ישיבה מאן דהו כתב:פרנקל תאומים כתב:מה נסגר איתך?
עוד מעט תארגן מניינים לשירת "צדיק צדיק כתמר יפרח" מתחת לביתו של הברלב..
אתה חדור לגמרי ברוח השליחות של ''והצדיקו את הצדיק'', אבל אולי קצת התבלבלת עם הכתובת של ה''צדיק''..
אויש. אתה מאכזב אותי. בעקבות ההודעה הקודמת שלך, בה הודית שכל הבלאגן לא קשור לכבוד התורה, אלא זאת סתם נקמנות על ההפגנות, נתתי שמחה בלבי וחשבתי שסוף סוף ניתן לדון בענייניות וביושר. ואילו עכשיו גם אתה התחלת לקרוא דברים שלא נאמרו ולייחס לי עמדות גסות מדי. חבל.
לגופו של עניין, אינני מכיר את האיש, לא עקבתי אחריו, ולמען האמת הוא ממש לא מעניין אותי. הרושם השטחי שלי, אם זה מעניין מישהו, שמדובר בטיפש בלשון המעטה. לא לחינם לא הצליח בפוליטיקה. והוא גם מנסה בכוח להרגיז ולהתסיס, מה שמצביע על מבנה נפשי מסוים. האם זאת סיבה מספקת לייחס לו בשקר מעשים שלא עשה? האם הרשעות שלו - בהנחה שהוא כן עבר על העבירה החמורה שבתורה והפגין נגד ביתו של רשכבה"ג - מצדיקה את מסע הנקמנות המטופש שמאיימת לבלוע חיים אותו ואת כל האדם ואת כל הרכוש? מבני תורה מסולאים בפז היה מצופה להגיב אחרת מאשר נהג מונית מצוי. זאת תגובה שבסופו של דבר, כמה שקשה לומר זאת, מוחקת את ההבדל המהותי בין ברלב למחרימיו. בכאב יש להסיק כי הם ראויים זה לזה. כי מה יתרון לו למחרים אם הוא נוקט באותן שיטות פעולה? מילא יעל צין ומני גירא, תינוקות שנשבו הם ולא התחנכו על ערכים אחרים. אבל שאברכים בעלי רמה יעסקו בשטויות כאלה? ולא, אי אפשר לפטור את תאוות הנקם כמשהו שקרה מאליו: "התפתחה פה איזו שהיא התקוממות בעלת היבט מעשי בלתי מכביד נגד ההסתה". בגלל שזה לא פוגע ישירות בכיסך זה "בלתי מכביד"? לכך התחנכת? הרי ברלב אינו מבעלי המניות ולא מבעלי החברה. הוא סתם שכיר שם. היכן ההגינות הבסיסית?
ידיד יקר, מסבירים לך שוב ושוב ואתה לא מבין, מה אפשר עוד לעשות בעניין?
מה ''סתם שכיר'', מה אתה מבלבל בראש? הוא יו''ר הדירקטוריון. שיקחו אחריות עליו במקום לגבות אותו.
ואגב, גוזמאות מופלגות אינן משכנעות איש, אלא רק מאפילות על הטיעונים (ככל וישנם..).