קו ירוק כתב:הריני מתנצל בפניו בפומבי.
הייתי מוחק כל דברי אלא שזה מעשה שלא ייעשה בפורום.
חד ברנש כתב:ההשוואה היא פשוטה, כמו שמבקשים מבעל הידע שיתן מכוחותיו רק בגלל שהוא יודע ובגלל שיש מצות חסד, כך גם ניתן לבקש מכל אדם היודע לאחוז מטאטא בידו, לפשוט את שרווליו ולעזור לשכן ממול עם עשרת ילדיו.
תוכן כתב:דו דרייסט א'קאפ.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:תרגמו לנו שנשמח.
עזריאל ברגר כתב:גוגל מתרגם זאת: "אתה מנענע את הראש".
חד ברנש כתב:מדוע "צורם עד מאוד"?!
הזמן של אותם אנשי ידע יקר, הם עסוקים מאוד, בלימוד, בכתיבה, ולפני הכל בטרדות החיים השונות. מדוע עליהם לבזבז מזמנם לבני אדם שהם לא מכירים? הרי במרבית הפעמים גם בעלי ידע עליהם להקדיש זמן כדי לברר מה להשיב, זה יכול לקחת רבע שעה, חצי שעה ואולי שעה ויותר. הם מחוייבים לבזבז מזמנם עד כדי כך?
מדוע שהאדם הפונה לבעל הידע לא חושב לעצמו: הן אותו פלוני שאני פונה אליו השקיע שעות, שבועות ושנים רבות כדי לרכוש את ידיעותיו, מדוע אין עלי לשלם טבין ותקילין על ידע זה?!
שמע למי שניסה הדברים - ויתן לך בחינם מה שקנה בדמים יקרים
חד ברנש כתב:כמה מתאים ר' שמואל לכתוב פתגם זה... הוא חלק מחכמתו לכל דורש, אבל זה היה על חשבונו-שלו, כפי שהיה רגיל לומר בסוף ימיו: "כרמי שלי לא נטרתי".
מענה איש כתב:
אך דא עקא שבתחום התורני כמעט ואין פודקאסטים ואם יש זה ברמה רדודה
ואולי כאן המקום לקרוא בעלי הידע לייצר תכנים תורניים והיסטוריים ברמה גבוהה.
מענה איש כתב:אם כבר עלה הנושא.
אז מעניין לעניין באותו ענין כידוע לכל משתמש האינטרנט
שבשנים האחרונות נתפשט מנהג ה'פודקאסטים' או 'הסכת' בגירסה העברית.
עניין הפודקאסט הוא שבו אדם או גורם מסוים מקימים ערוץ הרצאות בנושא מסוים
בשונה מתוכניות רדיו שעוסקות יותר באקטואליה תכני הפודקאסטים עוסקים בתחום רחב של נושאים
תוך הקפדה על הגשה נאותה ברורה וברמה גבוהה (אם כי יש הרבה פודקאסטים שעוסקים באקטואליה).
החל מהיסטוריית עולם, מדע, מלחמות, טכנולוגיה, פסיכולוגיה ושאר ירקות.
ולא אחת אנשים מקצועיים ובעלי ידע בתחומם חולקים מהידע שלהם ללא כל תמורה
חד ברנש כתב:כמה ביקוש יש לזה? שוב אדם ישקיע מדמו וחלבו ביצירת 'הסכת'ים ובסופו של דבר ימצא את הסכתיו ב'קול הלשון' או במקום דומה, והכל מובן ל"זיכוי הרבים".
חד ברנש כתב:זה לא שייך לעין טובה או לא. אדם צריך להתפרנס ממשהו.
ח. רוזנברג כתב:מניסיוני האישי, במרבית המקרים שפניתי ל"אנשי ידע" (בעיקר חוקרים במדעי היהדות) וביקשתי מאמר או מידע כלשהו - הם נענו ברצון ואף בשמחה.
אני חושב שבסה"כ אנשים שמחים לחלוק את ידיעותיהם ופרי עמלם עם הזולת, ולא נכון להשוות את זה לשטיפת רצפות.
פלגינן כתב:חד ברנש כתב:זה לא שייך לעין טובה או לא. אדם צריך להתפרנס ממשהו.
כמעט אף אחד לא מתפרנס מפודקאסטים, אולי רק אנשים עם תפוצה של אלפי מאזינים. כל אחד מהם מתפרנס מדברים אחרים, אבל לאהבת החכמה ולרצון בהפצתה הם משקיעים כדי לתרום לאחרים, כמובן כשגם הם נהנים מזה. כמו שנתן הירש שעובד בספריה הלאומית טורח לשלוח ולעדכן על ספרים חדשים, לתועלת הציבור.
ח. רוזנברג כתב:מניסיוני האישי, במרבית המקרים שפניתי ל"אנשי ידע" (בעיקר חוקרים במדעי היהדות) וביקשתי מאמר או מידע כלשהו - הם נענו ברצון ואף בשמחה.
אני חושב שבסה"כ אנשים שמחים לחלוק את ידיעותיהם ופרי עמלם עם הזולת, ולא נכון להשוות את זה לשטיפת רצפות.
כמובן שצריך לדעת איך לפנות ולתת לאדם הרגשה טובה - שמגיעה לו! ובטח שצריך להיזהר לא לנצל ולא להתנהג בגסות. אף אחד לא חייב לי דבר (גם בלימוד תורה זה עסק שלו מול הקב"ה. הוא לא חייב לי).
חד ברנש כתב:כמה מתאים ר' שמואל לכתוב פתגם זה... הוא חלק מחכמתו לכל דורש, אבל זה היה על חשבונו-שלו, כפי שהיה רגיל לומר בסוף ימיו: "כרמי שלי לא נטרתי".
חד ברנש כתב:ומה שייך "שלח לחמך"? הוא שלח מאפייה...
סגי נהור כתב:חד ברנש כתב:ומה שייך "שלח לחמך"? הוא שלח מאפייה...
הקרדיט על השנינה (וברוח האשכול, אולי גם תמלוגים) לשמעון פרס, כידוע.
מענה איש כתב:אם כבר עלה הנושא.
אז מעניין לעניין באותו ענין כידוע לכל משתמש האינטרנט
שבשנים האחרונות נתפשט מנהג ה'פודקאסטים' או 'הסכת' בגירסה העברית.
עניין הפודקאסט הוא שבו אדם או גורם מסוים מקימים ערוץ הרצאות בנושא מסוים
בשונה מתוכניות רדיו שעוסקות יותר באקטואליה תכני הפודקאסטים עוסקים בתחום רחב של נושאים
תוך הקפדה על הגשה נאותה ברורה וברמה גבוהה (אם כי יש הרבה פודקאסטים שעוסקים באקטואליה).
החל מהיסטוריית עולם, מדע, מלחמות, טכנולוגיה, פסיכולוגיה ושאר ירקות.
ולא אחת אנשים מקצועיים ובעלי ידע בתחומם חולקים מהידע שלהם ללא כל תמורה
חד ברנש כתב:שאלה טובה, ששאלתי את עצמי עליה וצע"ג.
אבל במיוחד, אני נעזר הרבה מאוד מהפורום ומחבריו דפדף באשכולות הפורום ותראה שנעזרתי המון המון.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 147 אורחים