חד ברנש כתב:כזו גזירה לא היה על עם ישראל מאז היותו לעם...
וכעת קצת ברצינות,
ממתי העסקנים יפסיקו לדאוג לרוחניות שלנו וידאגו גם קצת לגשמיות? למשל, לאפשרות לרכוש דירות במחיר סביר.
עקביה כתב:האם עם גזירת ביטול הקומה הכשרה בטלה גזירת הבריונים (https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=51&t=46511)?
חד ברנש כתב:נתפסת בחינם למשל ולדוגמא ולא לעיקרון, שהעסקנים דואגים הרבה יותר לרוחניות של השני. זה הרבה יותר קל.
חד ברנש כתב:אתה פשוט מבלבל את השכל, מחיקת הקומה הכשרה יכול להביא, לכל היותר, שטלפונים לא ראויים יתקשרו אליך. זה אכן מסוכן, אבל זה עדיין לא מגיע ל"הרס בתים ומחיקת אישיות ועוד ועוד".
מעט פרופורציה.
גיזונטע קאפ כתב:צריכים להבין דבר אחד, התלונות על ועדת התקשורת הגיעו מגורמים חרדיים!!! שנפגעו מהתנהלותה המאפיוזית
כשאתה בא לדבר עם משרד התקשורת על טובת החרדים, הוא לא מוכן לשמוע, כיון שיש חרדים שאומרים לו את ההפך (שזה מה שהוא רוצה לשמוע), והוא בא להציל את החרדים מידי הממסד שלהם
הפתרון לזה הוא להקים גוף חזק שיציל את יבנה וחכמה שיתמקד בעיקר בלבד, ולא בחסימות אידאולוגיות, באופן שיהיה בו מנגנון שימנע שחיתות
כך שמשרד התקשורת ישתכנע שהבעיה נפתרה, ויש כאן ענין רוחני טהור, לא שימוש בדת לצורכים פוליטיים ועסקיים
או אז יהיה מה לדבר עם משרד התקשורת
לצערינו במקום לתפוס את שני העסקנים שעוללו לנו את זה, ולגלגל אותם מכל המדרגות, כולם עסוקים בנהי וקינה, במקום להיות מעשיים, ולהציל מה שאפשר
צופה_ומביט כתב:דיברו כאן על הרווח מול הפסד של "ועדת הבריונים / ריבונים" הזו. מישהו משקלל בחשבון את ההפסד של אובדן האמון של הציבור החרדי בממסד שלו [כולל הכל מלמעלה עד למטה]?
את הנזקים של זה - אי אפשר אפילו להעריך. זה לא התפרקות של בתים, זה התפרקות של החברה שלנו כחברה. כי כיום עכ"פ החברה שלנו מיוסדת על האמון הזה ברבנים ובממסד. אם זה לא יהיה - אין חברה חרדית. יהיו אינדיבידואלים שחרדים לדבר ה', בלי הנהגה ארגון וסדר. זה טוב לכל אחד בביתו, לא לחברה כחברה בתוך מדינה וכו'.
עקביה כתב:הרב קרית מלך, אנא באר להדיוט שכמוני, מה משמעותה של ביטול הקומה הכשרה, האם מעתה לא יהיו יותר פלאפונים פשוטים שאין בהם אינטרנט אלא סמארטפונים בלבד? אם לא, אז על מה הזעקה הגדולה? [אני שואל באמת, מחוסר ידיעה].
עתירה נגד "ועדת הרבנים לענייני תקשורת": להסיר חסימת קווי תמיכה לקהילת הלהט"ב בטלפונים הכשרים
התנועה הרפורמית, הבית הפתוח, האגודה למען הלהט"ב ועמותת "בת קול" עתרו לבג"צ בבקשה להורות למשרד התקשורת וחברות הסלולר לא לאפשר חסימה שרירותית ובלתי חוקית של שיחות בטלפונים הכשרים המונעת חיוג לקווי תמיכה לקהילת הלהט"ב
חד ברנש כתב:ממתי העסקנים יפסיקו לדאוג לרוחניות שלנו וידאגו גם קצת לגשמיות? למשל, לאפשרות לרכוש דירות במחיר סביר.
חד ברנש כתב:אתה פשוט מבלבל את השכל, מחיקת הקומה הכשרה יכול להביא, לכל היותר, שטלפונים לא ראויים יתקשרו אליך. זה אכן מסוכן, אבל זה עדיין לא מגיע ל"הרס בתים ומחיקת אישיות ועוד ועוד".
מעט פרופורציה.
יושב סתר כתב:התקבל
מה התוכניות שלהם?
הם פועלים בכמה ערוצים במקביל.
א. להפוך את האפשרות של חסימת קווים מסוכנים ללא רלוונטית.
ב. לאפשר ניוד מספר כשר למכשירים פסולים.
ג. בודקים אפשרות לחייב לפתוח את המכשירים הכשרים גם ל"סימים פסולים".
גם לגבי הקו האישי שלנו, הרי אנו לא מדברים על ניתוק מידי של הקו. רק על ניתוק מותנה בכניסת הגזירה לתוקף, ועל הצד שהגזירה באמת תיכנס לתוקף, זה כלל לא פשוט שמותר להמשיך להחזיק בקו הסלולר הנוכחי.
חד ברנש כתב:ראש,
1. לילדים שלי אין סוללרי זמין.
2. מי שחלילה רוצה להגיע למקומות לא ראויים לא תעזורנה כל החסימות.
אדגיש שוב,
ברור שביטול הקומה הכשרה יש בזה סכנה, אבל זה עדיין לא 'כצעקתה'. יש דברים מעט יותר קריטיים שיש לתקן...
כל תקופה קופצים עסקנים משועממים ומתקני עולם בפרשייה התורנית. פעם, חשמל כשר, ומחתימים את כל הציבור, פעם אחרת, בעיות בריבית בבנקים, לאחר מכן, הרכבת הקלה, ביני לביני גם קברים וחילולי שבת, וכמובן, גם מצילים את האדמה מחילול שמיטה (כמה חבל ששמיטה זה פעם בשבע שנים), וכעת הגיעה זמנה של הקומה הכשרה.
נוסף לכך, יש את עניין חדרי הוועידה אשר תסמרנה שערות ראש מהסכנה שבהם.
ש. ספראי כתב:לפני שנים רבות, אולי 15 שנה, סיפר לי הגרי"ב וואזנר שליט"א, כשהיה עוד רב באלעד לפני שהיגר ללונדון, שהיה בשעתו חבר בועדת הרבנים לענייני תקשורת, שהחברות הסלולריות התנגדו בתוקף לביטול קוי התוכן המחליאים והמטונפים ביותר שלהם, מדוע?
"כי יותר מתשעים אחוז מהמשתמשים בקווים האלה הם מהערים החרדיות", עכ"ל.
כבר אהוד אולמרט, שהיה תקופה מסויימת שר התקשורת, ביטל את אפשרויות הגישה לקווים אלו (לא זוכר בדיוק את הפרטים המדוייקים. בשעתו התכתבתי איתו בענין. לאחר מכן הוא נבחר לראשות הממשלה. אולי בזכות החסד שעשה בענין זה...).
באותה שיחה ישנה אמר לי הגרי"ב וואזנר שהם המליצו לחסום הודעות אס אם אס, כי בהודעות אפשר לכתוב דברים שלא מסוגלים לומר בע"פ, והאריך בזה בעובדות כואבות.
כוונת תחילת הקמת ועדת הרבנים לענייני תקשורת הייתה רצויה ובשעתו עשתה תיקונים גדולים וחשובים.
ש. ספראי כתב:באותה שיחה ישנה אמר לי הגרי"ב וואזנר שהם המליצו לחסום הודעות אס אם אס, כי בהודעות אפשר לכתוב דברים שלא מסוגלים לומר בע"פ, והאריך בזה בעובדות כואבות.
כוונת תחילת הקמת ועדת הרבנים לענייני תקשורת הייתה רצויה ובשעתו עשתה תיקונים גדולים וחשובים.
קו ירוק כתב:זה שניתקו מכשירים מנגן ומצלמה (ללא אפשרות משלוח תמונות) זה כבר מוזר יותר. והרבה יותר.
משוש דורים כתב:ש. ספראי כתב:באותה שיחה ישנה אמר לי הגרי"ב וואזנר שהם המליצו לחסום הודעות אס אם אס, כי בהודעות אפשר לכתוב דברים שלא מסוגלים לומר בע"פ, והאריך בזה בעובדות כואבות.
יש הרבה קלקולים גם בשיחות טלפון רגילות, וגם בדוא"ל ואפילו בדואר רגיל.
המנדט של הועדה היא לא לחנך את הציבור, ולא לחסום את כלל הציבור בשל אפשרות של פרצה לכמה פרוצים.
המנדט שלה הוא לספק תקשורת ללא אינטרנט, וללא אפשרות גישה לקוים של כיעור. אלו העניינים שבציפור נפשינו, השאר הוא תפקידם של אנשי החינוך, הרבנים והאדמורי"ם כל אחד בקהילתו.
האס אמ אס הוא כלי עבודה חשוב מאד, והויתור עליו מסבך מאד את החיים של כולנו, מלבד האפשרות לנהל עמו שיחות שקטות קצרות וענייניות, גם הרבה מאד שירותים ניתנים רק בשליחת קוד ע"י מסרון, הגישה של הועדה לחסום שירות זה בגיו מספר פרחחים ששולחים בו הודעות מכוערות (וגם של מכחיש הקורונה הגרי"ב וואזנר), היא גישה שמתאימה בדוחק למשגיח בישיבה חסידית, ולא גישה המותאמת לציבור של אנשים בוגרים.
גישה זו נתנה לאנשים רבים את הצידוק לרכוש מכשיר שני ללא חסימה כלל, וכפי הכלל הידוע שכל המוסיף גורע.
איש_ספר כתב:משוש דורים כתב:ש. ספראי כתב:באותה שיחה ישנה אמר לי הגרי"ב וואזנר שהם המליצו לחסום הודעות אס אם אס, כי בהודעות אפשר לכתוב דברים שלא מסוגלים לומר בע"פ, והאריך בזה בעובדות כואבות.
יש הרבה קלקולים גם בשיחות טלפון רגילות, וגם בדוא"ל ואפילו בדואר רגיל.
המנדט של הועדה היא לא לחנך את הציבור, ולא לחסום את כלל הציבור בשל אפשרות של פרצה לכמה פרוצים.
המנדט שלה הוא לספק תקשורת ללא אינטרנט, וללא אפשרות גישה לקוים של כיעור. אלו העניינים שבציפור נפשינו, השאר הוא תפקידם של אנשי החינוך, הרבנים והאדמורי"ם כל אחד בקהילתו.
האס אמ אס הוא כלי עבודה חשוב מאד, והויתור עליו מסבך מאד את החיים של כולנו, מלבד האפשרות לנהל עמו שיחות שקטות קצרות וענייניות, גם הרבה מאד שירותים ניתנים רק בשליחת קוד ע"י מסרון, הגישה של הועדה לחסום שירות זה בגיו מספר פרחחים ששולחים בו הודעות מכוערות (וגם של מכחיש הקורונה הגרי"ב וואזנר), היא גישה שמתאימה בדוחק למשגיח בישיבה חסידית, ולא גישה המותאמת לציבור של אנשים בוגרים.
גישה זו נתנה לאנשים רבים את הצידוק לרכוש מכשיר שני ללא חסימה כלל, וכפי הכלל הידוע שכל המוסיף גורע.
דפח"ח. הייתי צריך עכשיו לעשות בדיקת אנטיגן לילדתי, הבדיקה צריכה להערך במד"א, כדי שהתוצאות ירשמו על ידם ולא בדיקה ביתית.
אחרי ההמתנה הארוכה לבדיקה, עוד הוצרכתי להמתין בצד כשעה (!) עד לקבלת התוצאה בדף כתוב. כשכל השאר מקבלים את התוצאה במסרון.
בחור סרוג התנדב לעזור לי כדי לזרז את העניין, תוך כדי עומס העובדה הוא שאל אותי מה הסיפור עם המסרונים, העדפתי לחייך כמו אדיוט.
אני עוד שייך לדור שאכפת לו איך אנחנו נראים בעיני כלל הציבור, לא אכפת לי שיסתכלו עלי כשמרן, קנאי, אדוק, נזיר וכו' וכו', אבל כאדיוט?! קצת קשה לי...
מקדש מלך כתב:הרי בטכנולוגיה עסקינן, ואין ספק שמידי שנה או חודש תצוץ מוטציה, או אפילו ווריאנט חדש של אס אמ אס, ואז מה יעשו? יתחילו מחדש את הויכוח, ואת כל הפרוצדורה שהצליחה פעם אחת בדרך נס גלוי ועל פי הבטחת "כי לא תשכח מפי זרעו"?
מרחביה כתב:מקדש מלך כתב:הרי בטכנולוגיה עסקינן, ואין ספק שמידי שנה או חודש תצוץ מוטציה, או אפילו ווריאנט חדש של אס אמ אס, ואז מה יעשו? יתחילו מחדש את הויכוח, ואת כל הפרוצדורה שהצליחה פעם אחת בדרך נס גלוי ועל פי הבטחת "כי לא תשכח מפי זרעו"?
האמנם אין ספק?!
למיטב זכרוני הטלפונים הכשרים נכנסו לחיינו לפני כשבע עשרה שנים. ומאז ועד היום לא צצו מוטציות ווריאנטים, והטכנולוגיה של הודעות הטקסט לא השתנתה כלל.
קו ירוק כתב:הרב מקדש מלך, דבריך צודקים לכל אורך הדרך. אלא שהבעיה האמיתית היא שכעת מבקשים מהציבור להרתם/לחתום וכו'
והציבור אפטי, לא סומך וכו'. פה הבעיה האמיתית. שא"א לעשות משהו אם הציבור לא ירתם.
ונשאלת השאלה מישה מהרבנים מוכן להרים כפפה, לדבר בקול גלוי אודות מה שמפריע לציבור, לרצות אותו בנקודות אלו, כדי שהוא באמת ירתם - ואז ההצלחה מובטחת לנו?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 175 אורחים