דרומי כתב:אני לא מצליח להבין למה עושים כזה 'ענין' מבקשת התמונה של המיועדת.
מדובר במילתא דעבידא לגילויי באופן הכי קל, ובפרט בדורנו -
אז כל הבקשה היא פשוט לחסוך טירחא וחיפוש וכו', במקום לחפש איזו בת דודה שבדיוק גרה ליד המיועדת וכו' וכו' פשוט מקבלים את התמונה במייל או בנייד ותו לא מידי.
ואדרבה, זו הזדמנות למיועדת לתת תמונה שתיראה טוב, במקום שהמחותנת תקבל בדרך מקרה איזו תמונה לא מוצלחת שצולמה במקרה.
אני יכול להבין את הסלידה הטבעית מהבקשה הזאת, ובפרט אצל הדור המבוגר יותר, ובפרט בקהילות מסויימות. אבל כשמסתכלים במבט כולל על כל השינויים שחלו בכל הנושאים כולם (כולל לדוגמא העובדה שתלמידי חכמים מכל החוגים ממש משתמשים באינטרנט... כמו בפורום דידן) - זה ממש 'כסף קטן', ואם באמת רוצים לשנות את 'פני הדור' יש דברים הרבה יותר דחופים ומועילים.
ההיטפלות לפרט הקטן הזה לענ"ד לא חכמה, ובאמת המתעקשים בזה בסך הכל מזיקים לעצמם כמו ששמעתי משדכנים.
איפה ראית שעושים מזה "ענין"?
שאלו את הרב מוצפי מה דעתו והוא השיב מה שהשיב.
לא חושב שמישהו ציפה שתשובתו תהיה שונה.
לא חושב גם שאלו שאכן מבקשים תמונה מתחשבים בדעתו של הרב מוצפי.
סביר להניח שגם דעתם של ראשי הישיבה שלהם אינה נוחה מכך.
אפשר בהחלט להסיק מכך שחלו תמורות בעסקי השידוכים בדור האחרון.
אני באופן אישי סבור שבחור צעיר שזה עתה התחיל שידוכים מוטב לו להיפגש ללא בקשת תמונה.
בחור מבוגר, לעומת זאת, שכבר שבע אכזבות של הבטחות שדכנים ושדכניות, ורוצה בסך הכל לחסוך לעצמו את הטירחה ועוגמת הנפש הרי שההכרח בל יגונה.
ענין נוסף: עצם הדיון כאן בפורום בענין זה לוקה בחסר.
ישנם כאלו מחברי הפורום שהמושכל ראשון שלהם הוא להיפגש שעה אחת ואז להתארס.
הם מסוגלים להבין שיש כאלו שנפגשים ארבע וחמש פעמים, אבל לבקש תמונה של מיועדת נראה להם כהדרדרות מוסרית איומה.
לעומת זאת יש כאלו בפורום שעל פחות מעשר פגישות אין מה לדבר.
בשבילם בקשת תמונה זה משהו אלמנטרי שאין בו כל פגם.
לקבץ את כל בעלי הדעות המנוגדות הללו ולדון בשאלת בקשת התמונה עושה עוול לדיון.