אש משמים כתב:וכדי שלא יבלעוני בעודי חי אציין כי אני יושב ולומד תורת ה' ב"ה כל היום ואיני ממעט בחשיבות לימוד התורה כי הוא זה אך המצב הקיים קשה מאוד ומצריך שינוי תפיסת מחשבה של הבנת צורת החיים התקינה.
ישא ברכה כתב:דוקא אני חושב שזה לא מדויק, אכן היה רב אחד שאמר כך, ולדעתי האישית גם טוב שאמר כך. אבל שני הדוברים העיקריים שדיברו שם, רבי משה הלל הירש ורבי דוד כהן, דווקא התיחסו ברצינות למציאות, ודיברו עליה יחסית בפירוט. הדוברים לא הבטיחו פרנסה מן השמים אלא דיברו אם כנות שדרך החיים זו דורשת לעיתים גם הקרבה מסוימת ברמת החיים.
עקביה כתב:ישא ברכה כתב:דוקא אני חושב שזה לא מדויק, אכן היה רב אחד שאמר כך, ולדעתי האישית גם טוב שאמר כך. אבל שני הדוברים העיקריים שדיברו שם, רבי משה הלל הירש ורבי דוד כהן, דווקא התיחסו ברצינות למציאות, ודיברו עליה יחסית בפירוט. הדוברים לא הבטיחו פרנסה מן השמים אלא דיברו אם כנות שדרך החיים זו דורשת לעיתים גם הקרבה מסוימת ברמת החיים.
אמש קיבלתי את הדיסק של הכנס הזה והיום האזנתי לכולו.
אכן ר' משה הלל ור' דוד כהן התייחסו ברצינות לשאלת הפרנסה, ולא הקלו בה ראש.
אבל שני הדוברים שלאחריהם ממש קוממו אותי. לדידם בעיית הפרנסה היא משהו שולי וזניח שלא אמור להטריד אף אחד.
הכיצד? פשוט מאד! הם הציגו שורת אקסיומות שכל יהודי אמור להאמין בהן, המוליכה במסלול אל-כשל אל המסקנה ששאלת הפרנסה לא הייתה ולא נבראה אלא משל הייתה.
מכאן ואילך יכול כל אחד לישון בשלווה על מיטתו ולצחוק כל הדרך אל הבנק.
האזנתי ורתחתי.
מלבב כתב:הם חושבים שכולם במדרגה שיכולים לקיים פת במלח תאכל.
זאב ערבות כתב:קבלתי חוברת זו בדבר לימוד מקצוע ומכתב תגובה נגד.
השעיר החיי כתב:כמו ה\״הרבנים המקומיים״ שהובאו לעיל..
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 116 אורחים