תלמיד הגון כתב:גם לפי דבריו העצמות לכאורה צריך פינוי אפי' הוא של עכו"ם
תלמיד הגון כתב:ביום שישי פרסמו מודעות בשם הבן איש חי
שבבית הקבות של עכו"ם יש שם רוחות ומזיקים
מי לא יחרד לגור במקום כזה
החזן כתב:תלמיד הגון כתב:ביום שישי פרסמו מודעות בשם הבן איש חי
תמיהני, במקום שיש רוחות ומזיקים יראי שמיים חיים ובועטים, נחרדים מרוחות של עצמות עכו"ם מתים? אתמהה!
תלמיד הגון כתב:החזן כתב:תלמיד הגון כתב:ביום שישי פרסמו מודעות בשם הבן איש חי
תמיהני, במקום שיש רוחות ומזיקים יראי שמיים חיים ובועטים, נחרדים מרוחות של עצמות עכו"ם מתים? אתמהה!
גם אני שואל אותו שאלה האם בגלל בצע כסף מותר הכל
תלמיד הגון כתב:החזן כתב:תלמיד הגון כתב:ביום שישי פרסמו מודעות בשם הבן איש חי
גם אני שואל אותו שאלה האם בגלל בצע כסף מותר הכל
מחולת המחנים כתב:אז מה אתה עושה כאן, לך מהר להפגין נגד הראב"ד שליט"א ותעזוב אותנו לנפשנו.
שמעתי שחסר שם כוח אדם.
תלמיד הגון כתב:היום כנראה הורסים את המערות קבורה
אוצר החכמה כתב:אני לא יודע בכלל במה מדובר אבל השמועה היא שהמתיר שם הוא ר' משה שטרנבוך. ולכן אני שואל האם דבריך מופנים אליו? וא"כ הוא, מנין עזות הפנים? מצד שני אם לא, תבהיר בבקשה במה מדובר ומה דעתו בעניין. ואם אינך מקבל דעתו, מדוע אין ההולכים אחריו שהוא מגדולי הפוסקים בדורינו נוהגים כראוי.
איש רגיל כתב:אין לי מושג לגבי גופו של ויכוח, אך גם אני לא מבין מנין העוז למחות ולצעוק נגד מי ששומע לפוסק אחר ממי שאני נשמע אליו. וכי המחמירים כרבינו תם יבואו להפגין על יד העושים הבדלה קודם זמן ר"ת בצעקות 'שבת'?
מחולת המחנים כתב:אני לא מבין, האם אנחנו נמצאים באחד מאתרי הנייעס בו מביאים מדברי הכזבנים.
שימו לב שפותח האשכול התחיל כביכול בצד ההלכתי, ומיד פנה לעבר הפוליטיקה.
אכן אלו האנשים שהפוליטיקה לחם חוקם ומלבישים אותה במעטה הלכה, ועל דא קא בכינא.
מזמור שיר כתב:בימים האחרונים מתחזקת בי התחושה, שאולי בכמה פרשיות של חילולי קברים שהיו, ושגורמים מסוימים הצליחו להכניס לתוך המערכה את כל הציבור החרדי, אולי אם הארכיאולוגים היו פונים בצורה מסודרת לגדולי תורה מקובלים שהיו בודקים בדיקה אמיתית ונטולת פניות את הנושא, היה נחסך לנו הרבה הפגנות מכות מעצרים וכו' וכו'...
מחולת המחנים כתב:היום כשנודע שמרן הגר"ח קניבסקי הצטרף לפסקו של הראב"ד שליט"א, כיצד תראה את פניך בכל הטינופת שהבאת לנו מאתרי הזוהמא.
לא אשוב להתעסק עם ניק זה שכל אחד יכול לבדוק ש-85 אחוזים מהודעותיו הם ביזוי גדולי התורה.
ולמנהלים אקרא: האם זהו המקום בו אתם נותנים לכל אחד להשריץ את צחנתו, בעבר כתבתם שכל ניק שייפתח במטרה אחת כגון על ענייני פאות ושאר פולומסים הלכתיים, ייחסם, האם דינו של ניק שנפתח על מנת לבזות את גדולי התורה שונה, אתמהה.
תוכן כתב:השאלה בחפירת הקברים היא, האם בכל מקום שיש קבר שיש אפילו ספק ספק ספיקא אם הוא קבר ישראל, אם יש לחופרו או לא. דעת ר' דוד שמידל, שתמיד יש להחמיר, משום שאי אפשר לתת גדר נכון מתי לחפור מתי לא לחפור, ואם יחפרו פה יחפרו שם, ואם יחפרו הכא בקברי חרדים, אז החילונים יאמרו שלחרדים מותר הכל, ועוד כהנה טענות, ועל כן תמיד יש להחמיר, בעוד שרבנים אחרים סבורים, שאין לזוז מעיקר ההלכה האומרת שכאן מותר לחפור.
ועוד יש להעיר דקיי"ל שקבר המזיק את הרבים מותר לפנותו, עיין יו"ד סימן שס"ד ס"ה, אלא שאין טעם להכנס לדיון בזה, ובאתי רק להעיר.
תוכן כתב:נושא הקברים הוא באמת חלק ממאבק היהדות החרדית נגד המדינה, שמנסה בכל כוחה בכל האמצעים שעומדים לרשותה לעקור היהדות מעם ישראל. חפירת הקברים עומדת בשורה אחת יחד עם גזיזת פאות, נתוחי מתים ולימודי ליבה. בהתאם לכך, התגובות הן יותר מוקצנות וחורגות במקרים רבים את ההלכה כשלעצמה.
מחולת המחנים כתב:מכתב כל חברי בד"ץ העדה החרדית משנה שעברה אודות מתחם גולובנציץ, בו הם כותבים "לא מצאנו מקום לאסור את כל המקום".
החזן כתב:תוכן כתב:נושא הקברים הוא באמת חלק ממאבק היהדות החרדית נגד המדינה, שמנסה בכל כוחה בכל האמצעים שעומדים לרשותה לעקור היהדות מעם ישראל. חפירת הקברים עומדת בשורה אחת יחד עם גזיזת פאות, נתוחי מתים ולימודי ליבה. בהתאם לכך, התגובות הן יותר מוקצנות וחורגות במקרים רבים את ההלכה כשלעצמה.
על איזה "מדינה" אתה מדבר? אברמ'ל סלונים הוא ראש הממשלה? או שמא משה פרנק הוא שר הפנים וגולובנציץ הוא שר האוצר? 'בניין שלם' הוא המדינה? אדרבה, "המדינה" (=רשות העתיקות) סילקה את ידיה מכל העניין, ודווקא הקנאים הגישו בג"צ למדינה בתביעה שתחזיר את מעורבותה העמוקה בנושא.
תלמיד הגון כתב:רק בשנים אחרונים ממש הנה כבר קמו אנשים חכמים שכביכול גם מבינים "מתוך ניסיון הרב" מהו צורת הקבר ומי נקבר שם ולפני כמה שנים נקבר
תלמיד הגון כתב:תמה אני איפה הייתם כל השנים כשהגאון ר' דוד שמידל שליט"א ניהל כל המערכות כ 50 שנה נגד רשת עתיקות בארץ ובחו"ל וצבר ידע רב ועליו סמכו הגדולים את ידיהם בכל מערכות הקברים כמו שאמר מרן הגר"ח אויב אזוי איז פשוט אז מ' טאר נישט גראבן ר' דוד ווייסט וואס ער זאגט (אם כך הרי פשוט שאסור לחפור ר' דוד יודע מה הוא אומר)
רק בשנים אחרונים ממש הנה כבר קמו אנשים חכמים שכביכול גם מבינים "מתוך ניסיון הרב" מהו צורת הקבר ומי נקבר שם ולפני כמה שנים נקבר
איפה למדו את חכמתם תוך זמן קצר אם לא ע"י חלומות ודמיונות ואו ע"י מקורות זרות אשר לא טהורים הם
האם ישבו עם ר' דוד (אם בכלל רוצים) לשמוע דעתו בענין
אין אני בא להטיף מוסר לכל המגיבים בפורום הזה אבל אבקש להתנתק רגע משיקולים אישים או פוליטים ולדון בדבר ההלכה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 281 אורחים