ש. ספראי כתב:הגדילו לעשות ולטעון שבעלי סמארטפונים כשרים להפליא לעדות.
אז זהו, שלא.
מתי הגרח"ק והגרי"ג אמרו שבעלי אייפונים לא כשרים לעדות?
(האם זה פורסם ב"story" של אלה הקוראים לעצמם """נאמני ביתם"""?)
ש. ספראי כתב:היו שני מכתבים בשישי ביתד.
היו כל מיני מכתבים ביתד. בדיל ויעבור...
למן חודש טבת - עוד הבֶּדַל הערכה שהיה לי ולרבים לפמפלט הזה, נגוז כלא היה. אפילו לצור על פי צלוחיתו אינו ראוי.
מטמא מאחוריו ומתוכו, וכל הנופל לתוכו.
ש. ספראי כתב:קמה כאן ממשלה שלא עושה כלום בשום נושא, חוץ מערימת נושאים בנושאי דת ותורה
אנחנו צריכים להילחם בהם כעת בכל העוצמה
ואת המריבות בתוכינו נשאיר לזמנים שפיוים יותר.
אני שייך להצד שאומר שכל ממשלה היא כגון זו (עוד לפני שזה נהיה באופנה להקצין גם עם קנייטש וחליפה קצרה, בתשע"א-ע"ג), ואין בממשלת בנט כל חידוש על מה שהווה כבר ע"ג שנה.
וכאן הבן שואל - מתי הם "זמנים שפויים יותר"? מתי שהאדים של האמון של הנוער בחכמים ובמערכה ובהשקפה יתאדו לגמרי לגמרי? כי אנחנו או-טו-טו מגיעים לשם.
צופה_ומביט כתב:
אני מחכה לשמוע כנ"ל על איזה נזקים בדיוק מדובר כאן, מה שאי אפשר למנוע ברמה האישית, אלא צריך עסקונה (מושחתת, שכרגע אין לה שום סיבה להפסיק להיות כזו).
צומ"ב תנוח דעתך, אף אחד לא יכול להסביר לך למה זו "בעיה" כי אין ממש.
א. השר הממונה הוא חצוף מחוצף שאין כדוגמתו, ומי יודע מה הם תכנוניו.
ב. בפועל - הדבר העיקרי שנפל הוא חסימת המספרים.(בואו לא נשלה את עצמנו - יש בעלי אינטרס שמרוויחים מזה (אני לא מדבר דווקא על רשעים, אלא סתם על ביזנעס-מן), בדיוק כמו שיש כאלה שמרוויחים להפך, מהמצב הקיים הים).
ג. על פניו, למספר ה'כשר' אין הרבה משמעות מלבד איזה הצגת טלפיים. ואפילו מבחינת הדאגה (לכאורה) העסקנית, לא ברור מה הזעקה (הרי אפשר פשוט לבקש להציג את המכשיר, וכמתואר לעיל באין ספור הודעות), מלבד מה שזה לכאורה אמור להשפיע על ה"פוֹל" של המספרים הכשרים, שאת הסוגיא הזו אשאיר לנייעסנים כבדים.
יתן חן כתב:1. עתרו לבג"ץ קווי תמיכה במתפקרים, כגון ארגון הלל הידוע לשמצה, וקווי להט"ב, ועוד מהטינופת הזו, בענה למה הם חסומים בקומה שהכשרה למרות שהם "קווי תמיכה". וצירפו כתמיכה לטענתם כל מיני פרסומים שמקורם בבעלי קווי הנייעס החרדים שנחסמים אף הם בקומה הכשרה.
2. כהמשך ישיר לכך המשיכה העתירה לדון בעצם קיומה של הקומה הכשרה, ושאי אפשר לנייד מספר מהקומה הכשרה לקומה רגילה.
...
זה הצרה הצרורה.
1. אם מישהו (בחור או אברך) כל כך משועמם/שבור/טיפש שאם איזה גבר/ת יתקשר אליו מארגוני המחזירים בשאלה, הוא יישבר וילך אחריו כעש אחרי להבה, בגלל שיחת טלפון, אזי לבי לבי, אבל אני די משוכנע שזה היה קורה כך או אחרת.
2. ועל זה כבר ענו עשרות פעמים שזה חסר משמעות. על 'שני טלפונים' שמעת?
קרית מלך כתב:דרומי כתב:(וכבר מילתי אמורה פעמים רבות, שהסיבה המרכזית לכך שיש לנו ממשלת זדון כזאת היא האדישות של הציבור החרדי בבחירות, והסיבה המרכזית לכך היא שממשיכים לחזור על הסיסמאות הנדושות ועל "האמת האחת והיחידה" ולא מחפשים פתרון יצירתי איך משתפים גם את הממורמרים לסוגיהם שהולכים ומתרבים, והתוצאה לפנינו).
את הביקורת לגופו של ענין כבר כתבתי בתחילת האשכול, וגם שעכ"ז אינני רואה הצדקה להמנעות ממערכה על עתיד היהדות מחמת טענות כאלו ואחרות שאינן נוגעות למישור הציבורי אלא למישור הפרטי - ביחס לעסקנים וכו', ויסלח לי ידידנו הרב צופה ומביט שליט"א שאינני מצליח לרדת לסוף דעתו אשר בעיניו עדיף הדבר להעצים את הטכנולוגיה ההרסנית בתוככי ציבור יראי ה' אם יצליחו "להעניש" באמצעות כשלון המערכה את העסקנים.
טענתו של הרב דרומי אינה דווקא נסובה על טענות הנוגעות ל"מישור הפרטי - ביחס לעסקנים וכו'".
חדא, העסקנים, בפרט בדור כהיום, אינם כ"כ אישיות פרטית, בוודאי ובוודאי כאשר נוהגים בצורה שאינה ראויה.
ועוד, ההרגשה הכללית (לכל הפחות שלי, ואני מאמין שגם של רבים אחרים) היא
ש"אין כיסוי" לנחרצות הנבובה הנפוצה היום בכל תחום כמעט בציבוריות החרדית.(אגב, במאמר מוסגר, סוציולוגים הצביעו על כך כי האובר-נחרצות והאובר-פאתוס בציבור הדת"ל (למן ימי הרב קוק, ועד ימי אוסלו וההתנתקות) הם מן הסיבות שגרמו להתפוררותו (בהכללה גסה) ל'לייטים' ול'חרד"לים', אז אם זה מה שרוצים שיהיה מהציבור החרדי כציבור, הנה הדרך כבר סלולה...)
מדברים גבוהה גבוהה על (למשל) פאות/אינטרנט/כשרות/התרמות/מוגנות/חו"ל/מכשירים טמאים/בחירות למפלגה פלונית/שידוכים/הוצאות של שידוכים וכו' וכו', אבל כשזה מגיע לתכל'ס (או מאחורי הקלעים) פתאום הכל הכל נראה אחרת, ואם לא אחרת, אז נעשה בצורה בריונית ומלוכלכת ואינטרסנטית שאין לתאר.
ככה כשרואים את המכלול הזה, שכל פעם איזה זיז ממנו יוצא לרשות הרבים, זה שובר עוד משהו ועוד משהו, ואם על אנשים בוגרים ברוחם ונפשם זה משפיע, על אחת כמה וכמה שזה משפיע על הנוער - דמחד גיסא יש לו חוש ביקורת דומה לשל מבוגרים (ואף יותר נחרץ, לעתים קרובות), ומצד שני אין לו ניסיון והבנה וראיה כוללת יותר כשל מבוגרים, ומצד שלישי אין לו את הענווה שיש למבוגרים (בד"כ למבוגרים מאוד).
ש. ספראי כתב:לא מדובר על הלל. מדובר בקוי תועבה של זימה.
למיטב ידיעתי רוב הקוים הללו חסומים על ידי החברות בעצמם (בוודאי מבחינת צינתוקים כדי ליידע אנשים על קיום הקו), בלי קשר לוועדה.
כך שמי שהשיג איזה מספר (איך?!?! ועוד מוכן לשלם עליו את התועפות שעולה כל דקת שיחה, כנהוג בקוי תוכן (אגב, אאל"ט כך זה גם בסתם קוים שמתקשרים לרדיו פלוני ואלמוני כדי לענות על חידה וכדו')), ימצא דרך להתקשר כך או כך.
ש. ספראי כתב:כאן מדובר בעבירות שניתן לעשות בקו טלפון או באינטרנט.
דל מהכא אינטרנט, אנחנו מדברים על טלפון לשיחות בלבד, רק שאין על גביו ועדה.
ש. ספראי כתב:כך הסביר לי בשעתו הגרי"ב ואזנר, יחד עם עוד עסקנים שראיינתי אותם על הסינונים. לפני שנים, אולי 15 שנה.
...