בתקופה האחרונה נזדמן לידי להתעסק עם גר צדק חשוב, תמים וירא ד', אבל היות ולא עסקתי מעולם בתחום זה, אני נתקל כסדר עם מצבים אי נעימים, ואיני יודע איך להסתדר עם זה. לדומגא, בכל יום הוא בא עם עשרות תביעות על הנהגת כלל ישראל. הוא לומד את השלחן ערוך, רואה הלכה, ואח"כ שואל אותי "מדוע לא נוהגים ככה?", אני מנסה להסביר לו שבענין זה כבר דשו ביה רבים, או שיש איזה היתר מהבאטוטשער רב וכדו', אבל זה לא נכנס בלבו, ואינו מסוגל להבין את זאת. [ידוע הפי' בתוס' של קשה גרים לישראל כו']
זה הלך עד כדי כך, שהגר סיפר לי שפגש בגוי שאמר לו שמתעוניין להתגייר, והיות שיודע שהוא עבר גיור, רוצה לשמוע חוות דעתו. הגר דינן ענה לו שלא יתגייר, שכלל ישראל לא מתנהגים כדבעי... איני יודע איך להסביר לו את הענין, יש לו מח מטמטום שלא מסוגל להבין הסברים, דברים שהמה ברורים אצלינו.
גם יש לו ענין, שכל מנהג שהוא שומע, מיד הוא מתחיל להתנהג בזה. יהיה מנהג חסידי, ליטאי, ספרדי, אשכנזי. הרי הוא כתינוק שנולד דמי, ואין לו שום מסורה, ומפני שרוצה להיות ירא שמים ולצאת כל הדיעות, הוא מקבל את כל החומרות של כל החוגים. דרך זה בודאי הוא לא נכון, ונסיתי להסביר שיחליט באיזה דרך ישרה הוא רוצה לילך, או עכ"פ יעשה רק מה שכ' בשו"ע, אבל הוא בשלו, וכל חומרא שרואה או שומע, מיד הוא מתנהג בזה.