זאב ערבות כתב:הבוקר קבלתי מכתב זה בחתימת הכותב (שמחקתי ושאני מכיר אותו מהתכתבות קודמת ויתכן והוא אף חבר בפורום) והדברים מדברים בעד עצמם על האלימות הגוברת (מחקתי כמה שורות שלא נוגעות לענין, למכתב צורף וידאו קצר שצולם ממרפסת אחד הבתים ממול האירוע):
צהריים טובים
אתמול בלילה קרה משהו מחריד, בעיצומה של בני ברק, עמד יהודי תלמיד חכם, בפוזה שמזכירה תקופות אפלות לעם ישראל, מוקף המון אלים, כיפתו נתלשה ממנו, הואו סופג אלימות קשה, מכות, חפצים שהושלכו, גז מדמיע שרוסס, השפלות וגידופים, כל הרוע הזה במשך דקות ארוכות (תיעוד מצורף).
שמו של היהודי הוא הרב אוריה עינבל, תלמיד חכם שעוסק כבר שנים בקירוב התורה והמצוות אל בני הדור שלנו, הוא הולך בחושך וקורא "טעמו וראו כי טוב השם", ובמגוון שיעורים ופעילויות, אט אט מחבר עוד ועוד צעירים לאור הגדול של התורה, ולפנימיות ומשמעות המצוות.
בשנים האחרונות קמו אנשים רעים ומושחתים להצר את צעדיו, הפיצו עליו שקרים במרמה וזיופים ובשיטות של עולם תחתון, ניסו לגרום לרבותיו מרן הגרד"ל ומרן הגרמ"ה הירש שליט"א לצאת נגדו (ובחסד ה' שלא הצליחו). אותם רשעים, המכנים את עצמם 'בני תורה', ונושאים לשווא את שמו של מרן הגר"ש אויערבאך זצוק"ל יורדים לחייו של הרב עינבל כבר כמה שנים, באופנים שפלים ביותר.
בשבוע שעבר באה קבוצה מאותם מושחתים להפריע לשיעור שמסר הרב בבני ברק, באלימות מילולית ופיזית תקפו את הרב ומשתתפי השיעור, הם גנבו לרב חפצים אישיים, ואך בנס לא היו נפגעים בגוף. ואתמול בלילה, למרבה הזוועה, שבו הכלבים על קיאם, אך הפעם באלימות גדולה יותר כפי שניתן לראות בתיעוד המצורף, מכות והשלכת חפצים, התזת גז מדמיע, שבירת משקפיים וגניבת חפצים, התנהגות בזויה ומחרידה.
אני בסערת רגשות גדולה מאז אתמול, גם בגלל האלימות שהיא דבר מתועב בכל מקרה, אבל גם בגלל עצם הפגיעה, אני מרגיש פגוע ומושפל.
אני לא תלמיד של הרב, אבל, אני חושב ומרגיש, שכל בית המדרש הגדול הזה, ביהמ"ד הגר"א על כל שלוחותיו וכל הרבנים החברים בו, הרבה מאד מהחברים הטובים שרכשתי לי, האנשים שעיצבו וגיבשו אותי למה שאני, היכולת לחשוב, האפשרות להיות חלק מחבורת יראי ה' וחושבי שמו, דברים שאני חב להם את חיי הרוחניים כפשוטו, לא היו יכולים להתקיים בלי הרב.
וככל שאני חושב על זה, כך אני מרגיש כאב גדול יותר, מושפל יותר, עצוב יותר, ההשפלות והמכות שהרב קיבל, היו מכוונות כלפי כל מי שאינו קנאי צר עין וחשוך, כלפי כל מי ששונא אלימות ורוע, כלפי כל המבקשים להתחדש בעבודת ה' תמיד ולהתקרב אליו עוד ועוד, כלפי כל אוהבי התורה באמת. אתמול בלילה הותקפתי אני.
תלמידי הרב אינם עסוקים באלימות ובשאר פעולות כיו"ב, ההחלטה שהתקבלה היא להפיץ חזק יותר את אור תורתו של הרב, להדפיס ספרים משיעוריו, כדי להגדיל את מעגל הנהנים מאורו, לחזק אותו ואת כל הנפגעים, ולומר לרוע – עד כאן!
מבלי להביע שום תמיכה במפגינים ובהתנהגות שלא ראויה שלהם, הביקורת נגד הר' אוריה עינבל היא במקום. הוא אומר בפירוש, שתורה שבעל פה יכולה להשתנות כפי דעתם של חכמי הדור, ובזה הוא מכחיש את המסורה.
האמת היא, שיש כאן טרגדיה גדולה מאד. כלל ישראל זקוקה מאד לאנשים כמו הר' עינבל, שהם אנשי בשורה ובכוחם להפיח חיות בעצמות יבשות. עצוב מאד מאד, שהיצר הרע הצליח ללכוד אותו ולהוליך אותו שולל, ובכך להפוך את מי שהיה אמור להיות דמות מרכזית בעל השפעה רחבה שמרבה חיילים לתורה וליראה, לדמות שולית חסרת תוחלת.
אם יש לו דעות שהן לא מקובלות הוא היה אמור לשמור אותם בתוכו פנימה, ולהתרכז בשליחות שלו, שהוא לעודד ולחזק אנשים בעבודת ה' ובלימוד התורה, ותו לא! למה הוא הרגיש שהוא חייב לבטא דעות אלו שהוא יודע שהן לא מקובלות. אין זה אלא הרוח שטות שנכנסת דוקא באנשים עם הכי הרבה פוטנציאל. ועל דא ודאי קא בכינא.