינוב בטובה ה"ה אדוני מו"ח גאון ישראל נזר הודם ותפארתם עה"ח פה"י כקש"ת מו"ה עקיבא נ"י אב"ד דק"ק פוזנא יע"א. יקרת קדשו הגיעני ומ"ש מו"ח הגנ"י לבקש משרי ירושלי' ליתן רשות להקריב הוא קפדן גדול כי ההוא אמר לבל יקרב שם מי שאינו מאמונת ישמעאל כי שם נבנה בית עבודה שלה' ואומרי' שאבן שתייה באמצע הכיפה ההיא ולא יקרב שם איש זר שאינו מאומנתם
שלמה בן חיים כתב:הבנין ציון סימן א. וכך היתה הסכמת הפוסקים למעשה.
שומר מצווה כתב:צריך להיות ברור קודם כל לכולם שרוצים, ושעל זה תקום ותיפול ממשלה, זה כשלעצמו עניין אחד.
יש עניין הלכתי מורכב שאחרי שנצליח להגיע למצב שנוכל לעשות זאת מבחינה פוליטית אז נפנה לגדולי ישראל ועליהם תוטל המלאכה לפסוק בכל העניינים הנוגעים בדבר.
צריך להגדיל ראש, כשבדיון כזה אומרים יש בעיות הלכתיות זה מוריד את התמיכה הציבורית ולעולם לא נתקדם, צריך לעשות תודעה ציבורית שאפשר לעשות קרבן נקודה, ואל תחשוש שמחר משהו יעשה את זה ויכשל בבעיות הלכתיות חמורות כי גם אם הוא רוצה הוא לא יכול, כשנגיע למצב שנוכל אז ניתן לגדו"י לנהל את זה בצורה מבוקרת.
דרומי כתב:במדה רבה אפשר לומר שהסיכוי שיקבלו היום אישור להקריב קלוש יותר מאשר בימי רעק"א.
והסיבה פשוטה, הטכנולוגיה המתקדמת. ברגע שיעלה יהודי אחד וישחט קרבן על הר הבית מיד הוא יצולם מכל זוית אפשרית וברגע כמימרא תקום קול זעקה עולמית. ואין צריך לומר כי שלטון שאינו מצליח לאכוף טיפול בעבירות בניה פשוטה של דרוזים, לא יתאמץ בכיוון החיובי בענין זה (עוד לא הזכרנו את הבג"ץ...). לכן הסיכוי שזה יקרה הוא שואף לאפס, ועדיף להתפלל לביאת המשיח וזהו.
דרומי כתב:הרב אפשר דבריך נכוחים,
אך רק להעיר על מה שהזכרת החושן והציץ - לכאורה אין צורך בהם כדי להקריב קרבן פסח כי די בכהנים הדיוטים ואין צורך בכהן גדול
אוצר החכמה כתב:לא הבנתי מכל הטיעון הזה למה לא תפנה לפוסקי הדור עתה כדי לברר אם ואיך אפשר לעשות ק"פ.
זה לא שלי, זה של ר' מענדל אטיק, והוא אכן חושש בזה, ובציצית הוא אכן מביא כבשים עם אליות, שזה דבר נדיר. וואלאס מייצר את זה, נ"ל עולה עוד ארבעים ש"ח על הציציות הרגילות.
ולא באתי כאן לומר שצריכים לחשוש לדבריו, אם כי לענ"ד כאשר ראיתי דבריו בהרחבה היה בהם הגיון וטעם, אבל באתי לומר שיש שלל בעיות שצריכים להתמודד איתם, וזה שלב ראשון, לא הלחץ על נתניהו וטראמפ.
בתבונה כתב:בעד לעשות תעמולה והשתדלות להקריב כולל תעמולה בינלאומית ויתכן שמקיימים בזה מצוות ועשו לי מקדש
ולזכור את דברי הרמב"ן שמות פרק לו פסוק ח
על הכלל כל זה דרך חבה ודרך מעלה, לומר כי חפץ השם במלאכה ומזכיר אותה בתורתו פעמים רבות להרבות שכר לעוסקים בה, כענין מה שאמרו במדרש יפה שיחת עבדי אבות לפני הקדוש ברוך הוא מתורתם של בנים, שהרי פרשתו של אליעזר שנים ושלשה דפין היא:
מקובלנו שעל תירוצים לא עונים בתירוצים ובימינו הטיעונים הלכתיים הם תירוצים
המניעים האמיתיים הם החשש מיהדות פאגנית ומרעש פוליטי.
יושב ירושלים כתב:אוצר החכמה כתב:לא הבנתי מכל הטיעון הזה למה לא תפנה לפוסקי הדור עתה כדי לברר אם ואיך אפשר לעשות ק"פ.
ההסבר שהוא כתב הוא די ברור: כיוון שאם תבוא אליהם כעת [שאין שום אישור ושום נידון מעשי] הם יביטו בך כתרנגול בבני אדם, ולדבריו אם השאלה תהיה מעשית לגמרי הם ייכנסו לעניין ברצינות ויכריעו, זהו תורף טענתו להבנתי. אך דא עקא, שעניין התכלת הוכיח שאף כשעסקינן במצוות עשה דאורייתא שנוגעת למעשה ממש אין נכנסים לעניין ברצינות כיוון שהוא דבר חדש, ולכן נראה לענ"ד שכיוון כזה לא יועיל.
שומר מצווה כתב:אנא תמחלו לי מראש על התגובה.
מבלי לזלזל בכבודכם, ככל הנראה בנו של הר' מרדכי אליהו (הר' שמואל) אינו תלמיד חכם פחות מהציבור המכובד דהפורום (מחילה אם איני צודק) .
והוא אומר מעל כל במה אשרית שיש פתרונות הלכתיים לכל הבעיות ואני מאמין שהוא מודע למה שהוצג כאן, אגב לפחות על חצי מהבעיות שהוצגו אני יודע בוודאות שהם אינם בעיות כלל, אך איני רוצה להכנס לזה כאן כי זה יחטיא למטרה השאלה האם נגשים בזלזול ואומרים יש בעיות ואי אפשר, או שאומרים נעבוד בכל הכח והמאמץ כדי שיתאפשר ובמקביל ננסה בצורה אמיתית לפתור את הבעיות במקום לשווק אותם ככלי להורדת האופציה הזו
שומר מצווה כתב:אנא תמחלו לי מראש על התגובה.
מבלי לזלזל בכבודכם, ככל הנראה בנו של הר' מרדכי אליהו (הר' שמואל) אינו תלמיד חכם פחות מהציבור המכובד דהפורום (מחילה אם איני צודק) .
והוא אומר מעל כל במה אשרית שיש פתרונות הלכתיים לכל הבעיות ואני מאמין שהוא מודע למה שהוצג כאן, אגב לפחות על חצי מהבעיות שהוצגו אני יודע בוודאות שהם אינם בעיות כלל, אך איני רוצה להכנס לזה כאן כי זה יחטיא למטרה השאלה האם נגשים בזלזול ואומרים יש בעיות ואי אפשר, או שאומרים נעבוד בכל הכח והמאמץ כדי שיתאפשר ובמקביל ננסה בצורה אמיתית לפתור את הבעיות במקום לשווק אותם ככלי להורדת האופציה הזו
אוצר החכמה כתב:יושב ירושלים כתב:אוצר החכמה כתב:לא הבנתי מכל הטיעון הזה למה לא תפנה לפוסקי הדור עתה כדי לברר אם ואיך אפשר לעשות ק"פ.
ההסבר שהוא כתב הוא די ברור: כיוון שאם תבוא אליהם כעת [שאין שום אישור ושום נידון מעשי] הם יביטו בך כתרנגול בבני אדם, ולדבריו אם השאלה תהיה מעשית לגמרי הם ייכנסו לעניין ברצינות ויכריעו, זהו תורף טענתו להבנתי. אך דא עקא, שעניין התכלת הוכיח שאף כשעסקינן במצוות עשה דאורייתא שנוגעת למעשה ממש אין נכנסים לעניין ברצינות כיוון שהוא דבר חדש, ולכן נראה לענ"ד שכיוון כזה לא יועיל.
המציאות היא הפוכה כידוע לכולנו. אם תעלה שאלה עקרונית האם ניתן להקריב ק"פ בזמן הזה ותסייג מראש שאינך נכנס כלל לאפשרות המעשית אלא אתה דן על העניין התורני העקרוני, דווקא אז ישיבו הת"ח בעניין ויכולים להיות ע"ז מאמרים ובירורים כדוגמת דברי הגרא"י זלזניק שהוזכרו ואחרים.
כך שהיותר נראה שהסיבה שאינו רוצה לדון בזה עכשיו כי חוששים להיפך שיתברר בעצם שאין דרך להקריב ק"פ עתה מבחינה הלכתית.
שומר מצווה כתב:האם זה כי החלטנו שאנחנו בגלות או שמא ישנם טעמים טובים יותר?
חזור אל “תכלת ודין הקרבה בזמה"ז”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 74 אורחים