יאיר כתב:את החורים
הרוצה להחכים כתב:הסבים שלנו, במקרה הזה, אימצו חתולים ופתרו את הבעיה.
בקרו טלה כתב:ירושלמי מסכת דמאי פרק א הלכה ג ד ע"א
רבי פנחס בן יאיר אזל לחד אתר אתון לגבי' אמרו לי' עכבריא אכל עיבורן גזר עליהן וצמתון שרון מצפצפין אמר לון ידעין אתון מה אינון אמרין אמרו לי' לא. אמר לון אמרו דלא מתקנה אמרו לי' עורבן וערבון ולא אנכון:
[פני משה
עכברייא. אוכלין תבואה שלנו ומה נעשה וגזר עליהם ונתאספו כל העכברים והתחילו להיות מצפצפין בקולם ואמר להאנשים יודעין אתם מה הן אומרין ואמרו לא ואמר להם אני אומר לכם מה הן מצפצפין לפי שהתבואה שלכם אינה מתוקנת ממעשרות לפיכך אוכלים אותה ואמרו לו עורבן תקבל עליך להיות מתקן לנו המעשר מל' התערב נא וקיבל ותיקנם:
ולא אנכון. ולא אירע להם אח"כ שום נכוי והפסד מן העכברים]
שש ושמח כתב:ויל"ע, למה ר' פנחס בן יאיר בא לשם והוצרך לשמוע את צפצוף העכברים, ולא אמר להם מיד תעשרו? וצע"ג.
שמר כתב:דבר מדהים.
ידידי לספסל הלימודים שח לי: לפני חודש התפשטה בבתי מכה של מיני זוחלים מקקים ג'וקים ועוד מרעין בישין, שנמצאו בארונות ובכל מקום שמצוי בו אוכל, כמובן שהזמנתי מדביר אך ללא הועיל, בצר לי עליתי לבית הגר"ח קנייבסקי (לא כאן המקום לדון אם על דברים כעין אלו יש "להטריד" את גדולי הדור..) ושטחתי לפניו את בעיתי אמר הגר"ח: תעשר, והמכה נעלמה כלא היתה ממש "מופת".
ולפי דברי הירושלמי הנ"ל אכן זהו "מופת" של ר' חיים שכל רז לא ניס ליה וכל התורה פרוסה לפניו.
שש ושמח כתב:ויל"ע, למה ר' פנחס בן יאיר בא לשם והוצרך לשמוע את צפצוף העכברים, ולא אמר להם מיד תעשרו? וצע"ג.
מדרש רבה דברים - פרשה ג פסקה ג
ושוב מעשה בר' פנחס בן יאיר שהלך לעיר אחת והיו העכברים אוכלים בתחומה של אותה העיר באו ובקשו הימנו מה עשה רבי פנחס בן יאיר אמר להן למה אין אתם מפרישין מעשרותיכם כראוי מבקשין אתם שנערוב אתכם שאם אתם מפרישין מעשרותיכם כראוי אין עכברים אוכלין עוד אמרו לו אין ערב אותן והלכו העכברים ולא נראו עוד
הרוצה להחכים כתב:הסבים שלנו, במקרה הזה, אימצו חתולים ופתרו את הבעיה.
כדכד כתב:עין גמרא ב"ק פרק מרובה חתול מותר להרגו ואסור לקיימו
יאיר כתב:ר' ישעיה שטיינר מקרסטיר
אחר פטירתו נפוץ המנהג עד ימינו [והשמועה אומרת שכך הוא על פי הוראתו] להשתמש בתמונתו על מנת להבריח עכברים.
viewtopic.php?f=19&t=8900
עוד יל"ע איך יתכן לשייך את דברי הירו' גם למקרה שיש עכברים שאינם אוכלים את המזון שבבית אלא רק מפחידים וכדו', וגם למקרה שיש שאר מזיקים שאוכלים את האוכל שבבית, וצ"ע, ויש לפלפל.
משה1 כתב:שאלתי לגריח"ס שליט"א והראה לי דברי זקינו זצ"ל בספר קול יעקב סימן רצא אות ג: עיין בשבחי רבינו האר"י הקדוש זיע"א [עמוד פב בירושלים תשנ"ח], שכתב דצריך לעשות הגהה למזוזה כדי שלא יכנסו רוחות בבני הבית, יע"ש. וזהירי אינשי דכשמתרבים העכברים בלילות ולפעמים נושכים, אזי תכף בודקין המזוזות לעשותן הגהה על ידי סופר מומחה ומגיה היטב. רוח חיים (אות א'), עי"ש. ועיין פתחי תשובה (אות ג').
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 220 אורחים