אבני גזית כתב:השאלה מכוונת לאישיות מסוימת?
כלומר, באותה מידה אפשר לשאול גם למה כת"ר לא פועל (ואולי כן?)
שומע ומשמיע כתב:לפי מה שהבנתי בד"כ קשה מאד לפרק כתות, זה אנשים בוגרים שכמה שמתנגדים להם זה מגביר אצלם את התחושה של מלחמה עם העולם החיצון 'הרע'.
אהרן תאומים כתב:הרב שלמה הלברנץ ז"ל
עקביה כתב:אהרן תאומים כתב:הרב שלמה הלברנץ ז"ל
פעם נפתח כאן אשכול קצר מועד לרגל מותו של רשע מרושע זה, מעניין שגם אז היה אחד הכותבים שדווקא סיפר בשבחו.
אהרן תאומים כתב:בטוח אני שאתה כותב משמועות שניזונת באינטרנט, ובתקשורת הציונית החילונית שהיא גם הפעילה את המשטרה הקנדית והבלאגן שנוצר מכך, אם אתה רוצה לשמוע דיעה אחרת תתקשר להדיין הבכיר רב קהילת סיקווירא כאן בממאנטריאל הרה"ג רבי יוחנן וואזנער שליט"א מח"ס שו"ת בית הלוי ועוד, ותשמע דברים אחרים בכלל,
אהרן תאומים כתב:אינני יודע מאיפה ניזון מר אבל לא בשחור לבן עסקינן כאן, כאחד שבאופן אישי נפגש בזמנו עם מנהיג הקהילה הרב שלמה הלברנץ ז"ל וכן עזרתי ליהודי מסויים להשתחרר מהקהילה וכיום אותו אדם מתגורר באומן והוא ב"ה הקים משפחה ויש לו 4 ילדים, וקיבלתי מידע באופן ישיר מהנעשה שם ועד היום אני קבל מידע ישיר , אז אני יכול לומר בפה מלא יש בדבריך הרבה ניפוח
מקדש מלך כתב:אין לי דעה בנושא, חוץ מהנחה מוקדמת שכנראה מדובר בכת משונה שרצון להיטיב עם מניעים אחרים מעורבב בה בעיסה מעוררת רחמים.
אבל דבר אחד כן תפס אותי. קראתי פעם על ביקורת שערכו אצלם אנשי משרד הבריאות הקנדי, ולחרדתם הם גילו אצל הילדים "פטרת ציפורניים". איום ונורא. על זה לבד שוה להפריד ילדים מהוריהם ולגדל אותם היכנשהוא...
לפני שמישהו מתנפל עלי אבהיר שוב, אין לי כל ידע, כוונה או אג'נדה, חוץ מהאנקדוטה שכתבתי לפניכם.
אהרן תאומים כתב:אינני יודע מאיפה ניזון מר אבל לא בשחור לבן עסקינן כאן, כאחד שבאופן אישי נפגש בזמנו עם מנהיג הקהילה הרב שלמה הלברנץ ז"ל וכן עזרתי ליהודי מסויים להשתחרר מהקהילה וכיום אותו אדם מתגורר באומן והוא ב"ה הקים משפחה ויש לו 4 ילדים, וקיבלתי מידע באופן ישיר מהנעשה שם ועד היום אני קבל מידע ישיר , אז אני יכול לומר בפה מלא יש בדבריך הרבה ניפוח
לעולם יהיה אדם כתב:אבל המציאות הנוראה בכתות כאלה שהם משבשות לאדם את החשיבה הנורמלית, כך שנדיר שלאדם יהיה די אומץ ומוטיבציה לצאת משם.
עקביה כתב:אהרן תאומים כתב:הרב שלמה הלברנץ ז"ל
פעם נפתח כאן אשכול קצר מועד לרגל מותו של רשע מרושע זה, מעניין שגם אז היה אחד הכותבים שדווקא סיפר בשבחו.
איש הגבעה כתב:[אה"נ אני מסכים איתך שפדיון שבויים רוחני זה גם פדיון שבויים ונכלל במצוה.
אבל התפיסה הפשוטה שפדיון שבויים, הוא המבואר בגמ' ב"ב שעל זה נאמר דכולהו איתניהו בהו, היינו סכנת מות רעב וכו', וזה נכון מאוד על הנערים והקטנים התפוסים בכת זו,' ולכן כתבתי לעורר בזה, ודומה לכך שהיו תופסים 120 ילדים וילדות ושמים אותם בכלא הרוסי או האירני, כל העולם היהודי היה מתעורר, וכאן הסבל שלהם הוא בל יתואר, ולדעתי לא פחות חמור מכך, ראיתי 2 עדויות מצולמות של כאלו שנחלצו משם, ומספרים סיפורי זוועה ממש על מה שעברו שם, על המכות האכזריות שהיו מקבלים שם דבר יום ביומו, על הרעב שהיה מנת חלקם כל יום, ועוד ועוד, ולכן אני זועק מאי שנא???
כהתחלה, יעיין נא כת"ר בערכם שב'המכלול' (והקישורים שנסמנו שם).מקדש מלך כתב:תביא את העדויות והצילומים ואראה.
אהרן תאומים כתב:אני קורא את התגובות ואכן אני שם לב שיש שהבינו את מה שכתבתי,
אהרן תאומים כתב:שאני בעצמי עזרתי למישהוא לצאת משם
אהרן תאומים כתב:ואף ביקרתי כשהם עוד היו בקנדה כמה פעמים, ואינני אוחז כלל וכלל מקהילת לב טהור ומהדברים המשונים שמתחוללים שם,
אהרן תאומים כתב:אני גם בקשר אישי עם בנו של המנהיג ז"ל שגם כן עזב את הקהילה ואת אשתו ומתגורר עם ילדיו במאנטריאל והוא ת"ח גדול ומזכיר מאוד את אביו במראה ובשכל,
אהרן תאומים כתב:אבל מכאן ועד לקריאת רשע עליו המרחק רב.
אהרן תאומים כתב:כיום הקהילה מגואטמלה ללא מנהיג ממש, ההנהגה יושבת בכלא עקב החטיפה שהייתה.
אהרן תאומים כתב:ודווקא רומפלר שברח מישראל ישיבסוג של שפיות אם כי דיעותיו קיצוניות אבל אלו הם בעיקר דיעות הנמשכות משיטת סאטמר בשילוב נשות השאלים,
אהרן תאומים כתב:ויש מצוות קודמות מאשר להציל את הבאים בשערי כת לב טהור,
ראה כאן.עקביה כתב:מי זה רומפלר?
אהרן תאומים כתב:אעשה קצת סדר, יש בן "הרה"ג ר' נתן הלבראנד שליט"א" שלא היה לרגע מנהיג הכת כי הוא עזב בחיי אביו והתגרש מאשתו שנשארה בכת, כיום גם היא כבר לא בכת זו, אני חוזר ואומר יש מצוות קודמות לטיפול מאשר להציל אנשים מכת זו, אף שיש שם דברים "משונים" אבל בהחלט לא ממש מסוכנים לבריאות וכדומה, וכן אין לקרוא "רשע" למנהיג ז"ל כי הוא "לא" היה רשע מקסימום "משונה" ועל זה כתבתי תבררו אצל הגאון הדיין מסקווירא מאנטריאל
לעולם יהיה אדם כתב:אהרן תאומים כתב:אעשה קצת סדר, יש בן "הרה"ג ר' נתן הלבראנד שליט"א" שלא היה לרגע מנהיג הכת כי הוא עזב בחיי אביו והתגרש מאשתו שנשארה בכת, כיום גם היא כבר לא בכת זו, אני חוזר ואומר יש מצוות קודמות לטיפול מאשר להציל אנשים מכת זו, אף שיש שם דברים "משונים" אבל בהחלט לא ממש מסוכנים לבריאות וכדומה, וכן אין לקרוא "רשע" למנהיג ז"ל כי הוא "לא" היה רשע מקסימום "משונה" ועל זה כתבתי תבררו אצל הגאון הדיין מסקווירא מאנטריאל
אתה ממש מצחיק.
יש צילומים ועדויות על מה שקורה שם, אין צורך ללכת לדיין בלתי מוכר (עבורנו) בקנדה.
זאב ערבות כתב:ככלל, איני מבין מדוע צריך להרחיק לכת עד גאוטמלה, האם מישהו ניסה להציל את אחד מאנשי כת ברלנד? הלא הם מחפים ומצדיקים את מעללי מנהיגם בכל עוז ולא רואים בהם שום דבר פסול. אז הייתי מציע למי שכבר מעוניין לעשות משהו בענין אותם אומללים, ראשית תרכשו נסיון ממש בשכונה שלכם כיצד להציל אותם מהכת, ועם נסיון זה תגשו להציל את אנשי לב טהור, ואל תסברו שיש הרבה הבדל ביניהם, רק שינויים קוסמטיים.
איש הגבעה כתב:ההבדל הוא פשוט,
דווקא לאחרונה (לאחר שהמשטרה סגרה להם בגלל הקורונה את הבית מדרש שלהם ברובע המוסלמי, והגיעו לבית המדרש שלנו) יצא לי להכיר קבוצה של כשמונה חברה שהם חסידים של ברלנד, בס"ה הם ממש חברה שפויים, לומדים טוב בהתמדה, החברה האלה, בכל אופן שאני מכיר, הם לא סובלים בשום פרמטר, יודעים להבחין בין רע לטוב. חבל לי עליהם שמאמינים במישהו משוגע, אבל זה כח היצר , אבל חוץ מזה הם ממש נורמטיבים. החברה של הכת של לב טהור, הם כלואים, לא נותנים להם לצאת, רעבים ללחם, חשופים למחלות קשות וכבר מתו מהם בקיצור שנים, סובלים ממכות אכזריות, זה פדיון שבויים גמור.
אהרן תאומים כתב:אעשה קצת סדר, יש בן "הרה"ג ר' נתן הלבראנד שליט"א" שלא היה לרגע מנהיג הכת כי הוא עזב בחיי אביו והתגרש מאשתו שנשארה בכת, כיום גם היא כבר לא בכת זו, אני חוזר ואומר יש מצוות קודמות לטיפול מאשר להציל אנשים מכת זו, אף שיש שם דברים "משונים" אבל בהחלט לא ממש מסוכנים לבריאות וכדומה, וכן אין לקרוא "רשע" למנהיג ז"ל כי הוא "לא" היה רשע מקסימום "משונה" ועל זה כתבתי תבררו אצל הגאון הדיין מסקווירא מאנטריאל
אהרן תאומים כתב:אני ראיתי בעיני לא צילומים!!!! ואני אומר לך שמרחוק הכל נראה מוגזם, את הדיין בקנדה אתה לא מכיר! ואת כת לב טהור אתה מכיר?
https://beta.hebrewbooks.org/pagefeed/h ... 7228_6.pdf
אהרן תאומים כתב:אני ראיתי בעיני לא צילומים!!!! ואני אומר לך שמרחוק הכל נראה מוגזם, את הדיין בקנדה אתה לא מכיר! ואת כת לב טהור אתה מכיר?
https://beta.hebrewbooks.org/pagefeed/h ... 7228_6.pdf
איש הגבעה כתב:עלה בדעתי רעיון כיצד אולי ניתן לפעול, כיצד יהיה ניתן להוקיע אותם, בעיקר אצל חוגי הקנאים וסאטמר, ואולי זה יגרום להם להשבר כלכלית (מהמעט של המעט שתורמים להם),
מי שיש לו רעיון כל שהוא בעניין, או כיצד ניתן לפעול בכל דרך שהיא שיפנה אליי באישי-
ובזה יזכה להיות שותף במצוה רבה דפדיון שבויים- שאין לך מצוה גדולה כזו שהיא יותר מכל המצוות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 231 אורחים