- צבא מעורב.jpg (20.56 KiB) נצפה 491 פעמים
ישא ברכה כתב:לדעתי כל עוד הציבור החרדי לא משתף פעולה עם היוזמה ברצינות, אין לזה סיכוי להצליח. דווקא המסמך הזה מוכיח, מתוך הדרישות הגבוהות שבו, שאין סיכוי לחרדים ללכת לשם, שהרי לא באים הבחורים הרציניים אלא החברה היותר חלשים, ועבורם הדרישות מופקעות. ולכן סביר להניח שהחטיבה תתמלא בחרדליים וחבדיים למיניהם.
השינוי לדעתי אולי יבוא מתוך העובדה שיש היום ציבור חרדי גדול שמבין שצריך לעשות שינוי, ואי אפשר להיות באמת חלק, ומאידך לא להיות חלק גם מהעול הביטחוני. או סאטמר או ציוניים. אי אפשר לחיות ולדבר על גלות, ולכתוב מאמרי מערכת בה באייר, אבל באמת להיות חלק על כל המשתמע, לדרוש עוד ועוד כספים מהמדינה, והשתתפות בכל מה שהמדינה מציעה, ובעיקר לחיות עם תחושה של שמחה וחיבור לכל מה שקורה. היום מי שמכיר יש המוני חרדים שמחים בהצלחות של צה"ל, מתלהבים מינון מגל, מרגישים חלק מגוש הימין, וכו'וכו'.
אני גם מרגיש שיש ירידת הדורות מבחינת החיבור למדינה. מה היה אצל החזון איש, ומה היה אצל הרב שך. מציאות החיים הרווחת בציבור החרדי כיום, קרובה להיות יותר מעין השקפת הרב עובדיה.
הוא ראה ערך בחרדיות, אבל שמח בקיום המדינה, לא ראה שהעבירה הכי חמורה היא לומר הלל ביום אידםל, זכר את הדברים הטובים, וביקר את הדברים הרעים. הכל יותר פרווה.
כמובן, חשוב לי לציין שאני לא מביע את דעתי, אלא מציג תופעה שאני רואה אצל אחרים.
צופה_ומביט כתב:
שילה צבי כתב:ישא ברכה כתב:לדעתי כל עוד הציבור החרדי לא משתף פעולה עם היוזמה ברצינות, אין לזה סיכוי להצליח. דווקא המסמך הזה מוכיח, מתוך הדרישות הגבוהות שבו, שאין סיכוי לחרדים ללכת לשם, שהרי לא באים הבחורים הרציניים אלא החברה היותר חלשים, ועבורם הדרישות מופקעות. ולכן סביר להניח שהחטיבה תתמלא בחרדליים וחבדיים למיניהם.
השינוי לדעתי אולי יבוא מתוך העובדה שיש היום ציבור חרדי גדול שמבין שצריך לעשות שינוי, ואי אפשר להיות באמת חלק, ומאידך לא להיות חלק גם מהעול הביטחוני. או סאטמר או ציוניים. אי אפשר לחיות ולדבר על גלות, ולכתוב מאמרי מערכת בה באייר, אבל באמת להיות חלק על כל המשתמע, לדרוש עוד ועוד כספים מהמדינה, והשתתפות בכל מה שהמדינה מציעה, ובעיקר לחיות עם תחושה של שמחה וחיבור לכל מה שקורה. היום מי שמכיר יש המוני חרדים שמחים בהצלחות של צה"ל, מתלהבים מינון מגל, מרגישים חלק מגוש הימין, וכו'וכו'.
אני גם מרגיש שיש ירידת הדורות מבחינת החיבור למדינה. מה היה אצל החזון איש, ומה היה אצל הרב שך. מציאות החיים הרווחת בציבור החרדי כיום, קרובה להיות יותר מעין השקפת הרב עובדיה.
הוא ראה ערך בחרדיות, אבל שמח בקיום המדינה, לא ראה שהעבירה הכי חמורה היא לומר הלל ביום אידםל, זכר את הדברים הטובים, וביקר את הדברים הרעים. הכל יותר פרווה.
כמובן, חשוב לי לציין שאני לא מביע את דעתי, אלא מציג תופעה שאני רואה אצל אחרים.
אומר בעדינות, אני חושב שדבריך הם טענה חזקה בעניין הסוגיא הכואבת הזאת. חלק מהטענות בעד פטור חרדים מגיוס- "לימוד התורה שומר על עם ישראל" וכו' וכו', הן טענות שאפשר להתווכח עליהן, ויש הרבה מה לדון, אבל מי שקצת מכיר את הציבור (וכ"ש מי שממש חלק ממנו), יודע שזה לא 100% מדוייק על כל האנשים. איך נאמר? הייתי בקניון רמות בימים שלפני חג סוכות. לא קיבלתי את התחושה שכל הבחורים הצעירים מוכרי ארבעת המינים שקועים בקצות ונתיבות ברמה כזאת שכמה חודשי הכשרה קרבית זה הדבר הכי ביטול תורה שעשו בחיים.
כמובן זה דברים שאי אפשר לאמרם בפני עם הארץ. ולא באתי חלילה להציא לעז על המוני בחורי ישיבות צדיקים. רק להעיר שהבחורים/מבוגרים הם לא "שולי שוליים בקצה המחנה" כמו שאוהבים לצייר.
וכמובן היחס למדינה. עלו פה באשכול טענות בסגנון "לא מדובשך ולא מעוקצך", אין לנו חלק בהם ולא במלחמותיהם. נו נו... זה לא השדר שאדם מקבל ביום יום מהציבור החרדי. רמת החשיפה לדיונים שמעסיקים את החברה הישראלית הכללית היא מאוד גבוהה. וגם פוליטית תקציבית- מה נבחרי הציבור מוכנים לעשות כדי להמשיך את הסבסוד למעונות שמקבלים מהמדינה? אז אתם באירוע הזה שנקרא מדינת ישראל או לא?
שוב, אני יודע שיש תשובות להכול ושזה מורכב. לתחושתי ככל שמכירים את הציבור החרדי יותר טוב רואים שחלק מהתשובות שנאמרות החוצה הן סתם סיסמאות בשביל העיתון/ האינטרנט ולא הסיבות האמיתיות
הוה אמינא כתב:ומה שמסתמן כעת, שמה שלא הצליחו לעשות הלבלרים במאמרי המערכת והמשגיחים בשיחות ההשקפה,
יצליחו הימ"ש וצווי הגיוס.
בחורים שעד היום חיו "בכל העולמות" - כשבאים אליהם בכפיה, מפתחים להם את הנוגדנים החבויים
עקביה כתב:דבריו של הרב תמיר גרנות (ששיכל את בנו אמיתי הי"ד במלחמה האחרונה) מהשבוע האחרון.
https://www.youtube.com/watch?v=XoRcnP4Htwo
ראויים דבריו להישמע, ולמען האמת קשה לעמוד מולם. בפרט לא עם ה"אופיום להמונים" שמאכילים אותנו רבנים אחדים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 8 אורחים