משולש כתב:יענקלה המשיב כתב:לידיעה בעלמא -איני מתערב בכל הדיון כאן - התמונה הנ"ל הוא מהבונקר של משמרת היהדות שנמצאת תחת ביתו של מוט'ל הירש (ולא של ישראל מאיר המו"ל של הסידור) ברחוב עין יעקב שזה מקום התכנסות לאוסף של כמה גרושים ובעלי תשובות תמהוניים ופרובוקטרים וכלל לא מתקיימות שם תפילות . ואינה קשורה לבתי הכנסת הרשמיים של נטו"ק שהם "אהל שרה" שברחוב בלכר ו"תורה ויראה" שברחוב בעל התניא שם לא תמצא שום דגל פלסטיני וכדו'.
נ.ב. אני לא נמנה על פלגי נטו"ק אבל אני תושב מא"ש והשתעשעתי בכל הדיון הזה סביב התמונה.
איש גלילי כתב:משולש כתב:רק מביאים תמונה וכותבים שזה מבית כנסת נטו"ק. אכן "ראיה ניצחת".
היות שאני הוא שהבאתי את התמונה, הנני להדגיש שוב את אשר כתבתי, אינני אלא כשליח להעלות תמונה ששלח לי ת"ח מופלג אחד, וכמדומני שהוא בעצמו צילם את התמונה. אני אישית ביקרתי בביהמ"ד של נטורי קרתא פעם אחת בחיי לפני קרוב לעשרים שנה, ואינני זוכר מה ראיתי שם או לא ראיתי, וגם אין לי כח ורצון לבוא לבקר שם שוב בתקופה הקרובה. מי שמאד מסוקרן לדעת אם זה נכון, יכול לעלות בעצמו לביהמ"ד ולבדוק.
רק לא נשכח שמאה שערים היא מההתנחלויות הקדומות ביותר בארצנו הקדושה, וזה כמו ללכת לחברון רח"ל...
אותו ת"ח צריך לשלוח לך התנצלות לכאן.
אם כבר, אני הוא זה שצריך לשלוח את ההתנצלות. אותו ת"ח כתב לי במהלך הדיונים כאן (אחרי שכתבתי את ההודעה שציטטת, וכמדומני שגם אחרי ההודעה האחרונה שכתבתי באשכול זה) דברים אלו:
אגב אודות התמונות, ראיתי מפקפקים באותנטיות של התמונה. אינני מבין האיך שייך להתווכח על דבר כזה, כאו"א יכול לבוא ולראות במו עיניו. אני ביקרתי שם, ואז צילמתי תמונות אלו. ומי שחולק ע"ז מתכבד לילך לבהכנ"ס, כמדומני שזה ברח' שוק מאה שערים, לא רחוק מהשטיבלאך. זה לא בהכנ"ס של 'אהל שרה', וכ"ש לא של 'תורה ויראה', זה של הקיצוניים ביותר.
ובכל זאת לא ראיתי לנחוץ להעלות את דבריו, בין השאר מפני שהדיון כאן לא היה על כל קהילת תורה ויראה באשר הם, אלא על הקבוצה הקיצונית הזאת שמצטלמים ברבים עומדים בין בני דודנו הישמעאלים ומשבחים את פועלם ואת מלחמתם בעם ה'. וכבר גם בלי זה נכנסתי יותר מדי לדיונים באשכול דלוח זה (וזאת הסיבה העיקרית יותר שבשלה לא העליתי את הדברים).
אם מישהו מרגיש שזה שלא העברתי את המידע הזה הוא עול מצדי, אני מתנצל מכל לבי.