אוהב עמו כתב:בלי להיות מבין גדול בנדל"ן
אבל גם אם אותה קרן השקיעה בחריש אזי יש סיוכי טוב שעוד 20-30 היא תיתן רווחים נאים [מדובר בעיר ריימת ההולכת ונבנית, לא כמו דורות עילית למשל וד"ך]
כמי שמכיר קצת את ההתנהלות קשה לי להאמין שההשקעה לא עברה התייעצות עם הרב סילמן, שנחשב כמומחה בתחומים אלו.
מצודת הטעות פרושה על הכל!
בקרן של אחד מבני משפחתי שניהל הגר"י סילמן מלפני כ-30 שנה במשך למעלה מ20 שנה, הי רווחים נאים מאד, כך שב"ה כל אחד מהיתומים התבסס בדירה משלו בירושלים או בני ברק.
נ.ב. מסיבות פרטניות ספציפיות איני חבר בערבים או בכל קרן דומה אחרת..
לידיעתך, גם אני איני מבין גדול בנדל"ן, אך יש דברים בסיסיים שכל משקיע צריך לדעת לפני שהוא משקיע. כל מה שכתבתי למעלה הוא להלכה ולא למעשה, איני יודע במה השקיעה מגוריט, איני יודע עם התיעצו אנשי קופת העיר (אני מתאר לעצמי שהם ת"ח בעלי שכל ובעלי אחריות ולא איזה בטלנים מאיצקוביץ, ואיני יודע מה מומחיותו של הרב סילמן בענינים אלו ובהשקעות, אך דבר אחד בסיסי אני יכול לומר לך, שהיועץ יהיה היועץ הכי חכם ומומחה בעולם, לאף אחד אין כמו שאומרים 20/20 בתחום. אם היה לו היה גורף את כל הממון שבעולם. בנוסף, העובדה שמישהו יעץ נכון בעשרים השנים האחרונות, ימשיך ליעץ נכון. בתחום הפיננסים רווח המנהג שחברא חברא אית לך ולמשל שומעים על ביטקוין במקוה, ובלי להבין דבר מה זה ביטקוין כולם נוהרים לקנות ובאמת בן לילה אתם מכפילים ומשלשים את הכסף וחושבים שאתם המשקיעים הכי חכמים בעולם, ורואים כבר איך אתם הגבירים של השכונה ואוטוטו כולם מרקדים סביבכם ומדברים על המומחיות שלכם כאשר הביטקוין מכפיל ומשלש שוב כדברי ההוא במקוה והנה באמצע הלילה כשאתם מפנטזים בחלומות הביטקוין יורד ב50 אחוז ולמחרת בעוד 30 אחוז וממש בן לילה מ20000 דולר לביטקוין יורד ל3000 ואתם כבר מופסדים בגדול ורק ההבטחה של איש המקווה שעוד יעלה מחזקת את רוחכם ואכן זה עלה למחיר ההשקעה ואינכם יודעים מה לעשות אך משהו דוחף אתכם שעוד החלומות שלכם יתגשמו... תהליך זה עובר על הרבה שהפסידו כך את כל או רוב כספם באשליות שווא של התעשרות מהירה. אך זה לא נחשב השקעה אלא ספקולציה, פשוטו כמשמעו.
ושוב לגבי קופת העיר מה שאתה כותב לגבי חריש שזו השקעה סולידית, אך כעת הם מופסדים ואין שום ערבות שבעוד 20 שנה חריש תהיה הצלחה מסחרית ושמחיר מגורית יעלה בצורה משמעותית ובמקום להרויח 2 3 אחוז באגרות חוב בריבית מצטברת של 20 שנה שזה כמו שאומרים הכי בטוח שיש, הם במקרה הטוב אולי יקבלו כמה אחוזים בודדים, אז לא רק שלקחו סיכון לא ראוי, אלא אף הפסידו בגלל ירידת ערך הכסף, אז איפה האחריות שלהם ליתומים? שורה תחתונה, מסקרן אותי לדעת מי מאחרי ההשקעה הזו ומה היו מניעיו.