החושב כתב:אני מציע כיוון אחר:
יש דבר כזה רווח של עשרות או מאות אחוזים. אבל מדובר בהשקעות עם סיכון גבוה.
האם אפשר לקבוע בהחלטיות שזה לא שווה? איני יודע.
אם אדם יודע שיש 30% שיפסיד את כל הסכום שהוא משקיע, אבל כנגד זה יש 70% שיקבל רווח של 500% - זה שווה.
יש כאן רק נקודה אחת ששוכחים לקחת בחשבון - צריך להיות מוכן להפסיד. אם הפסד סכום ההשקעה יהרוס את החיים של המשקיע ושל משפחתו (וזה קורה הרבה) - צריך להיות טיפש גדול בשביל לקחת סיכון.
סבי ז"ל היה מלווה בריבית (לגוים) 1% ליום. הרוויח מזה יפה. לא ידוע לי אם נפל פעם. אבל סכום שהוא היה מלווה היה חלק מסוים מהחסכונות שלו. אלה שמוכרים את הדירה שלהם בשביל להשקיע במשהו עם סיכון גבוה - באמת טיפשים גדולים, אין מה לומר.
אוצר החכמה כתב:החושב כתב:אני מציע כיוון אחר:
יש דבר כזה רווח של עשרות או מאות אחוזים. אבל מדובר בהשקעות עם סיכון גבוה.
האם אפשר לקבוע בהחלטיות שזה לא שווה? איני יודע.
אם אדם יודע שיש 30% שיפסיד את כל הסכום שהוא משקיע, אבל כנגד זה יש 70% שיקבל רווח של 500% - זה שווה.
יש כאן רק נקודה אחת ששוכחים לקחת בחשבון - צריך להיות מוכן להפסיד. אם הפסד סכום ההשקעה יהרוס את החיים של המשקיע ושל משפחתו (וזה קורה הרבה) - צריך להיות טיפש גדול בשביל לקחת סיכון.
סבי ז"ל היה מלווה בריבית (לגוים) 1% ליום. הרוויח מזה יפה. לא ידוע לי אם נפל פעם. אבל סכום שהוא היה מלווה היה חלק מסוים מהחסכונות שלו. אלה שמוכרים את הדירה שלהם בשביל להשקיע במשהו עם סיכון גבוה - באמת טיפשים גדולים, אין מה לומר.
האמירה הזאת שלך היא הגורמת לאנשים להתפתות.
אין דבר כזה שמציעים לאדם "שיש 30% שיפסיד את כל הסכום שהוא משקיע, אבל כנגד זה יש 70% שיקבל רווח של 500%". פשוט אין. הסיכוי הוא בדרך כלל ש90 אחוז ומעלה שיפסיד ואחוזים בודדים שירוויח. כשאומרים לאברך שיש סיכוי גבוה שירוויח 500% הוא מסכן גם מה שיש לו ולכן יש נזק באמירות כאלה.
הדוגמה עם סבא שלך שונה, הוא לא השקיע במשהו הוא פיתח עסק. יש עסקים שנותנים רווחים יפים אבל בשביל זה צריך לעבוד בזה. (זה מה שהוא עשה, בדק מי הלווים העריך את סיכווי ההחזרה הסתכן בזה שיריבו איתו וכדומה).
הרואה כתב:מסתמא עוד סיבה לפעמים, שהבעל לומד והאשה אחראית על הכסף.
צופר הנעמתי כתב:הרואה כתב:מסתמא עוד סיבה לפעמים, שהבעל לומד והאשה אחראית על הכסף.
ממה שאני רואה, בדרך כלל הבעל אחראי על הכסף וזו בדיוק הבעיה.
עובדיה חן כתב:צופר הנעמתי כתב:הרואה כתב:מסתמא עוד סיבה לפעמים, שהבעל לומד והאשה אחראית על הכסף.
ממה שאני רואה, בדרך כלל הבעל אחראי על הכסף וזו בדיוק הבעיה.
ד"א אחד מהעצות להינצל ממפלות ממוניות זה להתייעץ עם האשה לפני צעד כלכלי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 117 אורחים