עקביה כתב:יישר כח!
סיפור נפלא מאד!!
(ישנם אנשים המחליטים מראש, על פי כל מיני אמות מידה, כיצד העולם צריך להיראות, והרי הם בטוחים שאת כל הנקרה על דרכם אפשר ליישב עם התמונה שבראשם, וכאשר הם נתקלים בסיפור המראה להם תמונה אחרת, ואותו, שלא כמו את המציאות, א"א לפרש כרצונם, הרי הם מחליטים שסיפור זה הוא מרושע ומקלקל וחובה לגונזו במקום שאינו משתמר. יערב לאנשים אלה עולמם המדומיין. עכ"פ חז"ל לא היו כאלה, וכבר עסקתי בפורום בגמ' שבקידושין לט:).
אש משמים כתב:סיפור מאוד יפה ובקלות יכול להיות אמיתי!
לצערנו הרב אין מענה איכותי היום בישיבות לבחורים כשהם נופלים או נשברים וצריכים את העידוד המינימלי כדי להמשיך הלאה בכל הכח ולכן אותם בחורים מקבלים את התמיכה והעידוד במקומות אחרים.
יש עוד הרבה מה לכתוב אך אין הזמן מאפשר..
חיימשה כתב:אש משמים כתב:סיפור מאוד יפה ובקלות יכול להיות אמיתי!
לצערנו הרב אין מענה איכותי היום בישיבות לבחורים כשהם נופלים או נשברים וצריכים את העידוד המינימלי כדי להמשיך הלאה בכל הכח ולכן אותם בחורים מקבלים את התמיכה והעידוד במקומות אחרים.
יש עוד הרבה מה לכתוב אך אין הזמן מאפשר..
מה הקשר בין הרישא של דבריך לסיפא?
חסר עידוד, נכון. לא חושב שפעם היה טוב יותר, אלא שהבחורים היו חסינים יותר.
אבל מכאן ועד לומר שהסיפור הזה יכול בקלות להיות אמיתי? בישיבות בהן למדת היו אנשי צוות רוצחים? במזיד ופשיעה?
תמהני.
למדתי בכמה ישיבות מכל החוגים.
הדבר הכי נורא שנתקלתי בו, זה ראש ישיבה ששלח מכתב סילוק מהישיבה לבחור שעזב מעצמו. זוכר אני כיצד חישב עורי להתפשט מעל בשרי.
די לחכימא כתב:ר' עתניאל
באמת? משפחות רבות...
עתניאל בן קנז כתב:די לחכימא כתב:ר' עתניאל
באמת? משפחות רבות...
האם הנך רוצה פירוט???
טוב, רמז קטן. חלק גדול של בעלי התשובות של ר' מרדכי טכובר ז"ל (למי שמכיר) הופנו אליו ע"י ר' שלמ'לה קרליבך.
די לחכימא כתב:עתניאל בן קנז כתב:די לחכימא כתב:ר' עתניאל
באמת? משפחות רבות...
האם הנך רוצה פירוט???
טוב, רמז קטן. לדוגמא - חלק גדול של בעלי התשובות של ר' מרדכי טכובר ז"ל (למי שמכיר) הופנו אליו ע"י ר' שלמ'לה קרליבך.
ואתה מכירם, או שך שמעת?
אין לי חשק להתקטנן כאן, אבל הרבה פעמים קורה ששמועה כלשהי אף אם יש בה קצת אמת פושטת ומתנפחת, וחשוב להעמיד דברים על דיוקם.
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:אני לא מכיר צורה של ישיבה המרשה לחבר הצוות שיכול לעמוד ולמסור שיחה רק כדי לדקור לבחור אחד
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:מה הקשר בין הסיפור הזה לעידוד בחורים? פה מדובר על משהו אחר.
אישית קשה לי להאמין לסיפור הזה. אני לא מכיר צורה של ישיבה המרשה לחבר הצוות שיכול לעמוד ולמסור שיחה רק כדי לדקור לבחור אחד. ומה גם שלפי דבריו לא עשה כלום. הקיצונות של הסיפור צורמת. ובכל אופן הוצרכתי לעצור את הדמעות בקראי את סוף הסיפור, איך חזר לתורתו. מה אפשר לעשות? יש לי חולשה לענין הזה של זריקת בחורים מישיבה. החוויות האישית שלי מתעוררים אחרי סיפורים כאלה.
אבל להגיד שזה משקף את הציבור שלנו לא נראה אמת. וגם שיש בזה פרצה בחומה בצורה שלנו, ושאר הסיסמאות האלה ג"כ אינה לענין. סה"כ סיפור שיכול לקרות, או בדמיון או במציאות עם שינוי כמה פרטים.
בכל אופן, זה ברור שאסור למחנך לעשות דבר כ"כ חמור ללא הדרכה מאחרים. גם פשוט שלא טוב לבנות ילד בצורה כזאת שדחיפה כזה יכולה להמיט אותו. וגם פשוט שצריכים להתעודד ולהתחזק גם אחרי שבע נפילות.
בינתיים אני לא רואה איזה טעות בסיפור
אש משמים כתב:הבלבול אכן שולט היום בכל מקום ועדה ורק ע"י הדעת נבדיל בין הטוב לנו לבין הטוב לאחר, ומי שאין בו דעה..
אין לנו לצאת נגד או לצאת בעד אנו צריכים להוסיף דעת ובזה יהיה טוב לנו כל הימים!
חרסון כתב:מתוך מאמר של ד"ר שלמה (בן הג"ר רפאל זלה"ה) טיקוצ'ינסקי במקור ראשון השבוע:
"לא מזמן השתתפתי בשמחה משפחתית של איש תקשורת ופרסום חרדי. היו שם כל ה"מי ומי", מנהלי מוסדות וארגונים, פוליטיקאים ואנשי תקשורת, וכולם לבושים כאברכי ישיבות. מעט הרבנים שהיו שם לא בלטו במיוחד. לפתע זה הכה בי: מי באמת שולט בציבור החרדי. הרבנים הם ישויות פונקציונליות, ואילו אנשי הפרסום והתקשורת הם המכתיבים את סדר היום כמו גם את העמדות הציבוריות, לא אחת באמצעות שימוש ציני ברבנים עצמם ובסט הערכים הנחשב מקובל על הציבור. ההשפעה על דעת הקהל החרדית נראית מזווית זו מלאכה קלה למדי: בסביבה שבה החברה שולטת ביחיד ללא מצרים, אתה נדרש רק ללחוץ על כפתורי הערכים הנכונים, וקהל הלקוחות בידיך. למדתי משהו על "שכבת ההנהגה" האמיתית של הציבור החרדי, והבינותי שההביטוס החברתי והתרבותי הוא המכריע ומכתיב את חייהם, לא אמונה, לא ערכים ולא עקרונות. את תורתם של אלה שותה הציבור החרדי בצמא בשלל עיתוני סוף השבוע עבי–הכרס."
מוכר, כואב, ונורא...
גן הירק כתב:הקב"ה מוביל את הציבור לכיוון טוב, כמו שהוכיחה ההיסטוריה.
יעקב_ב. כתב:גן הירק כתב:הקב"ה מוביל את הציבור לכיוון טוב, כמו שהוכיחה ההיסטוריה.
כמו למשל, התחלנות של רוב עם ישראל?
גן הירק כתב:יעקב_ב. כתב:גן הירק כתב:הקב"ה מוביל את הציבור לכיוון טוב, כמו שהוכיחה ההיסטוריה.
כמו למשל, התחלנות של רוב עם ישראל?
אני מדבר על מי שכוונתם טובה, ונערי השוליים מושכים בקצוות שמלתם.
ההתחלנות הגיעה מכך שהאנשים עצמם איבדו את דרכם, ולא מכך שחבורת אינטרסנטים הסובבים אותם פעלו מאינטרס כזה או אחר.
ברגע שתראה לי שהציבור עצמו מושפע מאותם מושכים בחוטים, ומשנה את דעתו בשל כך, אסכים עמך לחלוטין.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 309 אורחים