יאיר כתב:ובנתיים עד שתדע בוודאות מוחלטת. ספק דאורייתא לחומרא!
נריה אור כתב:יאיר כתב:ובנתיים עד שתדע בוודאות מוחלטת. ספק דאורייתא לחומרא!
מחילה מכבודו..כך אתה נוהג למעשה?
אש משמים כתב:עד אחד נאמן באיסורים
יאיר כתב:אש משמים כתב:עד אחד נאמן באיסורים
כשאין ספק ומי פה בכלל מעיד??
יאיר כתב:אש משמים כתב:עד אחד נאמן באיסורים
אש משמים כתב:עד אחד נאמן באיסורים
אש משמים כתב:יאיר כתב:אש משמים כתב:עד אחד נאמן באיסורים
ה'חותמת' (גוף הכשרות ע"י המשגיח בשטח) מעידה על כשרות המאכל, אלא אם יודע שהמאכל טרף.
יאיר כתב:נריה אור כתב:יאיר כתב:ובנתיים עד שתדע בוודאות מוחלטת. ספק דאורייתא לחומרא!
מחילה מכבודו..כך אתה נוהג למעשה?
אמת
אש משמים כתב:ג. בנושא זה כמו כל נושא הלכתי אחר, יש לברר אצל חבר קרוב יר"ש או בן משפחה כזה, מה קורה במציאות אצל גופי הכשרות ומה רמתם הרוחנית והתכנית בשטח וללכת עפי"ז.
נריה אור כתב:יאיר כתב:נריה אור כתב:מחילה מכבודו..כך אתה נוהג למעשה?
אמת
אשרייך!!!
אך כמדומה שאין זו הדרך לומר לא אוכל וזהו חייבים לברר ובפרט שינם הרבה מצוות שצריכות להעישות ע"י בשר.
ובלא"ה הספק הוא לא רק על בשר אלא על כל דבר אחר..
דרומי כתב:למה אתה מתמקד רק בבשר?
יש בעיות גם בנושאים של ערלה, תולעים ועוד
תוכן כתב:בקשר לבשר, אני הייתי בשחיטת הרבנות בקרית מלאכי, ואם קונים גלאט מהבית מטבחיים, או מאיטליז שהבעלים כשרים, הוא באותה רמה כמו של העדה החרדית. (הרבנות שחטו קודם, ואח"כ העדה"ח, ולא היה שום הבדל.)
יאיר כתב:אני מהמר שזה מחפוד
יאיר כתב:אני מהמר שזה מחפוד
עמקן כתב:תוכן כתב:בקשר לבשר, אני הייתי בשחיטת הרבנות בקרית מלאכי, ואם קונים גלאט מהבית מטבחיים, או מאיטליז שהבעלים כשרים, הוא באותה רמה כמו של העדה החרדית. (הרבנות שחטו קודם, ואח"כ העדה"ח, ולא היה שום הבדל.)
לא תמיד אפשר לראות ההבדלים גם כשאתה עומד שם. לדוגמא, האם מדדת מהירות השיחטה והבדיקות? האם בדקת הסכינים ועמדת על איזה הרגש מכשירים הרבנות והבד"ץ וראית שזה זהים? האם עמדת על תוצאות הבדיקות וראית שהם מקבלים אותם פסקים מה להכשיר ומה לטרוף? יש עוד נוהלים ופסקים העשויית לקבוע רמת הידורו של הבשר, ועומד בצד אינו יכול להרגיש זה תמיד.
אש משמים כתב:יתכן שיש חיוב לפרסם את שם אותו גוף כשרות למען ידע הציבור ויזהר.(וכפי המבואר בח"ח שלתועלת מותר עכ"פ למיחש)
חיימשה כתב:מי שחושב להסתמך על כשרות רבנות רגילה' הייתי ממליץ לו לבדוק זאת בשטח ולא בשותי''ם... אטו בשופטני עסקינן?
עובר ושב כתב:אשמח מאוד אם תוכל לעדכן, מי מהכותבים הוא אדם אמין ונטול אינטרסים, או שחוץ ממך אין אחד כזה?
עובר ושב כתב:ואם אין לו קרוב משפחה או חבר קרוב שיש לו ידע? לא יאכל?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 96 אורחים